Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Atatürk’ün trabzon’a gelişi törenle kutlandı

Atatürk’ün trabzon’a gelişi törenle kutlandı
15 Eylül 2021 23:49
264
A+
A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinin 97’nci yıl dönümü törenle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişini kutlamak üzere Trabzon Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene; Trabzon Vali Vekili Emin Sait Karahaliloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Erdem Canpolat, Trabzon İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Şen, Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve mülki idare amirleri katıldı. Vali Vekili Karahaliloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu ve Garnizon Komutan Vekili Canpolat’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi.

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Bugün Kurtuluş Savaşımızın lideri ve kahramanı; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u teşriflerinin 97’nci yıldönümü. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla yad ediyorum.  Yine Malazgirt’ten Çanakkale’ye ve kurtuluş savaşına bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

97 YIL ÖNCE BUGÜN ŞEHİRDE BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI

“Mustafa Reşit Tarakçıoğlu 97 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u teşrifleri öncesi şehirdeki ortak duyguyu şöyle tarif ediyor:  Büyük Türk kurtarıcısının gelmekte oldukları haberleri işitilir işitilmez, şehir büyük bir sevinç ve heyecan içinde çalkalanmaya başlamıştı. Çünkü Trabzon halkı büyük kahramanını ilk kez görmüş olacaktı. İstiklal mücadelesinin daha ilk gününden itibaren onun yüksek fikirlerine gönül bağlamış ve büyük emir ve kumandanlarına mallarını, canlarını vermekte asla tereddüt etmemiş olan analar, babalar onu görmek için tehalük gösteriyorlardı, yani can atıyorlardı…”

TRABZON HALKI İÇİN SÖZLERİ GURUR KAYNAĞI

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu büyük sevgi ve bağlılığı karşılıksız bırakmamış ve Trabzonlulara, bizim için bir gurur kaynağı olan şu sözlerle hitap etmiştir: Trabzon halkının tamamını birlik ve beraberlik içinde gördüm. Kadınlarının, çocuklarının, ihtiyarlarının gözlerinde yaş gördüm. Bu ne coşkun duygulanma, bu ne sevecenlik, bu ne yüksek soyluluktur. Açıklamak zorunluluğundayım ki; bugüne kadar yaşadığım hiç bir şeyin bu kıymetli memleket ve yüce halkından bugün gördüğüm ilgi kadar beni etkilememiş olduğunu görmüş ve anlamış bulunuyorum. Arkadaşlar; Beş sene önce ilk kez Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım”.

YOĞUN GAYRET GÖSTERİYORUZ

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişinden aldığı güçle, daha aydınlık daha müreffeh yarınlara sağlam adımlarla yürümektedir. Buradan ifade etmeliyim ki Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de ecdadın binbir zorlukla bizlere emanet ettiği kadim şehrimizi her alanda geliştirmek, kalkındırmak ve Atatürk’ün en büyük hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizi 3 kez teşriflerinden duyduğumuz büyük memnuniyet ve mutluluğu tekrar ifade ediyor, Trabzon’un bu gurur gününde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.