Dolar 32,4919
Euro 34,5772
Altın 2.501,96
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 25°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 26°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















BAKAN VARANK’TAN SÜRPRİZ ZİYARET SÜREÇTE YAŞANAN ZORLUKLARI SORDU DAYANIŞMADAN DOLAYI MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

BAKAN VARANK’TAN SÜRPRİZ ZİYARET  SÜREÇTE YAŞANAN ZORLUKLARI SORDU  DAYANIŞMADAN DOLAYI MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ
19 Kasım 2021 14:28
259
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen projelerin faydalanıcılar ile İstanbul’da sürpriz bir şekilde bir araya geldi. Bakan Varank, 8 ilden 22 projenin bir araya geldiği toplantıda proje temsilcilerinin süreç içinde yaşadığı zorlukları masaya yatırdı. Bakan Varank, sahadaki proje faydalanıcılarının kendi tecrübelerini paylaşıyor olmasının, birbirlerine destek olmalarının çok değerli olduğunu ifade ederek faydalanıcılara süreçte kendilerine zorlayan süreçler olup olmadığını sordu.

 

Avrupa Birliği ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı eş-finansmanı ile yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı, Türkiye’nin iç ve dış piyasada rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Otel’de “Etkisi ve Ötesi” temasıyla düzenlenen Tecrübe Paylaşımı ve Ağ Oluşturma Etkinliği’ne İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Sinop ve Tekirdağ’dan yararlanıcı kuruluşlar katılıyor.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Programları Dairesi Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin ilk bölümünde projelerin hazırlık süreçleri konuşuldu.

 

SÜRPRİZ YAPTI

 

Bakan Varank, öğleden önce yapılan deneyim paylaşımı oturumunun sonuna doğru etkinliğe sürpriz ziyarette bulundu. Proje uygulama süreçleriyle ilgili faydalanıcılardan bilgi alan Varank, sahadaki proje faydalanıcılarının kendi tecrübelerini paylaşıyor olmasının birbirlerine destek olmalarının çok değerli olduğunu ifade ederek faydalanıcılara süreçte kendilerine zorlayan süreçler olup olmadığını sordu.

Sürpriz ziyarete, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da eşlik etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

8 İLDEN 22 PROJE

 

Etkinliğin ilk gününde yerli Covid-19 aşı ve ilaçlarının geliştirilmesinden otonom araçlara, dijital oyun sektöründen yosundan yakıt elde edilmesine, kanserle mücadeleden dijital dönüşüme kadar pek çok alanda çalışan projelerin faydalanıcıları deneyimlerini paylaştı. Serbest tartışmaların da yapıldığı oturumlarda 8 ilden 22 proje temsilcisi projelerinin konusu, amacı, mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar ve ihtiyaçlar hakkında sunumlar yaptı.

 

PROJELER KONUŞULACAK

Etkinliğin yarınki oturumu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mustafa Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ve AB Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği Başkanı Andre Lys’in açılışı konuşmaları ile başlayacak. Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank kürsüye gelerek faydalanıcılara plaketlerini verecek.

 

DİJİTAL VE TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM

 

Yarın ayrıca “Dijital ve Teknolojik Dönüşümde Üniversite – Sanayi İşbirliği Arayüzleri” başlıklı panel düzenlenecek. Panelde, Rekabetçi Sektörler Programı bünyesinde desteklenen üniversite – sanayi iş birliğini sağlayan örnek projelerin temsilcileri dijital ve teknolojik dönüşüm konularını ele alacak. Sonrasında üniversite-sanayi iş birliği

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.