Dolar 32,5217
Euro 34,8551
Altın 2.428,58
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 26°C
Az Bulutlu
Trabzon
26°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 24°C
Cum 17°C
Cts 18°C




















‘Roma’da ilk maçın deja-vu’su’

27 Ağustos 2021 11:45
743
A+
A-

Trabzonspor ilk golü bulabilseydi, maç muhtemelen bu skorla bitmezdi.

Banu YELKOVAN – Dakika 65’te skoru Roma adına 2-0’a getiren golü yiyene kadar Trabzonspor, Roma karşısında hem oyun hem gol pozisyonu olarak önde görünüyordu. Tıpkı ilk maçta olduğu gibi ikisi net, birkaç gol pozisyonuna girmiş, tıpkı ilk maçta olduğu gibi yakaladıklarını değerlendirememişti. Özellikle ikinci yarının ilk yarısında Marek Hamsik’in ayağından yakaladığı pozisyonlar sonrası, golü yemiş olması ‘atamayana atarlar’ kategorisinde değerlendirilebilir en fazla.

KIRILMA ANI 2. GOL

İkinci golü yedikleri andan itibaren, ilk maçı 2-1 kaybetmiş olmanın ağırlığı iyice çöktü üzerlerine. Maçı uzatmaya götürmek için artık üç gole ihtiyacı vardı bordo mavililerin ve sanırım sahadaki kimse bunun olabileceğine inanmıyordu. Bu sene Avrupa’da çıktıkları maçları tek kelimeyle özetleyecek olsak seçeceğimiz kelime ‘şansızlık’ olsa da; ligde geride kalan iki haftada, geçen sezonda kendilerini şampiyonluk yarışında geride bırakan eksikliklerini doğru tespit ve tedavi etmiş izlenimi verseler de; ilk maçta iyi oyuna rağmen kaybetmiş, ikinci maça ümitlerini taze tutarak çıkmış olsalar da atamadıktan sonra söylenecek pek de bir şey yok aslında.

MOURINHO TESELLİSİ

Karşıdaki takımın Jose Mourinho liderliğinde, Konfederasyon Ligi’nin en iddialı takımlarından biri olması bu maçları izlemiş biri için hafif bir teselli olabillir ancak. ‘Seçilmiş Kişi’ olarak girdiği futbol dünyasında son yıllarda irtifa kaybeden Mourinho, bir yandan takım içi dengeleri bir yandan taraftarla olan ilişkiyi bir yandan da aslında kendini temize çekmek adına yeniden şekillendiriyor Roma’yı.

TRABZONSPOR’A DERS

Bu tarz maçlarda güçlü olan takımın, hele bir de ev sahibiyse maçı kazanmasına da alışkınız ancak her şeye rağmen bir anlam çıkaracaksak bu maçlardan, sonucu biraz da Roma kalecisi Rui Patricio’nun performansına bağlayabilir ve Trabzon’un bundan sonrası için, geriye düştüğü maçları çevirmek için bir çözüm üretmesi gerektiğini söyleyebiliriz mesela.

Romada ilk maçın deja-vusu

HemenMisli.com’aüye ol, ilk 100 TL’lik kuponuna 100 TL hediye! Yeni üyelere özel…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.