Dolar 32,5604
Euro 34,9941
Altın 2.423,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Az Bulutlu
Trabzon
23°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C




















“5th International Conference of Mathematical Sciences” isimli uluslararası konferansta, “Diferensiyel Geometri Oturumu”, Oturum Organizatörü Prof. Dr. ZERRİN ŞENTÜRK tarafından gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Zerrin Şentürk Fahri Yazar
5 Temmuz 2021 20:20
6.121
A+
A-


“5th International Conference of Mathematical Sciences (ICMS 2021), 23-27 Haziran 2021” isimli uluslararası konferansta “Diferensiyel Geometri Oturumu”, Oturum Organizatörü Prof. Dr. Zerrin ŞENTÜRK tarafından başarılı ve verimli bir şekilde gerçekleştirildi.

Diferensiyel Geometri Bilim dalı, Fizik, Mühendislik ve diğer disiplinler için önemli bir rol oynar. Diferensiyel Hesap, Lineer Cebir, Diferensiyel Denklemler Bilim Dallarını da içeren Diferensiyel Geometri Bilim Dalı’nda, çeşitli teknikler kullanılarak eğriler, yüzeyler ve manifold teorileri hakkında ilginç sonuçlar elde edilir.
Bu konferanstaki Diferensiyel Geometri Oturumu’nda amacımız, “bu alanda farklı çalışmaları olan Diferensiyel Geometricileri bir araya getirerek bilimsel çalışmalarını sunmak ve tartışmak için platform oluşturmak ve fikir alışverişinde bulunarak Diferensiyel Geometri alanında yeni çalışmalara ufuk açmak” olduğunu ifade eden Prof. Dr. Zerrin ŞENTÜRK, konferansta, organizatör, moderatör, oturum başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve “On Pseudosymmetry in Semi-Riemannian Manifolds” başlıklı sunum yapmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti, Japonya, Polonya, Romanya ve Hindistan ülkelerinden bir araya gelen Matematikçiler, sunumlarıyla Diferensiyel Geometri Bilim Dalı’na katkı sağlamışlardır.
Sunumlar sonunda her sunumu yapan Matematikçiye Sertifikaları sunulmuştur.
Bilimsel sunumlar pseudosymmetry in semi-Riemannian manifolds, quasi-Einstein manifolds, warped-like manifolds, Kenmotsu manifolds, complex manifolds, Hessian manifolds, Weyl manifolds, Sasakian manifolds konularını içerdiğini açıklayan Prof. Dr. Zerrin ŞENTÜRK, bu tür konferansları gelecekte de sürdüreceğini ifade etmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.