Dolar 32,4972
Euro 34,8101
Altın 2.488,61
BİST 9.553,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C




















“AH YİNE YEŞİLLENDİ FINDIK DALLARI “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
8 Ağustos 2021 21:57
1.674
A+
A-

Ağustos’ta başlayan fındık hasat zamanının gelmesiyle birlikte, 2021 yılı fındık alım fiyatlarının açıklamasını dört gözle bekleyen çiftçimizin gözü, kulağı Cumhurbaşkanınımız sn; Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği müjdeli habere kilitlendi.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı sn;Erdoğan, her yıl bu zamanlar Doğu Karadeniz’i ziyaret ederek, sonrasında fındık fiyatlarını açıklıyordu. Muhtemelen bu yıl yine aynı şekilde olacaktır.Sn;Recep Tayyip Erdoğan yakın bir zamanda Karadeniz’i ziyaret planladığını düşünüyoruz.

Bu yıl ki fındık hasatına başlayan çiftçilerimizin gözü kulağı Cumhurbaşkanınımızın vereceği fındık fiyatlarına kilitlendi. Hatta ve hatta gelecek müjdeli açıklamayı beklemeye başladılar bile.

Geçtiğimiz sene Giresun’da üretilen kabuklu fındık fiyatı 22,50 TL, levant kalite kabuklu fındık fiyatı ise 22,00 TL olarak belirlenmişti. Bu bağlamdam bu yıl içinde yeni fiyatların çok kısa zamanda belli olması beklenmektedir.

“Fındık fiyatları ne zaman açıklanacak? Fiyatı kaç TL olacak?” Çiftçilerimiz hasretle bekliyor. Çiftçimizle birlikte ben de dört gözle fındık fiyatlarını bekliyorum. Çünkü, ben de fındık üreticisiyim. Sanırım, fındık fiyatları bu ay içinde açıklanacaktır.

Karadeniz’de olduğu gibi, Kandıra’da her zaman fındıkta ön planda tutuluyor.Çünkü,Kandıra’mız fındık üreticisi olarak ülkemizde ciddi bir paya sahiptir.

Hem Türkiye ‘de, hem de Kocaeli’de örnek bir tarım kenti olan Kandıra’mız, son yıllarda tarım alanında büyük yatırımlar yaptı. Hatta, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra çiftçisine “Kırsal kalkınma destekleri” sağlayarak, her zaman çiftçilerimizin yanında olduğunu gösterdi.

Kocaeli bir sanayii kentidir. Yalnız, sanayii ile birlikte tarım kentidir. Tarımla uğraşan ve tarımdan geçimini sağlayan binlerce çiftçimiz bulunmaktadır.

Son yıllarda “Ata Tohumu Projesi” kapsamında Kandıra’da “Aromatik Bitkiler ” konusunda çiftçimize eğitimler verdiren ve çiftçimizin ayakta kalması için veee para kazanması için büyük projelere imza atan sn;Tahir Büyükakın ve AK PARTİ Kocaeli İl Başkanı;Sn;Mehmet Ellibeş ile birlikte 7/24 çiftçimize desteklerini esirgemiyorlar ve sürekli onlarla birlikte bir araya gelerek istişareler yapıyorlar.

Geçen yıllar fındık fiyatları için büyük bir uğraş veren ve çiftçimize büyük destek veren Kocaeli Milletvekili sn;Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun emeklerini unutmamak gerekiyor. Bu yıl da,çok değerli ablam sn;Radiye Sezer Katırcıoğlu’n dan aynı performansı bekliyoruz. Bu istek tüm çiftçilerimiz adınadır.

Bu vesile ile başta Karadeniz’li olmak üzere, tüm Kandıra’lı fındık üreticilerine hayırlı işler ve bol kazançlar diliyoruz…

Saygılarımla!!!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.