Dolar 32,5604
Euro 34,9941
Altın 2.423,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Az Bulutlu
Trabzon
23°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C




















Tarih kokan yer..

Tarih kokan yer..
17 Kasım 2021 22:45
2.318
A+
A-

Giderken bindiğimiz Şanlıurfa uçağında tek bir boş koltuk yoktu. Sokaklarında dolaştığımız şehir de öyle, her yer turist kaynıyordu. Gümrük Hanı’nda menengiç kahvesi içenler, Balıklıgöl ve çevresinde kafileler halinde gezenler, Şanlıurfa Müzesi’ndeki tarihe meraklı gençler.
Urfalı kardeşimizin düğüne gittik. Şanlıurfa’da dolu dolu iki gün geçirdik. Halfeti’yi, Balıklıgöl’ü ziyaret ettik, sıra gecesine katıldık. Hem gastronomi hem de kültür turizminde bu topraklar yeniden yükselişe geçiyor.

Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen bu göl, kutsal balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa’nın turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerinden.
Halfeti’nin adında ölümsüz bir aşk hikayesi gizli. Söylenceye göre birbirlerini delicesine seven Halil ve Fatma adında iki gencin kavuşmasına aileleri engel olmuş. … Onların anısına o tarihten sonra ilçe Halil ile Fatma’nın kısaltılmış hali olan “Halfeti

Baraj gölünde tekne turu yapmadan…
Özellikle ciğer’den miroğluda tatlı.
Gümrük Hanı’nda fıstıklı menengiç kahvesi içmeden…
Tekne turunda arkanıza sular altında kalmış minareyi alarak selfie.

Ruhumuza işleyen güzel her şey,
ardında mutlaka bir kaç yıldız bırakacaktır…Şanlıurfa’da öyle…

Yazan. Hasan Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.