Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 26°C




















KAYMAKAMIMIZ VATANDAŞ MADUR EDİLEMEZ DEDİ

Emeklı Gazı ı Yurthaber61 Köşe Yazarı Haber Şefı
21 Ekim 2021 22:27
617
A+
A-

Trabzon’un nüfus yoğunluğu olarak en büyük ilçelesi olan Akçaabat Kaymakamımız Sayın Ramazan KURTYEMEZ bey’e talebimiz üzere misafir olduk.Tingader (Tüm internet gazeteciliği ve gazeteciler )Derneği Trabzon Şubesi ve Ortahisar şubesi olarak teşekkür ederiz.
Dernek olarak kendimizi tanıttık.Basınla ilgili kendilerini bilgilendirdik. Kendileri de bu belirsizlikten rahatsızlık duyduğunu , görüşlerini ifade etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.
Ayrıca , Akçaabat’ta son zamanlar da elektrik dağıtım şirketi hakkında artan şikayetler ile ilgili kendilerine düşüncelerimizi ilettik.Kaymakamımız bu konu da ; Hukuk devleti olduğumuzu , kimsenin kanun dışı hareketlerde bulunmasına müsade edilmeyeceğini ifade ettiler.Maduriyet yaşayan vatandaşların kesinlikle hukuk yoluna başvurup haklarını aramaları gerektiğini ifade etmesinden mutluluk duyduk.
Yol ortasındaki elektrik direklerinin uygun yerlere alınmaması , evlerin balkon ya da duvarlarına temas mesafesinde ki elektrik telleri , hiçbir kamulaştırma veya kiralama yöntemi uygulanmadan vatandaşların arazilerine dikilen rastgele elektrik direkleri , tarım arazileri içinde ki enerji hatları ,hiçbir hukuk kararı olmaksızın tabiri caizse gasp niteliğinde habersizce sökülen sayaçlar, antikoron kabloları vs. gibi birçok örnek sayabiliriz.
Bu durumda vatandaşların hukuk yolunu seçmeleri kapsamında ilgili kurum veya kişilerin hukuk önünde hesap vereceğini , madur edilen bu vatandaşlara kamulaştırma ve kira bedeli ödenmesi gerektiği kanunlarımızda açıktır.
Bizlerin görevi vatandaşlarımızı bu konular da bilgilendirmektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.