Dolar 32,5683
Euro 34,8883
Altın 2.435,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C




















Avrupa taşın altına elini koymalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam, AB Konseyi Başkanı Michel, Birleşik Krallık Başbakanı Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Afganistan’daki gelişmeler ve bölgesel konular hakkında telefon görüşmeleri yaptı.

Avrupa taşın altına elini koymalı
23 Ağustos 2021 14:19
250
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam, yoğun bir telefon diplomasisi gerçekleştirdi. Erdoğan’ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşmede Türkiye-AB ilişkilerini geliştirecek hususlar ile Afganistan’daki gelişmeler ve göç meselesi başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, AB’nin Dijital COVID-19 Sertifikası’na Türkiye’yi dahil etme kararından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Afganistan’da düzenin sağlanması ve Kabil Havaalanı’nın sağlıklı şekilde işletilmesi noktasında Türk askerinin olağanüstü çaba sergilediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’da yumuşak bir geçiş olmasını temenni ettiklerini, gerekli tedbirler alınmazsa Afganistan kökenli göç baskısının daha da artacağını, bunun da bütün ülkeler için ciddi bir meydan okuma teşkil edeceğini söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin ilave bir göç yükünü kaldıramayacağını da vurguladı.

Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile yaptığı görüşmede ise Türkiye’nin Kabil Havaalanı’nın güvenliğini sağlama sorumluluğunu uygun şartların oluşması halinde devam ettirebileceklerini söyledi. Erdoğan, Afgan düzensiz göçü, krize dönüşmeden başta Avrupa ülkeleri olmak üzere herkesin samimi bir şekilde elini
taşın altına koyması ve uluslararası toplumun bu konuda bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

VOLODİMİR ZELENSKİ’YE TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son olarak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. Görüşmede, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine sağladığı hızlı ve kapsamlı destek için Zelenski’ye teşekkür etti. Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıldönümünü de tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ile olan stratejik işbirliğini güvenlikten savunma sanayisine, turizmden ticarete kadar her alanda bundan sonra da geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

 

 

Canlı Borsa – Altın Fiyatları – Döviz Kurları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.