Dolar 32,5053
Euro 34,8710
Altın 2.485,79
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C




















Sanayi Sitesi Esnafı İsyanda, Vekillerimiz Nerede?

Sanayi Sitesi Esnafı İsyanda, Vekillerimiz Nerede?
1 Kasım 2021 17:34
282
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Rize il Başkanı Saltuk deniz, Merkez ilçe Başkanı Necati Topaloğlu Modern Sanayi sitesini ziyaret ederek, sanayi sitesi esnafının sorunlarını dinledi.

CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz ve Merkez ilçe Başkanı Necati Topaloğlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri Modern sanayi sitesini ziyaret ederek, sanayi esnafının sorunlarını dinledi. Modern sanayi sitesi esnafları adına konuşan Cesur demirci isimli esnaf sıkıntılarını CHP’ lilere anlattı. Cesur Demirci konuşmasında, “Valla burasının ne olduğu belli değil, lingonun ahırı gibi oldu. Ben oraya test cihazı koydum, şikâyet ettiler. Bu gün test cihazı bozulmuş. Cihazın maliyeti 150-200 bin lira. Betonu kırdırdılar, yol yapacağız dediler. O gün bu gün test cihazı çalışmıyor. Bunlar bir benim talebim değir. Diğer sanayi esnafı da şikâyetçi. Şu an TIR kamyoncu arkadaşlar buraya geldiğinde boş oluyorlar. Yine de sanayi ye girip çıkmakta zorluk çekiyorlar. Buraya girmek için ya limanın oradan ya da Derepazarı nın girişinden dönüp giriliyor. Burada yabancı firmalar veyahut otobüs firmaları nereden girecek sanayi ye? Bunları yönetimler belirler. Burası Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan yolu üzeridir.  Yabancı tırların sanayi sitesine giriş çıkışında problem var. Buraya vatandaş gelmedi mi ne olacak. Burası küçük araç tamirhanesi değil. Diğer sanayiden buraya geldiğimde burada bir yol düzeni kuramadık. Rize Milletvekillerimiz nerede? Bu vekiller meclise gidip bizim sorunlarımızı konuşuyor mu? Bu gün bir A partisi, B Partisi olarak değil Rize’den milletvekili seçtiklerimiz nerede? Sistem olarak tertemiz Rize, hiçbir sorunu yok milletvekillerimize göre. Meclise gidenler ondan sonra o sandalyeden kalkmıyorlar. Allah selamet versin Hasan Karal bunların yanında on numara adamdı. Yine ayda yılda bizi ziyaret eder sorunumuzu dinlerdi, çözmeye çalışırdı” dedi.

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz açıklamasında, “ CHP olarak Modern sanayi sitesini ziyaret ederek esnafımızın sorunlarını dinlemek istedik. Daha önce CHP li vekillerimiz sanayi sitesini ziyaret etti. Bu sorunların biran önce yerine getirilmesi gerekiyor. Bir yeri yaptığın zaman onun yan yollarını, bağlantı yollarını yapmadığın zaman sorun devam eder. Bizde işler tersine olur. Önce yatırım yapılır, sonra yollar yapılmaya çalışılır. Bu durum da daha büyük sorunları beraberine getiriyor. Sanayi sitesi kurulurken bağlantı ve yan yolları yapılsaydı bu sorunlar olmazdı. Zor olan sanayi sitesini yapmaktır, yollar daha kolay yapılır işin başında yapılırsa” dedi.

Başkan Deniz İyidere’de yapılan Lojistik merkeze destek olacak Modern sanayide sıkıntıların olmasının ileride problem yaratacağını kaydetti Başkan Deniz açıklamasında, “İyidere lojistik merkezini de besleyebilecek olan sanayi sitesinin yan yolları ve bağlantı yollarının biran önce tamamlanması gerekiyor. Bir yandan Lojistik merkezini yaparken bir yandan da buranın sorunlarının çözülmesini sağlamalılar. Bu mantık orada da devam ederse hiçbir zaman tamamlanmamış bir yatırım ortaya çıkar. Hâlbuki bu sorunlar yatırım planlanırken yapılsa çok daha kolay olurdu. Bir proje çizilmiş. İçinde ne olduğu söylenmiyor. Bu proje de kamulaştırmalar yapılmış. Biran önce bu proje hayata geçirilmesi gerekiyor. Bizde bunu gerekirse mecliste de dile getiririz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.