Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Yağmurlu
Trabzon
17°C
Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















RİSK YÖNETİMİ

Değişim Uzmanı
2 Aralık 2021 10:43
502
A+
A-

RİSK YÖNETİMİ

 

 

Risk almak, bile bile tehlikelere gözü kapalı atlamak demek değildir. Başarılı bir risk yöneticisi olmanız için riski doğru değerlendirmek, nedenleri ve sonuçları ile ilgili tarafsız bir gözlem yapmanız gerekmektedir.

 

Risk yönetiminde uzman olmak için öncelikle farkındalığınızı geliştirmelisiniz. Kendinize ve olaya dışarIdan bir gözle bakar gibi bakmanız gerekmektedir. Zeka aktifleşmelidir ve doğru hedefler belirlenmelidir.

 

Başarılı bir risk yönetiminde en önemli unsur, beklentisiz olmaktır. Bunu başarmak zordur fakat başarıldığı zaman yönetilmeyecek risk de yoktur. Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları aracılığıyla sunulan ‘’Risk Yönetimi’’ Değişim Programı ile risk yönetmenin ne demek olduğunu idrak edecek, riski başarılı bir şekilde yönetebileceksiniz. Başarılı bir risk yöneticisi olacaksınız.

 

 

‘’Risk Yönetimi” Değişim Programı’nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada ‘’risk yönetimi’’ hakkında farkındalığı yükseltecek  derin,  kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.

 

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

 

Farkındalığınız yükselince kendinizi daha iyi tanıyacak ve keşfedeceksiniz. Böylece risk yönetiminde oluşacak engeller ortadan kalkacak. Değişecek ve dönüşeceksiniz. Yenilendikçe olayların ve kişilerin üzerinde gözleminiz daha çok derinleşecek. Hayata ve kişilere yönelik yeni bir bakış açısına sahip olacaksınız.

Risk yönetimi konusunda temel ilkeniz, beklentisizlik olsun. Siz, beklentisiz oldukça gerilim ve stres de ortadan kalkacak.Stres ortadan kalkınca başarı da arkasından gelecek.  Zeka aktifleşecek, gereksiz düşüncelerle zihni yormayacaksınız. Tüm enerjiniz risk yönetimine sarf edilmiş olacak.

Unutmayın ki, yaşam risklerle doludur ve yaşamda alınması gereken riskler mutlaka vardır. Siz, cesaret kılıcınızla bu riskleri göze alarak her türlü engeli aşacaksınız ve riskleri başarılı bir şekilde yöneteceksiniz.

‘’Risk Yönetimi’’ Değişim Programı ile yaşamda almanız gereken riskleri doğru değerlendireceksiniz ve doğru eylemlerde bulunacaksınız. Böylece anlayış ve merhamet gücünüz artacak.

Mutlu değişimler…

Neval Kütük

Değişim Uzmanı

Dünya Değişim Akademisi

www.dunyadegisimakademisi.com

nevalkutuk77@gmail.com

0530.877.06.04

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

  1. Hatice Özel dedi ki:

    Anlayış ve merhametin artması 💚Ne güzelmiş🤍🙏 Teşekkürler

  2. Ercüment dedi ki:

    Harika bir yazı..Çok severek okudum..

  3. Zeynep Erdoğan dedi ki:

    Harika tşk