Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 18°C




















Ünlü İş Adamı Fahrı Koc Gelen yılın milletimize ve tüm insanlığa huzur ve refah getirmesi duasıyla

Ünlü İş Adamı Fahrı Koc Gelen yılın milletimize ve tüm insanlığa huzur ve refah getirmesi duasıyla
12 Ocak 2022 10:45
480
A+
A-

Hep geçmişe özlem duyarız. Kıymetini bilemedik diye hayıflanırız. Hâlbuki yaşadığımız an yarın geçmiş olacak ve ona da hayıflanacağız. O zaman yaşarken kıymetini bilmek lazım zamanın.

Hep geçmişe özlem duyarız. Kıymetini bilemedik diye hayıflanırız. Hâlbuki yaşadığımız an yarın geçmiş olacak ve ona da hayıflanacağız. O zaman yaşarken kıymetini bilmek lazım zamanın.

Nice hayallerle başlamıştık 2021 yılına. Umutlarımız vardı geleceğe dair. Pekâlâ, ne oldu…

üm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten kurtuluruz diye umut etmiştik ama olmadı. Hâlâ pençesinde kıvranmaktayız. Koronavirüs ise her geçen gün kendini değiştirerek Alfa, Beta, Delta, Gamma, Nu, Delta, Omicron şeklinde çıktı karşımıza. Eşimizi, dostumuzu, komşularımızı, arkadaşlarımızı aldı bizden. Edebiyatçı, sanatçı, felsefeci, tarihçi ve siyasetçi ünlü kişileri, hocaları, şairleri, oyuncuları ebediyete gönderdik. Mekânları cennet olsun.

Denizlerimiz salya ile kirlendi bu yıl. Balık yiyemez olduk. Manavgat’ta, Alanya’da, Marmaris’te, Milas’ta Köyceğiz’de ve dünyanın birçok ülkesinde ormanlarımız yangınlarla küle döndü. Dağlar volkanlarla ateş püskürdü insanların üzerine. Batı Karadeniz’de sellerde onlarca insanımız öldü. Batı Avrupa’yı da sel vurdu. Milyarlarca liralık hasarlar oluştu. Batı Anadolu’da fırtına çatıları uçurdu, ağaçları devirdi. Kuraklık nedeniyle çok sayıda gölümüz kuruma noktasına geldi. İklim krizinin tetiklediği doğal felaketler sağlıktan ekonomiye dünyanın dört bir yanını esir aldı. Kanallar gemiler tarafından tıkandı ve küresel ticaret sekteye uğradı. Tosunlar kaçtı, tosuncuklar

Darbeler hız kesmeden devam etti sömürge ülkelerinde. Sömüren ülkelerde de krizler büyüdü, kongre binaları seçilemeyecek başkanların kışkırtmaları sonucu halk tarafından basıldı. Göçmenler sınırlarda ve denizlerde ölüme terk edildi. Kutsal mekânlar kirli postallarla çiğnendi. Bebek katilleri katletmeye devam etti masum evlatlarımızı peygamberler şehrinde. Evlat nöbetinde olanların umutları yeni yıllara kaldı. Terör örgütü güdümlü siyasiler ihaneti zirveye taşıdı. Millete kumpas kuran vatan hainleri saklandıkları inlerden ulumaya devam etti.

Türkiye bu süreçte hız kesmeden devam etti yoluna. Türksat 5A ile uzay yolculuğu serüveni hız aldı, İHA, SİHA ve TİHA’larla nam saldı dünyaya. Köprülerle aşıldı ummanlar ve otoyollarla bağlandı birbirine şehirler. Gözü körlerin inadına yükseldi yeni kültür merkezleri Taksim’de. Taksim’de duaya açıldı eller. Yeşile doydu millet, millet bahçelerinde ve nefes aldı şehirlerimiz millet bahçeleriyle. Yerli aşıyla kendini ispatladı bilim adamlarımız. Akdeniz ve Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervleriyle umuda döndü yarınlarımız. Yerli otomobille şahlandı duygularımız. Yerli üretim milli silahlarımızdan korktu düşmanlarımız.

Koskoca bir yıl daha umutlarıyla, acılarıyla, sevinçleriyle ve hüzünleriyle geride kaldı. Yeni yıl umutlarıyla geldi kapımıza.

Geçen yılın ihanetlerini, vurgunlarını, hastalıklarını, darbelerini gelen yılda yaşamamaktır arzumuz.

Geçen yılın başarılarını, atılımlarını, üretimlerini devam ettirmektir hedefimiz yeni yılda.

Gelen yılın milletimizle birlikte tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabb’imden niyaz ediyorum.

Gelen yılın milletimize ve tüm insanlığa huzur ve refah getirmesi duasıyla…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.