Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















“AVRUPA ‘DA ENERJİ KRİZİ “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
1 Ekim 2021 16:36
1.087
A+
A-

Avrupa ‘da elektrik ve doğalgaz fiyatlarında ki yüksek artış nedeniyle EPDK bir açıklama yaparak,konuya açıklık getirdi;” 1 Ekim 2021 itibarıyla nihai elektrik satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Belirlenen birim bedellerle ilgili hiçbir dağıtım ya da perakende şirketi tüketicilerimizin faturalarına gizli ya da açık şekilde ek bir bedel yansıtamaz. Bu konuda yapılan manipülatif haberlere itibar gösterilmemesini de önemle hatırlatırız.”

EPDK, kurum olarak her şeyi halkın bilgisine şeffaf bir şekilde sunuyor ve halkı bilgilendiriyor.Aslında Ekim itibarıyla elektrik fiyatlarında %15 lik bir zam beklentisi vardı.Ama EPDK elektrik fiyatlarında bir değişiklik yapmadı.

Son yıllarda maliyetlerin artmasıyla birlikte,özellikle elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeni ile EPDK, 1 Temmuz 2021 tarihinde elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapmıştı.Tabi ki bu zamlar biz nihai tüketiciler için büyük bir sıkıntı. Çünkü günlük hayatda kullanılan her şey elektrikle çalışıyor. Bu da büyük bir bütçe demektir. Özellikle iş hayatı açısından ve büyük sanaii işletmeleri açısından büyük bir bütçe gerektiren bir gider kalemidir.

O yüzden hem evimizde,hem de iş yerimizde elektriği tasarruflu kullanmak zorundayız.

Elektrikle birlikte doğalgazda da arz sorunu olduğundan fiyat artışı hem Avrupa için, hem de Türkiye için, yani biz nihai tüketiciler için büyük bir sıkıntı olacaktır.Çünkü faturalar yüksek rakamlara çıkacaktır. Bu da ekonomimizi ciddi anlamda etkileyecektir.

İtalya’da nihai tüketicilerin kullandığı elektrik fiyatlarına % 29,8, doğalgaz fiyatları da %14,4 zam yapıldı. Artık gerisini siz düşünün… Bu oran korkunç bir artış oranıdır.

Avrupa’daki doğalgaz fiyatları yüksek talep ve yüksek tüketim sonucu bir yıl içinde % 300’den fazla artış gösterdi.Doğalgaz fiyatlarındaki artış toptan elektrik maliyetlerini artırdı.

Sözün özü;Hem elektriğimizi,hem de doğalgazımızı dikkatli kullanmak zorundayız. Tüm tasarruf tedbirlerini almak zorundayız. Yoksa Avrupa gibi bizleri de büyük zamlar bekliyor.Çünkü hiç bir Devlet bu kadar yükü kaldıramaz. Ayrıca bu kadar büyük bir talebi karşılayamaz.

Zaten son zamanlar gıda fiyatlarındaki meydana gelen yüksek oranlarda fiyat artışları ile birlikte bir de elektrik ve doğalgaz fiyatlarında oluşacak büyük bir zam, hepimizin resmen belini bükecek…

Allah’ım hepimizin yardımcısı olsun inşallah…

Allah’ım Devletimize ve milletimize yardım etsin inşallah.

Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.