Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Başkan Genç, ‘Gazeteciler Günü’ mesajı yayınladı

Başkan Genç, ‘Gazeteciler Günü’ mesajı yayınladı
11 Ocak 2022 22:32
299
A+
A-

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Genç, mesajında, “Anadolu’nun en güçlü yerel basınının bulunduğu şehirlerden bir tanesi olan Trabzon çok sesli basını sayesinde geleceğe daha emin adımlarla ilerlemektedir. Yerel yönetimler olarak bizler, her zaman şehrimizdeki sorunların ve eksikliklerin gündeme getirilmesi konusunda basınımızın güçlü ve gür sesine muhtacız.” ifadelerine yer verdi.

Mesajında bütün medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eden Başkan Genç, bütün dünyada gazetecilerin insanları doğru bilgilendirmek uğruna hayatlarını riske atarak, çok zor şartlar altında görevlerini icra ettiğini dile getirdi.

“BASIN DÖRDÜNCÜ KUVVET”

Basının doğru ve tarafsız haberciliği sayesinde pek çok adaletsizliğin ve haksızlığın önüne geçildiğine vurgu yapan Genç, “Gazetecilik mesleği demokrasinin ve hukuk devletinin en önemli saç ayaklarından biridir. Tarihten günümüze demokrasinin, insan haklarının bütün toplumlarda yerleşmesi ve kurumsallaşması için gazeteler ve gazeteciler önemli bir misyonu ifa etmiştir. Dünyada ve ülkemizde vuku bulan olayların doğru ve tarafsız bir şekilde aktarılmasıyla kamuoyunun doğru bir şekilde yönlendirilmesi neticesinde pek çok haksızlık ve adaletsizliğin önüne geçilmiştir. Medya bundan dolayı bütün dünyada yasama, yürütme ve yargı erklerinin yanında dördüncü kuvvet olarak tanımlanır. Bu anlamda gazetecilik hem misyonu, hem de sorumlulukları itibarıyla demokratik hukuk devletinin vazgeçilemez araçlarından bir tanesidir. Bir ülkede demokrasinin bütün unsurlarıyla yerleşmesi ve hukuk devleti ilkesinin tamamen oturması medyanın görevini özgür ve tarafsız bir şekilde yapıp yapmadığıyla doğrudan bağlantılıdır. Bugün dünyanın en gelişmiş demokratik

sistemlerine sahip ülkelerinin bu seviyeye gelmesinde özgür ve tarafsız basının ciddi katkıları vardır.” cümlelerine yer verdi.

“ULUSLARARASI MEDYADA TÜRK BASINI ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Türk basınının son yıllarda yaptığı hamlelerle uluslararası medyada çok saygın ve işlevsel bir konuma eriştiğini dile getiren Başkan Genç, “Türk basını yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde görevini layıkıyla yaparak Türk milletinin sesi olmuştur. Hakikatleri ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurarak hak ve adaletin yerini bulmasında ciddi anlamda katkıda bulunmuştur. Özellikle Ortadoğu coğrafyasındaki kriz bölgelerinde yaşanan çatışma, iç savaş ve karışıklıklar nedeniyle yaşanan gelişmelerin objektif bir şekilde uluslararası kamuoyuna aktarılmasında Türk basını eşsiz bir görev yüklenmiştir. Ortadoğu coğrafyası, Müslümanlar ve İslâmiyet söz konusu olduğunda her zaman emperyalist bakış açısıyla ve yanlı bir şekilde verilen haberlerin oluşturduğu dezenformasyona karşı en etkili güç Türk basını olmuştur. Kitle haberleşme araçlarının nitelik ve nicelik olarak gelişmesiyle birlikte iletişim çağı olarak adlandırılan günümüz dünyasında Türk basınının gücü tartışılmaz bir hale gelmiştir.” sözlerine yer verdi.

“ŞEHRİMİZİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK İÇİN…”

Trabzon’un Anadolu’da en güçlü medyanın bulunduğu şehirlerden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Türk basını yerel düzeyde de şehrimizin sorunlarının dile getirilmesi, eksiklik ve ihtiyaçların giderilmesi, idarenin daha işlevsel ve verimli bir şekilde çalışması için üzerine düşen sorumluluğu lâyıkıyla yerine getiriyor. Anadolu’nun en güçlü yerel basınının bulunduğu şehirlerden bir tanesi olan Trabzon çok sesli basını sayesinde geleceğe daha emin adımlarla ilerlemektedir. Yerel yönetimler olarak bizler, her zaman şehrimizdeki sorunların ve eksikliklerin gündeme getirilmesi konusunda basınımızın güçlü ve gür sesine muhtacız. Bu anlamda gazetecilerin üstlendiği bu ulvi görevde desteklerimizi onlardan esirgemeyeceğimizi bütün samimiyetimizle ifade etmek isterim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da basınımızın sesine kulak verip şehrimizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için bütün imkân ve kabiliyetlerimizi ortaya koymaktan asla çekinmeyeceğiz. Bu anlamda gece-gündüz mücadele ederek halkı doğru bilgilendirmek uğruna fedakârca çalışan bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Bu ulvi görevde gazetecilere başarılar, kolaylıklar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.