Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















CORA, ROMANYA HEYETİNİ AĞIRLADI

CORA, ROMANYA HEYETİNİ AĞIRLADI
20 Ekim 2021 19:26
235
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türkiye-Romanya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, meclisi ziyaret eden Romanya Senatosu Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar, Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Ştefan Alexandru Tinca ve beraberindeki heyeti ağırladı.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem ÇELEBİ, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim AYDIN, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Hayati ARKAZ, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan SEZGİN’in de yer aldığı toplantıda konuşan Dostluk Grubu Başkanı CORA, Türkiye-Romanya arasındaki stratejik ortaklığa dikkat çekerek dostane ilişkilerin güçlenmesine yönelik temennilerini iletti.

ROMANYA’DAKİ YATIRIMLARIMIZ 7,5 MİLYAR DOLARI AŞTI

“Türkiye olarak stratejik ortağımız Romanya ile yakın iş birliğimize büyük önem ve anlam atfediyoruz. Kovid-19 salgını, uluslararası iş birliği ve küresel dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu süreçte Türkiye ve Romanya iki dost ve müttefike yakışan örnek bir dayanışma sergilemiştir.” diyen CORA, Romanya ile yapılan ticaret rakamlarını paylaştı.

Romanya’nın Türkiye’nin Balkanlardaki en büyük ticaret ve yatırım ortağı olduğunu dikkat çeken CORA, “Romanya ile 2019 yılında 6,84 milyar dolar olan ticaret hacmi, 2020 yılında 6,66 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Salgına rağmen ticaretimizin kesintiye uğramaması memnuniyet vericidir. 2021’nin ilk 8 ayındaki ticaret hacmi 5,42 milyar dolar, ihracat 3,18 milyar dolar; ithalat 2,24 milyar dolardır. Bu yılın ilk 8 ayında ticaret hacmimiz geçen yılın aynı dönemine göre %36,6 artış göstermiştir. Yakın bir zamanda 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Romanya’daki yatırımlarımız 7,5 milyar doları aştı. Romanya’dan ülkemize gelen uluslararası doğrudan yatırım tutarı ise 18 milyon dolardır. Romanya’dan ülkemize daha fazla yatırım gelmesini istiyoruz.” ifadelerini kull

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.