Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 20°C




















Ahmet Ağaoğlu: 2019 – 20’nin senaryosunu raftan indirip, tozunu alarak bizim önümüze koymasınlar

Spor Müdürü YurtHaber61 Spor Müdürü Spor Yazarı  Alper Dural #Gazeteci Spor Muhabiri #YurtHaber61 #Editör #Köşe #Yazarı Trabzon Bölgesi Spor Muhabiri Spor Yazarı Alper Dural
25 Aralık 2021 23:03
397
A+
A-

Trabzonspor kendi sahasında konuk ettiği Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı.

Trabzonspor kendi sahasında konuk ettiği Başakşehir ile golsüz berabere kaldı.

Trabzonspor’un Başkanı Ahmet Ağaoğlu karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

”HEDEFLEDİĞİMİZ YERDE BİTİRDİK”

Hedeflediğimiz yerde mi bitirdik. Değil ama hedeflediğimiz yere yakın yerde bitirdik. Şansız sakatlıklar, Gervinho ve Edgar’ın çaprazı… İlk yarı periyodu içinde Tony’nin 6 maç kaybetmesi. Aynı zamanda Hamsik’in, Bakasetas’ın Hüseyin’in sakatlığı, Hugo’nun kart cezası.. Bunları üst üste koyduğunuzda ciddi kayıplar. Geniş kadronun, hocanın planladığı şekilde oyun sistemi, oyuncu kadrosu, bunları başarılı şekilde sahaya yansıtması, o yönüyle baktığımız zaman aslında evet iyi bir puan. Genel değerlendirme yapacak olursak, maçla alakalı çok güzel bir maç oldu. Bir ara, Bundesliga maçı tadında maç seyreder gib hissettim kendimi. Direkten dönen 2 topumuz var ki inşallah bu alışkanlık haline gelmez. 2018 – 19’da 29 topumuz direkten dönmüştü. Karşı karşıya kaçırılan pozisyonlar var. Oyunun geneline baktığımızda ilk yarıda karakteristik oyun özelliğini sahaya yansıtan Trabzonspor vardı. Skordan bağımsız olarak konuşacak olursak oyun olarak kazandık. İlk yarının geneliyle alakalı konuşacak olursak, hocamız ve oyuncularımızı tebrik etmekten başka söyleyecek söz bulamıyorum. Şimdi çizgiyi burada çekiyoruz, ligin 2. yarısı itibariyle Malatya maçıyla lig yeniden başlıyor. Şampiyonluk şarkıları için çok erken. Önümüzde 19 maç var.

”YOLUMUZ UZUN YÜKÜMÜZ AĞIR”

İkinci yarının ilk 5 – 6 maçı son derece önemli. Taraftarımız sabırlı olsun. Puan kayıplarının olası olduğunu, olabileceğini çok önceden ifade etmiştim. Daha az puan kaybıyla, eksilkilerimizi tamamlayarak ligin 2. yarısına en azından aynı mevcut çizgimizi, devam ettirerek yolların nereye götüreceğini hep birlikte göreceğiz. Yolumuz uzun, yükümüz ağır. Kulüpler Birliğinde 16 kulüp başkanı olarak ilk yarının sonuna kadar prensipte konuşmama kararı almıştık. Trabzonspor için ligin ilk yarısının son düdüğü çaldığına göre ben işin o tarafına fazla girmeyeceğim ama ortalıkta dolaşan söylentiler üzerinden, yaratılmaya çalışılan algının üzerinden giderek bir kaç cümle söylemek istiyorum.

”HAKEM YORUMU”

2019 – 20’nin senaryosunu raftan indirip, tozunu alarak bizim önümüze koymaya çalışıyorlarsa veya öyle bir düşünce varsa sakın ha böyle bir şeye teşebbüs etmeyin. Hakem camiasına her türlü yardım etmeye çalışıyorum. Özellikle Trabzonspor kulübü olarak işin o tarafına girmemeye gayret ettik. Eğitim olarak Kulüpler Birliği, MHK’ye tam destek veriyor. Eğitim anlamında eğer, farklı şeylere ihtiyaç varsa, farklı enstürümanlara ihtiyaç varsa, eğiticilere ihtiyaç varsa, bunu olmayan, özellikle Anadolu Kulüplerinin dar hatta negatif bütçesinden karşılayarak biz kulüpler ödüyoruz.

”ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ…”

Özellikle Anadolu Kulüplerinin canının çok yandığı yerde, ligin ikinci yarısı çok çetin gececek. Düşme hattındaki kulüpler can havliyle mücadele ediyor. Olmayan bütçeleriyle kulüplerini yönetiyorlar. Herkesin çok dikkatli olmasını istiyorum. 2019 – 20’nin malum senaryolarını da raftan indirip, üstündeki tozu alıp, tekrar önümüze koymaya çalışırlarsa bir kere daha söylüyorum. Sakın böyle bir şeye teşebbüs edilmesin. Biz Trabzonspor kulübü olarak herkesin işini en iyi şekilde yapması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz.

Trabzonspor kulübü başkanı konuşuyor, 12 mikrofon, 8 – 10 kamera.. Bir Anadolu Kulübü, başka bir Anadolu Kulübü oynadığında yerel mikrofon ve ajans mikrofonları haricinde imkan bulamıyor. Eğer Allah nasip eder de, bu sezon sonunda o kupa Trabzonspor’un elinde yükselirse ki o Trabzonspor’un elinde yükselen değil Anadolu Kulüplerinin adaletli futbol adına verdikleri mücadele olarak yükselir. Bu kapının sahibi sadece Trabzonspor olmaz, Anadolu ve tüm kulüplerdir…

”MHK’NIN TÜM GİDERLERİ…”

Kulüplerin bu şekilde mücadele verdiği bir ortamda, hakemlerimizin MHK’nin tüm giderlerini, oyuncu maaşlarını, 3 – 4 ay geciktirip, tüm giderlerini naklen yayın gelirinden tümü tümüne ve bize kesilen cezalardan günü gününe ödediği yerde çok dikkatli olmaları lazım. Bu mikrofonları kime uzatırsanız uzatın, hepsinin ağzından şu çıkıyor: Adalet istiyoruz, hakkaniyet istiyoruz, adaletli yönetim istiyoruz. Bir pozisyonda elle müdahale edip, ele çarptı mı çapmadı mı, o takıma verilir bu takıma verilmez. Tabiki hakem hataları olacaktır. Standartları yakalamak o kadar kolay değil. Oyuncunun hata yaptığı yerde, 3 pastan topu atamayıp ki genel olarak konuşuyorum. Golü atamadığı yerde hakemin de hata yapması doğaldır. Ama artık bu tür şeyleri hata düzeyine indirilmesi gerekiyor. Biz kulüpler olarak elimizden gelen gayret ve fedakarlığı gösterdik.

”FAZLA GECİKMEDEN…”

Dün itibariyle Temsilciler Kurulu bakanı ile alakalı paylaşımlarla ilgili federasyondan henüz açıklama göremedik. Son derece vahim konu. Alemin içinde yöneticilik yapan insanlar olarak, kulüp başkanlarımız, neyin ne olduğunu çok iyi biliyor ama federasyonun da radikal adım atması lazım. Temiz futbol adına. Federasyondan beklentimiz bu.. Ya da ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmıyorsa, o insanı hemen temize çıkarmaları lazım. Fazla gecikmeden… Diğer taraftan hakem seminerinde, Üst kademeye yükselecek hakemlerle eski sistemde olduğu gibi ilgili torpilliler, torpilsizler diye ikiye ayırın. Liyakata bakılmaksızın, üst kategoriye terfi için verilen isimler olduğu iddia ve ifade ediliyor. Bunla alakalı hem MHK hem de TFF’den açıklama bekliyoruz. Kamuoyu vicdanını tatmin edecek, Türk futbol ailesini tatmin edecek açıklama bekliyoruz.

