Dolar 32,5130
Euro 34,8145
Altın 2.467,95
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C




















İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Hedefim İstanbul, ötesi yok

Ekrem İmamoğlu, çok merak edilen cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruya, “Hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmak, daha ötesi yok…” yanıtını verdi ve ekledi: “İstanbul’u alan Türkiye’yi de alır tezine damga basmış olacağım.”

İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Hedefim İstanbul, ötesi yok
10 Eylül 2021 09:39
237
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat’ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Politikyol’da yayınlanan röportajda özetle şunları söyledi:

GÖREVİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPARSAM…

“Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Ben görevimi en iyi şekilde yaparsam memleketin kurtuluşuna en büyük hizmeti yapmış olurum. Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok. Ben bunu yaparsam zaten değişim olacaktır, değişime büyük bir katkı sunmuş olurum. Yani birilerinin dediği gibi ‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ tezine de damga basmış olacağım. Benim yapmak istediğim budur. İnşallah az önce ifade ettiğim gibi İstanbul’un en başarılı belediye başkanı olurum.

DERİN BİR DEPRESYON VAR

(Size yönelik neden kuşatma var?): Burada iki psikolojiyi ele almak lazım. Birincisi 25 yıl sonra kaybetmiş olmanın derin bir depresyonu var. Bunun içindeki ana unsurları sıralamak isterim: Bir tanesi İstanbul’u mülkü zannediyor bu insanlar. ‘Benim mülküm bu’ diyor. ‘Ekrem İmamoğlu geldi mülkümüzü elimizden aldı, tapumuzu elimizden aldı’ diyorlar. Psikoloji bu, inanın bu. Yani sizin oturduğunuz koltuğu kendi koltukları zannediyorlar. 16 milyon İstanbullunun koltuğu olduğunu unutmuş bir zihniyet var orada. İBB, devletindir yani bir kamu kurumudur. Bizim belediye başkanı olmamamıza dayanamıyorlar hatta buna çıldırıyorlar. Bizi sanki malını elinden almış birisi olarak görüyorlar ve buna karşı refleks geliştiriyorlar.

AKŞENER KARARLILIĞI İFADE ETTİ

(Akşener’in Fatih Sultan Mehmet benzetmesi): Biz Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıyız ama diğer parti liderlerini de davet ediyoruz. O gün Sayın Meral Akşener katıldı. Bu bizim için büyük bir onurdur. Kendisinin yaptığı konuşmada, seçim döneminde bana yapılan haksızlığa referansla, Ekrem İmamoğlu’nun gösterdiği kararlılığı ifade edecek şekilde Fatih Sultan Mehmet’in o dönemdeki kararlılığıyla paralel tutmuş ve bize büyük bir onur, gurur katacak şekilde bir benzetme yapmıştır. Ama bunu alıp sayfalar dolusu yazmak, Ekrem İmamoğlu eşittir Fatih Sultan Mehmet demek hangi aklın sonucudur ben anlayamıyorum. Bu söyleneni anlamayan, söyleneni dinlemeyen aklı. O konuşmada benim kararlılığımı, Fatih Sultan Mehmet’inkine benzetmesini alıp bir yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. Bunu yazanlar, çizenler ne yazık ki acz içindeler ve iyi niyetli olmadıklarını düşünüyorum.

TOPBAŞ’A BAŞKANLIK YAPTIRILMAMIŞ

İBB’nin son on yılı çok kötü geçti. Çünkü, Allah rahmet eylesin Kadir Bey öldü gitti toprağı bol olsun, mekanı cennet olsun, Kadir Topbaş’a belediye başkanlığı yaptırılmamış. Çünkü onun üzerinden siyasi tahakküm kurulmuş. Seçilen insana işi yaptırılmamış. Bürokratları imza atmamış. Şimdi o imza atamayan, ağzını bıçak açamayan, hiçbir konuda konuşamayan bürokratların içinde bakanlar var, genel müdürler var. Ben onlarla muhatap olmuş belediye başkanıyım. Masada sesini çıkarmadan oturan, doğru olan bir şeye bile cevap veremediklerini ben biliyorum. Ben onların basiretsizliklerinin altında yatan gerçeğin siyasi tahakküm olduğunu biliyorum.”

Canlı Borsa – Altın Fiyatları – Döviz Kurları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.