Dolar 32,5994
Euro 34,8026
Altın 2.503,83
BİST 9.431,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 24°C




















“DOKTORLARA ZAM YAPILACAKSA EĞER,TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DA ZAM YAPILMASI GEREKİYOR “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
1 Aralık 2021 23:22
933
A+
A-

Doktorlara maaş artışlarına ilişkin düzenleme Meclis’te siyasi partilerin ortak önergesi ile kabul edildi. Bu kapsamda, pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira zam uygulanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın müjdesini anladıkta, bu doktorlarla birlikte çalışan hemşire, ebe ve sağlık çalışanların haklarını ne olacak?…

Doktorlar tek mi çalışıyor? Her doktorun yanında mutlaka bir hemşire veya bir ebe var. Her işte olduğu gibi, sağlık ta ekip işidir. Doktorsuz hemşire, hemşiresiz doktor düşünülemez. Özellikle doğum ünitesinde mutlaka ebe olmak zorundadır.

Doktorların görevi hastaları muayene etmektir.Ama muayene öncesi yapılması gereken işler de var; Bunun iğnesi var, tansiyon ölçümü var, kan alması var, doğumhanesi var,ilaç ve serum uygulaması var,ameliyat öncesi ve sonrasında hastaya bakım sağlaması var, hastanın öykülerini rapor etmesi var. Yani var da varrr…

Bu arada, işin ilginç tarafı hiç bir doktor bu konuda bir tepki göstermiyor;”Bizler bu uygulamayı kabul edemeyiz” demiyor.Ya da etmiyoruz diyemiyor.

Öyle ise doktorlar, hemşiresiz, ebesiz ve sağlık görevlisi olmadan görev yapsınlar o zaman. Hemşire ve ebeye ne ihtiyaç var ki!!!
Hastanelerde bir çok sıkıntıyı hemşire ve ebe çekiyor.Tabi ki de diğer sağlık çalışanların haklarını yememek lazım. Onların da çok emekleri var. Madem doktorlara zam var,bu zammın tüm sağlık çalışanlarına da yapılması gerekiyor. Bu zam oranının ayarlanması çok zor değil. Tüm çalışanlara belli oranlarda zam yapılabilir diye düşünüyoruz. Ama önemli olan bunu düşünmektir.

Cumhurbaşkanınımız sn; Recep Tayyip Erdoğan’ın mutlaka bir çalışma yapacağını, çözüm bulacağını ve hatta Sağlık Bakanı sn;Fahrettin Koca’ya talimat vereceğini düşünüyoruz. Çünkü bu bir hatadır. İnşaallah, sn; Bakan hatasının farkına varır ve gereğini yerine getirir. Böyle olmasını umuyoruz.

Sağlıkta bütünlük ve takım halinde çalışmak önemlidir. Doktorla,hemşire bir bütündür. Aynı etle tırnak gibi. Eğer bir hak varsa, bu hak tüm sağlık çalışanlarına da olmalıdır.

Saygılarımla!!!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.