Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 20°C




















DÜZKÖY’Ü GÖRMEYEN TRABZON’LUYUM DİYEMEZ

Emeklı Gazı ı Yurthaber61 Köşe Yazarı Haber Şefı
6 Ekim 2021 09:42
762
A+
A-

ORGANİK DÜZKÖY
Düzköy ilçemizin doğallığını görünce hiç ziyaretten giriş yazısı ile başlamak gelmedi içimden.
Dernekler için ziyaret amaçlı gittiğimiz Düzköy Belediye ve Kaymakamlığına ulaşıncaya kadar görüp hayran kaldığımız Düzköy’de ki doğanın kokusunu sindire sindire anlatayım sizlere öncelikle. ..
Sıra sıra dizilmiş tarlalarda ki mısır gumulu bazı yörelerde horom adı verilir , gözümüze tablo gibi görüntü sergiledi adeta. Her tarlada en az beş altı tane olmasından yola çıkarak bu köyün tarımsal geçimden büyük bir destek sağladığı düşündük. Çünkü bunun yanı sıra fasulye çubuklarının kurumuş olması ekilen ekinlerin hasat olma zamanının geldiğini kışa hazırlığın yapıldığını gördük. Sahi şehir merkezlerinde oturup köy hayatında çalışmayanlar ,herşeyi marketlerde rahatlıkla bulanlar ,bunun ne demek olduğunu anlayamazlar. Çünkü onlar paran varsa herşeye ulaşırım ,alırım ne uğraşacağım bilincidedirler.
Oysa ki o doğallığın kokusunu içine çekmek ,o ürünlerin yaydığı reyhayı hangi fabrika üretiminde bulabiliriz.

Anadolu kentlerini, köylerini gezsek bile görmek için değil, kendimizi göstermek için geziyoruz.

Köy ;serin suların aktığı derin huzurun olduğu, kuşların cıvıltısında sabah güne uyanılan yerdir. Köyde sabah araç gürültüsü duymazsın, trafikte kaldım, otobüsü, metroyu kaçırdım olmaz. Kısacası köyde huzuru ve rahatlığı bulursun.

Düzköy’ümüzün şivesine kadar doğallığı değişmeyen , gürültüden ,kargaşadan uzak mütevazi bir hayat yaşayan, kendi üretip ihtiyacını gören otantik bir yaşam sergilemekte.
Yolda adres sormak istediğimiz çocuğun “aha orda ” demesi gibiydi “Düzköy” ün tanımı benim gözümde.
Hani hep küçükken ezberletilen şiir gibi “Orda bir köy var uzakta ,
O köy bizim köyümüzdür ”
Bizde diyoruz ki “Aha orda o köy ” gidip görün ,gezin ,doğallığın ,huzurun tadını farkedin.
Nedense tatil denildi mi akıllara plajı olan sahiller ,kalabalık ,sıkıcı ortamlar ,ya da havam olsun diye yapmak istediğimiz yurt dışı tatilleri.

Kaç kişimiz Trabzon’u biliyor tanıyor. Bu güzel köylerini gezdi . Bizler ne şehrimizi ,ne de vatanımızı tanıyoruz. Genel kültürde çoğu insanımız sınıfta kalır .Çünkü bizler geçmişimizi unutan ,tarihimizi önemsemeyen bir topluluk haline geliyoruz.Nineleriniz, dedeleriniz hayatta gitse gidin eskileri dinleyin onlarda zaman varken.Yazin ,çizin ,uygulayın.

Kısacası hep birlikte özümüzü bulmaya ,özümüze dönmeye gayret edelim. .Geçde olsa zararın neresinden dönersek kâr sayalım. Yoksa bu toplum nereye gidiyor sorusunun cevabını sonun da öğrenmeyelim.
Tingader (Tüm internet gazeteciliği ve gazeteciler derneği ),Anadolu Kadın Gücü derneğimiz için yaptığımız Düzköy Belediyesi Başkanı Sayınyılmaz ANKARA Düzköy Kaymakamı Sayın Bilal BASRİ beye nezaket ziyaretimiz de Düzköy’ümüzü gördük ,gezdik ,inceledik.
Sıcak ve samimi karşılandığımız misafitligimiz için çok teşekkür ederiz.
Arık “Orda bir köy var uzakta “diyor ,Düzköy’ümüze davet ediyoruz. .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.