Dolar 32,5208
Euro 34,7888
Altın 2.418,86
BİST 9.763,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C




















YOMRA BIYIK’LA YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYOR.

Emeklı Gazı ı Yurthaber61 Köşe Yazarı Haber Şefı
10 Ekim 2021 10:21
730
A+
A-

Tingader (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği ) Trabzon ve Ortahisar Şubesi ,Anadolu Kadın Gücü Trabzon Şubesi yönetim kurulu ekibi olarak Yomra Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bıyık Beye nezaket ziyaretinde bulunduk.
Belediyenin kapısından içeriye girdiğimiz andan itibaren başlayan şaşkınlığımıza dikkat çekmeden geçmeyelim. Belediyenin gelir giderlerini ,yapılan işlerini listelenmiş bir şekilde bütün şeffaflığı ile Yomra Belediyesinin duvarında yazılı halde görebilirsiniz.
Ve girişte ki yazı sayın Mustafa Bıyık beyin adaleti ne kadar önemsediğinin belgesi niteliğindeydi adeta.
“Bu Belediye de her vatandaş aynı adalet içinde karşılanır. ”
Daha odasına girip görüşmediğimiz Başkanımızın bize verdiği izlenim gerçekten denilenler kadar varmış düşündürdü. Çünkü Yomra’ya olması gereken Başkan geldi ifadelerini birçok arkadaşımızdan duyuyorduk.
Tingader Ortahisar Başkanımız ve aynı zamanda Anadolu Kadın Gücü Derneği Başkanımız sayın Ayşe Durmuş hanım Yomra’lı olarak ,
“Yomra yıllardır uyuyan bir ilçeydi. Yomra’ya yazık ettiler. Sahilini ,mimarisini yok ettiler.Bir ilçenin insanı kendi toprağına bu kadar düşman olur mu , vatanını bu kadar hiçe sayar mı ?
Yıllarca sömürülen ilçemize hiç acımadan o kişilere destek verip buna göz yumanlar da en az yöneticiler kadar suçludur. Ben bunu açık yüreklilik ile söyleyebilirim Yomra’ya Mustafa bey gelsin diye çok emek harcadım ve Allah da Yomra’mıza böyle bir başkan nasip etti.Ben bu gördüklerimize hiç şaşırmadım .Çünkü sayın başkanımızdan bu adaleti bekliyordum.
Yomra ‘yı takip ediyorum ve içim huzur doluyor.Geçmişin izlerini ne kadar silebilir , sahili ve mimarisini ne kadar kurtarabilir bilemiyorum ama ben sayın başkanımızın Yomra’yı yeniden inşa edeceğine güveniyorum. ” ifadelerini kullandı.
Sayın Başkanımızın misafiri olduğundan sekreterlik odasında biraz beklemeye alındık. İkram ve sunum hizmeti sanki cafede oturmuşsun da garsonun müşteri boş durmasın diye sürekli seni kollaması gibiydi.
Sekreter hanıma merak ettiğimiz için yönlerdirdigimiz sorular da ;
“Sayın Başkanımız çok adaletli ve çok mütevazidir. Randevu defteri yoktur.Yoldan geçen her vatandaş uğrayıp kapısını çalar misafir olur.Zamanını hiç boş geçirmeyi sevmez ve zaten boş geçirecek zamanı da olmuyor” ifadelerini kullandı.
Ve misafirini uğurlayıp ,bizleri davet etmesinin ardından görüşme faslına geçtik. İnsanlar genelde makam ziyaretlerinde bir hata yapmayayım, acaba acaba diye kafasında soru işaretleri ile boğuşur durur.
Ama sayın başkanımızın içtenliği ,mütevaziligi o kadar hoş ve rahatlatıcıydı ki, her vatandaşın rahatlıkla başkana çıkıp görüşebilmesini daha net anlamış olduk.
Bizler ;Derneklerimizi tanıttık.
Amaçlarımızı ,hedeflerimizi ,fikirlerimizi belirttik.
İnternet Gazeteciliğinin toplumumuzda büyük önem kapsadığını ama bir kuralı ve yasasının olmamasının zararlarını ifade ettik.Sayın Başkanımız da bu durumdan kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu bunun önüne geçilmesi için önlemler alınması gerektiğini beyan ettiler.
Sosyal toplum kuruluşlarına değer verdiklerini , halkımıza dokunan, emek veren,kamu kuruluşunu destekleyen sosyal toplum kuruluşlarının her zaman ayırt etmeksizin yanlarında ve destekçisi olacaklarını belirterek , bizleri de bu konuda tebrik edip ,başarılar diledi.
Bizlerde kendilerine misafirperverliği için ayrıca Yomra’mıza sunduğu hizmet için çok teşekkür ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.