Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Anaokulu Ögrencilerine Ucim ve Teknokta İşbirliğiyle Eğitim

Hülya Pekşen Ucim Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği / Trabzon Basın Sorumlusu
28 Kasım 2021 16:37
337
A+
A-

Dünya’da ve Türkiye’de ilk LEGO®️ Education çözümleri ile “Bedensel Söz Hakkım” eğitimi Erzurum Şair Nefi Ortaokulu Anaokulu’nda, UCIM Derneği ve Teknokta iş birliğinde gerçekleştirildi.

T.C.Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından AB desteği ileuygulanan ve Sivil Toplum Destek Programı’nın III. Dönemi kapsamındaki “Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar” projesinde yer alan eğitim faaliyetlerinden biri olan etkinliğe; UCIM Derneği AB Proje Eğitim Koordinatörü Mehtap Gür, LEGO®️ Education Akademi Eğitmeni Sera Yöndem, UCİM Genel Başkan Danışmanı Av.Ayşegül Aydoğan, Erzurum il Sorumlusu Av.Hilal Genç , Erzurum Rehabilitasyon Sorumlusu Psk.Dan. Tuba Yılmaz, UCİM Proje Eğitmenleri Psk.Dan.Burak Emre Kadak, Psk.Dan. Filiz Budak, Çocuk Gelişim Uzmanları İlknur Uçan ve Sinem Ateş katıldı.

Çocuk hakları başlığından yola çıkılarak; çocukların kendi duygularını anlamlandırmaları ve ifade etmeleri, özel alanlarını bilmeleri, güvenli oyun oynamaları, sır saklamak ve güvenlik çemberi oluşturmak konularında uzman psikolog ve eğitimciler tarafından projeye özel hazırlanan içeriklerin yer aldığı eğitimi oyun oynayarak deneyimlediler.

Aynı anda ebeveynler ise eşzamanlı olarak farklı bir oturumda; UCIM Genel Başkan Danışmanı Av.Ayşegül Aydoğan’dan “ UCİM Tanıtımı” , Erzurum İl Sorumlusu Av. Hilal Genç’den “Çocuk Hakları ve Çocuk İstismarı”nın hukuksal boyutunu, Psk.Dan. Tuba Yılmaz’dan ise psikolojik boyutunu dinleyerek, istismarın psikolojik boyutu ve çocuk mahremiyeti hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

LEGO®️ Education çözümleri ile beden güvenliği eğitimi, proje kapsamında farklı illerde çocuklarla buluşmaya devam edilecek.

  • @ucimorgtr  @teknoktaedu @abbaskanligi @siviltoplumsektoru @saadetozkanefe @yucelceylancom @avukat_aysegul @mehtapkizilirmakgur @gnchilal @pskdanfilizbudak @pskdanburakemrekadak  @sera.yondem @ilknurarsln3 @_sinmates_
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.