Planlı bir çalışmanın ürünüdür. Bugünlerin planlamasını geçen sene, Şubat ve Mart ayında yaptı. Yeni bir şey değil, tesadüf değil. Hazırlık kampına hocanın düşünceleri doğrultusunda oluşturmayı düşündüğü kadro yapısıyla hazırlık kampını açtık. Bununda pozitif etkilerini gördük. Hocamız da Türkiye’nin takdir ettiği teknolojiyi çok iyi kullanan, futbolu iyi bilen, Trabzon, Karadeniz insanını tanıyan bilen, ihtiyaçlarını taleplerini, hislerini çok iyi analiz eden hocamız var. Belki oyun sistemi ilk başlarda, Trabzonspor taraftarına pek hoş görünmediyse de daha sonra bunu seyirciye ve taraftara, tüm camiaya kabul ettirdi. 
Bir şeyin pozitif neticesini aldığınızda onu herkes kabul eder. Aynı ciddiyetle, ki biz 2 ay önce devre arası kadro planlamasını da yaptık. Ocak’ta açılacak transfer penceresi ile ilgili çalışmayı da yaptık.

TRANSFER AÇIKLAMASI…

Trabzonspor’da sistem şöyle çalışıyor. Aşağıdan geliyor. İzlemeden geliyor, hocanın talepleri doğrultusunda hoca değerlendiriyor. Hoca değerlendirdikten sonra o oyuncunun Trabzonspor’un mali kriterlerine uyup olmadığı konusunda bize bir mevkiyle alakalı 3 – 4 isim veriyor. Biz de o doğrultuda girişimlerde bulunuyoruz. Bana isim sormayın. Sizler yazıyorsunuz.

KADRODA TEKLİF GELEN OYUNCULAR VAR MI?

Yazılı teklif yok, ama yurt içinde ve yurt dışından, direk olarak beni veya Ertuğrul beyi arayarak bazı oyuncularımızla alakalı düşüncemizi soran kulüpler var. Ama an itibariyle, bizim zaten öyle bir tasarrufumuz olamaz. Kadronun hakimiyeti, kayıtsız şartsız teknik direktöründedir. Kadroda düşünmediğim, farklı şekilde değerlendirelim diyeceği oyuncuları hocanın talebi doğrultusunda düşünülebilir. 

TRABZONSPOR’UN BÜTÇESİ

Bizim limitimiz bugün ki kurla konuştuğumuzda 5 milyon Euro civarında. Ancak bu 5 Milyon Euro limit var da, kasada 5 milyon Euro olduğu anlamına gelmiyor. 5 – 6 milyon Euro limit var sezon sonuna kadar. Tam kesin olmamakla beraber bu civarda. Ama tekrar söylüyorum. O limitin olması kasada olduğu anlamına gelmez. Kontrollü ve mali disiplinden uzaklaşmadan.. Hocamız da sağ olsun, biliyor kulübü yapısını.

AVCI’NIN ESKİ ÖĞRENCİLERİNDEN VAR MI?

Ne bileyim, Abdullah hocanın eski öğrencisi mi, Güney Afrika’da, Avusturya’da, Brezilya’da hocalık yaptı mı? Habercilik yapıyorsunuz. Benim size saygım var.. Bana bu konuda sabır gösterirseniz, daha iyi anlaşabiliriz…

BAŞAKŞEHİR’İN AÇIKLAMASI.. 

Bir oyuncusuna 2 – 3 kulübün talip olması kadar güzel bir şey yok. Başakşehir adına güzel bir şey..

Algı yaratılmaya çalışılıyor. Belki bazı ince hesaplar yapılıyor. Bende söylüyorum. Sakın ha o topa bir daha girmeyin top elinizde patlar.

GERVİNHO’NUN SÖZLEŞMESİ.. 

Dondurulma değil, lisansının askıya alınması… Oyuncusu sakatlandı para almasın.. Geçen bir televizyon programında ifade ettim. Burası Trabzonspor. Sakat oyuncusuna para ödememek… Bunların telafuz edilmesi, gündeme getirilmesi Trabzonspor özelinde abesle iştigaldir…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.