Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 18°C




















Kadın girişimcilere Ayvazoğlu’ndan tam destek!

Kadın girişimcilere Ayvazoğlu’ndan tam destek!
29 Aralık 2021 15:02
301
A+
A-

Kadınların yaşamakta olduğu istihdam sorunlarını çözmek üzere yeni bir yolculuğa çıktıklarını dile getiren AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Dijital Çağda Eşit Fırsatlar Platformu olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ederek kız çocukları başta olmak üzere kadınların teknoloji disiplinleriyle etkileşimini güçlendirmek ve istihdamlarını arttırmak amacıyla çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Dijital çağda geleceğin mesleklerine kadın katılımının artırılması gerekliliğine dikkat çeken Milletvekili Ayvazoğlu “Trabzon’da siyaset, eğitim, kamu, özel sektör ve sivil toplum alanlarında çalışan biz kadınlar, gönüllülük çerçevesinde bir araya gelerek önemli bir platform oluşturduk.

Toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan önyargıları azaltacak, kız çocukları başta olmak üzere kadınların teknoloji disiplinleriyle etkileşimini güçlendirerek daha fazla istihdamdam edilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”dedi.

 

Valilik ziyareti sonrasında teknolojik tarım alanında kendi imkânlarıyla önemli bir Ar-Ge
ve yatırım projesi başlatan kadın girişimci Elif Çakıroğlu’nun çeşitli bitkiler üzerinde denemeler yapılarak bitkiler için gerekli gelişme verilerinin optimum değerlerinin belirlendiği Ar-Ge kabinlerini ziyaret eden Ayvazoğlu kadın girişimcileri her zaman destek olacaklarını belirterek “Karadeniz kadınının gücü teknoloji ile buluşursa bölgemizde büyük bir atılımın başlayacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Bitkilerin hasat haricinde el değmeden yetiştirildiği ve 25 günde hasat aşamasına gelindiği ve sistemde insan sağlına zararlı hiç bir kimyasal ilaç kullanılmadığı, belirlenen bu optimum değerler ile konteyner katlı sistem otomasyonuna bağlı olarak ticari yetiştiricilik aşamasına gelindiğini görmek beni son derece mutlu etti.
Burada Dünyada ileri seviyede olan topraksız tarımı ülkemizde yaygınlaştırılmasında öncü şirketlerden olmanın temelinin atıldığını düşünüyorum.
Çalışmalarına imza atan ve 2 yıllık Ar-Ge çalışmasını yatırım aşamasına getiren kadın girişimcimiz Elif Çakıroğlu’nu tebrik ediyorum. Kadın girişimcilerimizin her zaman yanında olmaya ve böylesine güzel projelerle şehrimizde, ülkemizde vizyon oluşturmaya devam edilmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.