Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Rekabetçi Sektörler Programı faydalanıcıları İstanbul’da bir araya geliyor

Rekabetçi Sektörler Programı faydalanıcıları İstanbul’da bir araya geliyor
19 Kasım 2021 14:26
233
A+
A-

Türkiye’nin iç ve dış piyasada rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen projelerin faydalanıcıları İstanbul’da bir araya geliyor. Avrupa Birliği ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı eş-finansmanı ile yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamın-daki 22 projenin faydalanıcıları 18-19 Kasım’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılacağı toplantıda buluşacak.

 

 

“Etkisi ve Ötesi” temasıyla düzenlenen Tecrübe Paylaşımı ve Ağ Oluşturma Etkinliği’ne İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Sinop ve Tekirdağ’dan katılacak yararlanıcı kuruluşlar iki gün boyunca deneyimlerini paylaşacak. Etkinliğin ilk gününde yerli Covid-19 aşı ve ilaçlarının geliştirilmesinden oto-nom araçlara, dijital oyun sektöründen yosundan yakıt elde edilmesine, kanserle mücadeleden dijital dönüşüme kadar pek çok alanda çalışan projelerin faydalanıcıları proje hazırlık ve uygulama süreçlerini ele alan oturumlara katılacak. Serbest tartışmaların da yapılacağı bilgi ve tecrübe paylaşımı oturumla-rında 8 ilden 22 proje temsilcisi projelerinin konusu, amacı, mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar ve ihtiyaçlar hakkında kısa sunumlar yapacak.

 

 

Bakan Varank’tan proje temsilcilerine plaket

 

Etkinliğin 19 Kasım Cuma günü gerçekleşecek ikinci günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mustafa Erdoğan’ın açılış konuşması ile başlayacak. Ardından, Dışişleri Ba-kanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ve AB Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği Başkanı Andre Lys’in konuşmaları ile devam edecek olan oturumun ilk bölümü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın konuşması ve plaket töreni ile tamamlanacak.

 

Sabah oturumunun ikinci bölümünde gerçekleşecek “Dijital ve Teknolojik Dönüşümde Üniversite – Sa-nayi İşbirliği Arayüzleri” başlıklı panele Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen üniver-site – sanayi işbirliğini sağlayan örnek projelerin temsilcileri katılacak. Panelde öncelikle dijital ve tek-nolojik dönüşüm ele alınacak. Sonrasında üniversite-sanayi işbirliği ara yüzlerinin bu dönüşümdeki yeri, önümüzdeki dönemde ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar ve bu ihtiyaçların hangi yeni politika ve projelerle karşılanabileceği konuları masaya yatırılacak.

 

 

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Mali Programları Dairesi Başkan-lığı, Proje Yönetimi Bölümü Koordinatörü Süleyman ALATA’nın moderasyonunu yapacağı panelde İs-tanbul Okan Üniversitesi tarafından yürütülen “Açık İnovasyon Otonom Araç Geliştirme ve Test Plat-formu” projesi adına Prof. Dr. Orhan Behiç Alankuş; Boğaziçi Üniversitesi tarafından yürütülen “Yaşam Bilimleri KOBİ’lerinin Küresel Rekabetçiliğini Artırmaya Yönelik Ar-Ge Destek Laboratuvarları” projesi adına Prof. Dr. Rana Sanyal ve Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği’nin (BEYSAD) yürüttüğü “Sanayi 4.0 Yetkinlik Merkezi Kurulması İle Türkiye’de KOBİ’erin Dijital Dönüşümü” projesi adına ise Burak Özayde-mir panelist olarak yer alacak. Etkinlik; öğleden sonra sürdürülebilirlik başlıklı tematik ve kapalı oturu-mun gerçekleştirilmesinin ardından son bulacak.

 

 

IPA’DA 2. DÖNEM

 

 

Yaratıcı ve inovatif çalışmalar yapan kuruluşların kapasitelerini güçlendirerek hem iç pazarda hem AB pazarında rekabet edebilirliklerini artırmayı hedefleyen Rekabetçi Sektörler Programı, IPA II döne-minde tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde uygulanıyor. Program dahilinde desteklenecek projeler için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaklaşık 260 milyon Avro tahsis edildi. Rekabetçi Sektörler Programı, Ar-Ge ve inovasyona yönelik projeler başta olmak üzere dış ticaret açığını azaltarak ve verimliliği artıra-rak ülkemizin rekabet gücünü yükseltmeyi hedefliyor.

 

 

 

 

 

EDİTÖR İÇİN NOT: ______________________________________

 

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI NEDİR?

Rekabetçi Sektörler Programı, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, yaklaşık 800 milyon Avroluk bir bütçeyi projeler aracılığı ile kullandı-ran bir mali destek programıdır. 2007 yılından bu yana yürütülen Program ile Türkiye’nin farklı bölgelerinde sa-nayicilerin, KOBİ’lerin ve girişimcilerin rekabet gücünü arttırarak sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanması amaçlanmaktadır.

Program ve desteklenen projeler hakkında ayrıntılı bilgiye rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr adresinden ulaşabilir, Program hakkında sorularınız için rsp@sanayi.gov.tr adresine mail atabilirsiniz.

 

 

Rekabetçi Sektörler Programı Sosyal Medya Hesapları:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.