Dolar 32,5534
Euro 34,8864
Altın 2.435,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C




















Esra Yıldız çeyrek finalde!

Milli boksörümüz Esra Yıldız, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları 60 kilo son 16 turunda Arjantinli rakibi Dayana Sanchez yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Esra Yıldız çeyrek finalde!
30 Temmuz 2021 14:08
260
A+
A-

Kokugikan Arena’da Esra Yıldız, Arjantinli rakibi Dayana Erika Sanchez’le son 16 turunda karşılaştı. Esra ilk raunttu, 5 hakemin 3’ünde fazla puan alarak önde tamamladı. İkinci rauntta atak oynayan 24 yaşındaki milli boksör, bütün hakemlerden tam puan aldı. Son rauntta da üstünlüğünü koruyan Esra Yıldız, adını çeyrek finale yazdırdı.

Esra, Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli’den sonra çeyrek finali gören üçüncü kadın milli boksör oldu.

Milli boksör, çeyrek final maçını 3 Ağustos Salı günü oynayacak. Milli boksör bu karşılaşmayı da kazanırsa olimpiyat madalyasını garantileyecek.

“BU BAŞLANGIÇ, HEDEFİMİZ ALTIN MADALYA”

Esra Yıldız, maç sonrası TRT Spor’a konuştu:

“Kadın boks takımı olarak çok iyi gidiyoruz. İnşallah altın madalyayı da alırız. Biz burada savaşırken ülkemizin insanları da yangınla savaşıyor. Yangınlardan dolayı moralim çok bozuk. Can ve mal kaybı yaşayan insanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Beni seven ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz bu değil, altın madalya. Kadın boks milli takımı olarak hedefimize ulaşmak için çalışacağız. Anneciğim, babacığım, kardeşlerim sizleri çok seviyorum. Ne olur benden duanızı esirgemeyin. Türk halkını mutlu etmek için her şeyi yapacağız.

BAKAN KASAPOĞLU, YERİNDE TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boksta kadınlar 60 kiloda çeyrek finale çıkan Esra Yıldız’ı tebrik etti.

Kokugikan Arena’da Esra’nın karşılaşmasını tribünden takip eden Bakan Kasapoğlu, milli sporcuyu yalnız bırakmadı.

Müsabakadan sonra Esra Yıldız da Bakan Kasapoğlu’nun olduğu bölüme geldi. Kasapoğlu, çeyrek finale çıkan milli sporcunun heyecanını ve mutluluğunu paylaştı.

Kasapoğlu, Esra Yıldız ve antrenörü Nazım Yiğit’e sonraki müsabakalar için başarı diledi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.