Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 17°C




















2023 SEÇİMLERİNDEN BEKLENENLER

14 Temmuz 2021 03:06
543
A+
A-

20 yıldır ülke siyasetinde yapılan tüm seçimlerden büyük bir zaferle çıkan Ak parti dünya siyaset sahnesinde bir rekora imza attı. Ak parti için büyük başarı sayılan bu durum millet için huzur ve refah getirmedi. İktidarın ilk yıllarında millet eksenli siyaset yavaş yavaş devlet eksenli siyasete dönüştü. Bu açıdan daha önceki seçimlerin tartışmasız favorisi Ak parti 2023 seçimlerine sancılı bir şekilde gireceği artık sürpriz olmaktan çıkmıştır. Bu süre içerisinde güzel icraatlar de yapılmıştır. Ancak gelinen bu noktada ekonomi ve adalette ki açık devamlı büyümektedir. Zaman zaman açıklanan ekonomi ve yargı paketleri palyatif çözüm olmaktan bir türlü ileri gitmemiştir. İşsizlik anormal boyutta olmakta ve hayat şartları her gün daha da zorlaşmaktadır. Ak parti sınıf atlamış ve halkın dertlerinden uzaklaşmıştır. Bir çok Akpartili eski telefonlarını bile değiştirmiş, vatandaş ile aralarına bir de telefon duvarı örmüştür. Eğitim politikası iflas durumundadır. Her ile bir üniversite kurmakla eğitimde reform yapılacağını zannedenler, üniversiteleri liseye çevirmiştir. Ancak eskiden lise mezunlarının bile gelecek endişesi yokken, bugün üniversite mezunlarının dünyası kararmıştır. Milyonlarla ifade edilen işsiz ordusu varken, dayısı olanlara gösterilen tavır, ötekileştirilenlerden esirgenmiştir.
Üç beş sene önce Akparti kendi içinde sorgulama yapmış ve gelinen durumu metal yorgunluğu olarak masaya yatırmıştı. Ancak bir sonuç çıkmadı, çünkü metal zenginleri haline gelen güruhun kendi içinde yorgunluk sorgulaması yapması mümkün değildir. Ak parti hızla erimektedir. Bu erimenin önüne geçilmesinin yolu şu sorulara cevap vermelerine bağlıdır.
-İşsizlikle mücadele yapılacakmıdır?
– Bir sürü işsiz insan varken üç dört yerden maaş veya yönetim kurulu üyeliği saltanatına son verilecek midir?
-KHK ile görevlerinden alınan ve ihraç edilen insanların durumuna çözüm geleceklerdir? (2008 yılında yurtta kaldığı için örgüt üyesi diye adli sorgulama başlamadan görevinden ihraç edilen insanlar var.)
-EYT lilerin durumu hal yoluna girecek midir?
-Söz verildiği halde uygulanmayan 3600 ek gösterge verilecek midir?
– İhtiyaç olmasına rağmen eğitim sağlık ve diğer kamu hizmetlerine personel alınacak mıdır?
– Kamu hizmetlerinin devamlı aksamasının önüne geçilecek midir? Bürokrasi azaltılacak mıdır?
-Vatandaştaki hukuka saygı ve güven artırılacak mıdır? Mahkemelerin hızlı işlemesi ve toplumsal uzlaşmaya uygun işlerlik kazandırılacak mıdır?
-KOBİ ler desteklenecek midir? Küçük esnaf ve sanatkar devlet memurunun şartlarına ulaşması artık mümkün değildir. AVM ler işsizliği artıran, sosyal dengeyi bozan kurumlar haline gelmiştir mutlaka bir düzen getirilmelidir.
-Aile düzeninin sağlanması için gerekli çaba gösterilecek midir? Boşanma, uzaklaştırma ve nafaka konuları aile birliğini bozan bir durum olup yeniden organize edilmelidir. Mevcut durum aile içi şiddeti artıran bir faktördür.
Daha bir çok konuyu sıralayabiliriz. İktidar partisi yeniden kazanmayı umuyorsa bu konuları gözden geçirmelidir. Muhalefet de seçim kazanmak istiyorsa bu konuları projelendirmelidir. Vatandaş artık eski vatandaş değil. Vatandaşın gündemi de kimin Cumhurbaşkanı olacağı değil, seçilecek  Cumhurbaşkanının bu konulardaki duyarlılığıdır. Maaşlı gazeteciler ve dalkavuk yandaşlar size toz pembe hayat çizebilirler. Çözüm odaklı adil yönetimlerin halk daima arkasındadır. Kaybederseniz öyle metal yorgunluğu falan değildir, benden söylemesi.

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
21 Mart 2021 14:30
12 Haziran 2021 16:54
19 Ağustos 2021 11:29
15 Mayıs 2021 03:28
20 Şubat 2021 11:59
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.