Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
BİST 9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 25°C




















Yurthaber61 EMRE ÇUKUR, WBA KITALAR ARASI BOKS ŞAMPİYONU

24 Kasım 2021 16:35
554
A+
A-
Fransız rakibini yerle bir eden sporcumuz altın kemerin yeni sahibi oldu
Profesyonel ringlerdeki yeni nesil boksörlerimizden Emre Çukur, Münih’te çıktığı Dünya Kıtalar Arası Şampiyonluk Maçında güçlü Rakip Fransız Matteo Hache’yi ezip geçti.
Vedat Alyaz
MÜNİH- Eski dünya şampiyonlarımızdan Levent Çukur’un yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Lions Sport Promotion tarafından Almanya’nın Münih, kentinde düzenlenen dev boks galasında kıran kırana maçlar gerçekleşti. Dokuz sporcusunun kadıldığı galada sekiz galibiyet ve bir de beraberlik aldıklarını vurgulayan Levent Çukur, ‘Müsabakalardaki iki altın kemeri de kendilerinin kazandığını vurgulayarak, Oğlum Emre ve başarılı boksörümüz Hector Hernandez, altın kemerleri kazandı. Her ikisi de yüksek performanslarıyla göz doldurdu. Emre, Karşılaşmanın ikinci raunduna kadar rakibini tartarak geçirirken, üçüncü raunttan sonra açılarak adeta rakibine ringe cehenneme çevirip, sekizinci rauntta yere yıktı ve gongun çalmasıyla rakip nakavttan kurtuldu. On rauntluk karşılaşmayı puanla kazanan Emre Çukur, (Dünya Boks Birliği) WBA Kıtalar Arası Altın Kemerinin yeni sahibi oldu’ şeklinde konuştu.
Ali Çıtak, ‘Yeni hedefimiz İngiltere maçı’
Emre Çukur’u bu maça hazırlamak için Türkiye’den gelen Fenerbahçe Boks Kulübü baş antrenörü Ali Çıtak, vize almasında sorunlar çıkınca maç günü ancak Almanya’da olabildiğini vurgulayarak, ‘Emre’nin tartı günü fazla kilosu vardı onu atmak için verdiği çaba kendisini yordu. Sporcumuz daha önceden rakibini nakavt edebilirdi ancak biraz da heyacan vardı. Tehlikeli hamleler yaptı ve çok iyi oynadı rakip te çok iyiydi, karşılaşma izleyenlere büyük heyecanlar yaşattı. Şayet vizemde sorun çıkmazsa 18 Aralık’ta İngiltere’de Jack Cullen, karşısında altın kemer maçına çıkacak olan Emre Çukur’u bu karşılaşmaya hazırlayacağız’ dedi.
Vedat Alyaz, ‘Pandemi bizi vurdu’
Kulübün basın danışmanı Vedat Alyaz, pandemi kurallarından dolayı insanların bu tür organizasyonlara gitmekten imtina ettiklerini vurgulayarak, ‘Pandemi ve yasakları insanları bıktırdı artık. Münih’te onca Türk derneği olmasına rağmen karşılaşmamıza yeterli desteği göremedik’ şeklinde konuştu.
Toplu resimdekiler soldan sağa: CHP Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç, T.C Münih Başkonsolosu Dr. Mehmet Günay, Şampiyonumuz Emre Çukur, Eğitim Ataşesi Mustafa Çakır, Eski dünya şampiyonlarımızdan ve antrenör Levent Çukur, Yardımcı antrenör ve Emre’yi gelecek maç için hazırlamak amacıyla özel olarak Türkiye’den gelen Fenerbahçe baş antrönörü, Ali Çıtak, Son Türkiye Şampiyonlarından Engin Albayrak’ta Türkiye’den Emre’yi izlemek için özel olarak geldi
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.