Dolar 32,5653
Euro 34,8785
Altın 2.438,13
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 26°C
Açık
Trabzon
26°C
Açık
Çar 29°C
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C




















Fırat Arslan ve Türk boksörler Göppingen’de ringe çıkıyor

13 Temmuz 2021 18:59
349
Fırat Arslan ve Türk boksörler Göppingen’de ringe çıkıyor

GÖPPİNGEN- Şu an Almanya sıralamasında listenin bir numarası olan Fırat Arslan, WBA federasyonunun dünya sıralamasında beş numara olarak yer alıyor. Boksörümüz, 24 Temmuz tarihinde Almanya’nın Göppingen kentinde bir gala düzenlemeye hazırlandığını belirterek, ‘Maalesef pandemi dolayısıyla seyircili salonlarda maçlara izin verilmiyor bu nedenle Göppingen kentinde bulunan fitnes ve boks okulumda ikinci kez boks galası gerçekleştireceğiz. WBA Kıtalararası (İntercontinental) şampiyonluğu için ringe çıkacağım. Bu aynı zamanda dünya şampiyonluğu eleme maçı niteliği de taşıyacaktır. Bundan önceki boks galamızı da birlikte düzenlediğimiz başarılı menajerlerimizden Deniz Gemici, ile birlikte düzenleyeceğiz. Kendisi son derece disiplinli ve başarılı bir promotörü olduğu için çalışmaktan büyük haz duyuyorum. Galamızda yetenekli boksörlerimizden Hüseyin Cinkara’da WBA Uluslararası İnternational şampiyonluk maçına çıkacak. Almanya birinci liginde maçlara çıkmış olan Hüseyin’in aynı zamanda menajerliğini de yapıyorum. Dünyanın zirvesine hızlı adımlarla tırmanan Hüseyin’in benden sonra dünya şampiyonluğunu kazanacak boksörümüz olarak gördüğüm için destekliyorum. Bugüne kadar hiç yenilgi yüzü görmeyen Hüseyin, 15 maçın 12’sini nakavtla olmak üzere tamamını kazanmış olan yetenekli bir gencimizdir’ şeklinde konuştu.

Vedat Alyaz, ‘Bir gecede iki altın kemer olacak’

Başarılı boksörümüz Fırat Arslan’ın on yılı aşkın süreden beridir basın danışmanlığını yapan profesyonel dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz, iki altın kemerin aynı gece ortaya konacağını vurgulayarak, ‘Fırat Arslan, dünya boks tarihinde bir ilke imza atarak, 50 yaşında dünya listelerinde ilk beşe girin ilk ve tek boksör olarak tarihe geçti. Ayrıca bundan sonra çıkacağı dünya şampiyonluk maçını kazanması durumunda dünyanın gelmiş geçmiş en yaşlı dünya şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora daha imza atacaktır. Galamızda toplamda dokuz maç gerçekleşecek. Bunlar arasında başarılı boksörlerimizden Yavuz Ertürk ve ağır sıklet boksörlerimizden Ali kıydın, Erdinç Delibaltaoğlu ile Muhammed Bektaş’ta eldiven giyecekler’ dedi.

Dört büyük federasyon arasında yer almayan GBU’nun da

2018’den beri dünya şampiyonluğunu elinde bulunduran Fırat Arslan, sadece büyük federasyonları geçerli saydığı için başarılı Promotör Deniz Gemici, ile birlikte en büyük hedefleri olan WBA dünya şampiyonluk maçına çıkarak, dünya rekoru kırmak için mücadele veriyorlar.

Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan’ın bugüne kadar elde ettiği başarıların listesi aşağıda yer alıyor:

Dünyanın ilk boks federasyonu olan WBA (Dünya Boks Birliği’nin) 2007 yılında iki kez dünya şampiyonluğunu yaşayan sporcumuz sırasıyla:

2003 Uluslararası Almanya Şampiyonu

2004 Almanya Şampiyonu

2004 EBU Avrupa Şampiyonu

2005 2 x WBO kıtalararası Şampiyonu

2006 WBO kıtalararası Şampiyonu

2006 WBA Dünya sıralamasında 1.

2007 2x WBA Dünya Şampiyonu

2008 WBA Dünya Şampiyonu

2011 İBF kıtalararası Şampiyonu

2013 WBO Dünya sıralamasında 1.

2014 WBO Dünya sıralamasında 1.

2015 WBC Avrasya Şampiyonu

2016 WBO Avrupa Şampiyonu

2017 WBO Avrupa Şampiyonu

2017 WBO Dünya sıralamasında 1.

2018 WBO Dünya sıralamasında 1.

2018 GBU Dünya Şampiyonu

2019 WBO Dünya sıralamasında 1.

2019-2020 ve 2021 GBU Dünya Şampiyonu

Dünya sıralamasındaki yeri:

2021 Almanya’da 1 numara

2021 WBA Dünyada 5 numara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.