Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















4. Yargı Paketi’ne ‘Elmalı’ rötuşu

Elmalı davası, Meclis’te yasalaşmayı bekleyen 4. Yargı Paketi’nde revizyonu gündeme getirdi. AK Parti, çocuğa yönelik cinsel istismar ve cinsel saldırı suçlarını, tutuklama için getirilecek ‘somut delil’ şartının dışında bırakmayı planlıyor.

4. Yargı Paketi’ne ‘Elmalı’ rötuşu
1 Temmuz 2021 09:16
299
A+
A-

AK Parti, iki kardeşin cinsel istismara uğradığı Elmalı davasında verilen tahliye kararlarının ardından 4. Yargı Paketi’nde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. TBMM Genel Kurul gündeminde yasalaşmayı bekleyen 4. Yargı Paketi’nde, kamuoyunda tepki çeken tutuklamalar, uzun tutukluluk süreleri ile ilgili bir dizi düzenleme yapıldı. Bu kapsamda pakete katalog suçlardan tutuklama için “kuvvetli şüphenin” yanı sıra “somut delillere dayanması” koşulu eklendi. Bu düzenlemenin tutuklamaların zorlaştırılması ve kamu vicdanını rahatsız eden kararların önüne geçilmesi amacıyla yapıldığı bildirildi.

‘SUÇ TANIMI’NDA SIKINTI…

Ancak teklifteki bu maddenin ‘suç tanımları’ açısından sıkıntı yarattığı ortaya çıktı. Elmalı Davası’yla bu düzenleme tartışılmaya başlandı. ‘Somut delil’ şartının, çocukların cinsel istismarı ile cinsel saldırı suçlularının tutuklanmasını neredeyse imkânsız hale getireceği ifade edilirken, parti içinde yapılan toplantılarda, bu düzenlemenin cinsel saldırı suçlarında “kadının beyanının geçerli sayılması” ilkesini de ortadan kaldırdığı belirtildi. AK Parti grubunda, “Tanımlamanın daha iyi yapılması ya da somut delil zorunluluğunun çocuğa karşı işlenen suçlar ve cinsel istismar suçlularında kaldırılması, tutuklama için sadece kuvvetli şüphenin yeterli olması” şeklinde formüle edilmesi değerlendiriliyor. Görüşülmesi bu hafta askıya alınan düzenlemenin Meclis tatile girmeden çıkartılması hedefleniyor.

Canlı Borsa – Altın Fiyatları – Döviz Kurları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.