Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 18°C




















A HABER AJANSI VAN TEMSİLCİSİ FUAT YAVUZ’DAN VANDA KIŞ TESBİRLERİ

A HABER AJANSI VAN TEMSİLCİSİ FUAT YAVUZ’DAN VANDA KIŞ TESBİRLERİ
24 Aralık 2021 17:51
297
A+
A-

AYÇA Haberleşme ve Yayıncılığa bağlı A Haber Ajansı köşe yazarı Fuat Yavuz’dan Van’da Kış Mücadelesi adlı köşe yazısı

Karla mücadele ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı
Van’da dün gece bastıran kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı nedeniyle Bahçesaray’da 19 mahalle, 55 mezra; Başkale’de 3 mahalle, 5 mezra; Çaldıran’da 3 mahalle, 2 mezra; Çatak’ta 27 mahalle, 88 mezra; Edremit’te 1 mahalle, Gevaş’ta 3 mahalle, 11 mezra; Gürpınar’da 48 mahalle, 60 mezra; İpekyolu’nda 31 mahalle, 10 mezra; Muradiye’de 15 mahalle, 2 mezra ve Tuşba’da 17 mahalle olmak üzere kent genelinde 167 mahalle ile 233 mezraya ulaşım sağlanamıyor.
Kapanan yolların açılması için Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, çalışma başlattı. İpekyolu Belediyesi’ne bağlı ekipler de kent merkezinde kar temizleme çalışması yaptı. Kentte taksi şoförü İbrahim Abi, bu kış karın gecikmeli geldiğini ama yine de sevindirdiği söyledi.
Van-Tatvan karayolunda iki otobüs devrildi: 35 yaralı!
Tatvan-Van karayolu üzerinde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle iki otobüs devrildi.
Bitlis merkez ve ilçelerinde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı, tipi ve fırtınaya döndü. Tatvan-Van karayolu Yelkenli mevkiinde 2 yolcu otobüsü olumsuz hava şartlarından dolayı devrildi. Kazalarda ilk bilgilere göre 35 yolcu yaralandı. Kaza yerine sevk edilen sağlık ve kurtarma ekipleri hem kaza alanına ulaşmakta hem de yaralıları tahliye etmekte zorluk yaşadı. Çoğunluğu hafif şekilde yaralanan yolculara kaza yerine giden sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra Tatvan ve Bitlis Devlet Hastanelerine sevk edildi.

Olumsuz hava koşullarından dolayı çok sayıda vatandaşın da yollarda kaldığı aktarıldı. AFAD, Karayolları, Sağlık ve Belediye ekipleri Tatvan-Van, Tatvan-Ahlat, Tatvan-Bitlis, Bitlis-Diyarbakır yollarında ihbarlar üzerine kazalara müdahale etmeye ve yolda kalanları kurtarmaya çalıştığı belirtildi.

Öte yandan, Tatvan-Van yolunun 0-67. kilometreleri arası ve Muş-Tatvan devlet yolunun 12-36. km’leri arası yoğun tipi nedeniyle trafiğe kapatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.