Dolar 32,5969
Euro 34,8046
Altın 2.501,74
BİST 9.476,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 24°C




















BENCİLLİK ZEHRİ 

Değişim Uzmanı
15 Ağustos 2021 20:57
686
A+
A-
BENCİLLİK ZEHRİ
Bencillik, kişinin sadece kendini ve kendi çıkarlarını düşünmesidir. Bencil insan başkalarının değil, sadece kendi ihtiyaçlarını düşünür. Kendini düşünmek sağlıklı bir davranıştır ama kesinlikle bencillik ile karıştırılmamalıdır.
Bencil kişi başkalarının düşüncelerine önem vermez. Yalnızca kendi düşüncelerinin önemli olduğunu savunur. O zaman da başkalarını dikkate almaz, bu yüzden de çıkarcı ve menfaatçidir.
Bencillik genelde çocukluk çağında başlar. Bebek mutlaka bencil olmalıdır çünkü bencil olmazsa hayatta kalamaz. Bencil kişi, eleştirileri dikkate almaz, onlara olumsuz tepki verir.
Bir kişi bencil olduğunu farkettiğinde öncelikle kendini değiştirmek için çabalamalıdır. Değişim Sanatını her gün uygulayarak içsel olarak kendini dönüştürmelidir. Böylece kendisini yeniden tanıyacak, eksik, zayıf yönlerini görecektir. Kendini kabul edecek ve hayatının sorumluluğunu üstlenecektir.
Dünya Değişim Akademisi’nde bilimsel tekniklerle  uygulanan “Bencilliği Aşma Sanatı” Değişim Programı ile bencillikten özgürleşilir. Kişi kendinin gerçekten kim olduğunun farkına varır. Böylece fedakar eylemler sergilenmeye başlar.
Özgüven eksikliği giderilir, bencil kişi toplumun içine karışınca başkalarının gözünde kendini görmeye başlar. Çevresiyle sağlıklı iletişim, bencil insanı esaret ve kölelikten kurtarır.
“Bencilliği Aşma Sanatı” Değişim Programının  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada  bencillikten özgürleştirici, bencillik olgusunun farkına varıcı, sizi gerçek özünüzle temasa geçirici  bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.
Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.
Hayatta kalmak için insan kendi çıkarlarını düşünmek zorundadır ama bu, abartılı olarak yaşandığında işte o zaman bencillik zarar verici olur. Bencil insanlar ihtiyacı olandan daha fazlasını ele geçirmeye çalışır.
Mutlu, sağlıklı, huzurlu bir hayat sürdürmek için bencillikten özgürleşilmelidir. Bunun en güzel yolu da, Değişim Tekniklerinin her gün uygulamasıdır. Böylece hem bireysel hem de toplumsal sağlık korunur ve gelişir.
Mutlu değişimler…
Neval Kütük
Değişim Uzmanı
Dünya Değişim Akademisi
0530 877 06 04
YORUMLAR

  1. Nunsal dedi ki:

    Teşekkürler 💫💫💫

  2. Ece dedi ki:

    Çok güzel bir anlatım.

  3. Selva dedi ki:

    çok sağolun, ince detaylar ile çok anlaşılır buldum.

  4. Ercüment dedi ki:

    Değişim programlarını ve olumlu etkilerini bizzat deneyimledim..Herkese özellikle tavsiye ederim…

  5. Zeynep Erdoğan dedi ki:

    Harika