Dolar 32,5188
Euro 34,8818
Altın 2.432,26
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 26°C
Az Bulutlu
Trabzon
26°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 24°C
Cum 17°C
Cts 18°C




















İşte gruptan çıkma senaryosu

A Milliler, EURO 2020’de yoluna devam edebilmek için son 4 biletten birini kapmak zorunda. İlk 2 şansını kaybeden ve -5 averajı bulunan Türkiye İsviçre’yi farklı yenmek zorunda. Sonrasında ise Belçika’nın Finlandiya’ya, Ukrayna’nın Avusturya’ya fark atması, Hırvatistan-İskoçya maçının berabere bitmesi gerekiyor.

İşte gruptan çıkma senaryosu
20 Haziran 2021 14:37
221
A+
A-

Spor Arena / Koray DURKAL –EURO 2020’de grupları 1 ve 2. olarak tamamlayan takımların yanı sıra, grupları en iyi puan ve averajla 3. sırada bitiren 4 takım da bir üst tura çıkma şansını elde edecek. Böylelikle 6 gruptan 4 farklı 3. takım, grup aşamasını geçerek bir üst tura çıkabilecek. A Grubu’nda yer alan Türkiye, İtalya ve Galler karşılaşmalarını kaybederek bir üst tura çıkma şansını oldukça zora soktu. Gruptan çıkmak için en iyi üçüncüler arasında yer alması gereken Türkiye’ye bugün İsviçre karşısında alacağı galibiyeti de yetmeyecek.

AVERAJI DÜZELTMELİYİZ

A Milli Takım’ın gruptan çıkabilmek için en iyi üçüncülük yarışında olan diğer ülkelerin alacağı sonuçları bekleyecek. Turnuvanın açılış mücadelesinde İtalya’ya 3-0 kaybeden mutlak kazanması gereken Galler karşılaşmasında sahadan 2-0’lık yenilgi ile ayrılan Türkiye, grupta -5 averaja sahip. Türkiye’nin en iyi üçüncüler arasında yer alması için İsviçre’yi farklı yenip bu averajı düzeltmesi gerekiyor. Türkiye’nin şu andaki üçüncülere göre en az 4 gollü bir galibiyete ihtiyacı olacak.

GÖZLER DİĞER GRUPLARDA

‘Bizim Çocuklar’ın Avrupa Şampiyonası’nda yoluna devam edebilmesi için diğer gruplarda alınacak sonuçların çok önemi var. Şansımızın devam edebilmesi için aşağıdaki senaryolardan bazılarının gerçek olması gerekiyor. Hepsi gerçek olursa Türkiye, en iyi üçüncü olarak gruptan çıkacak.

İşte o senaryolar;

B GRUBU: Belçika’nın son maçta Finlandiya’yı farklı skorla yenmesi.

C GRUBU: Ukrayna’nın son maçta Avusturya’yı farklı mağlup etmesi. 

D GRUBU: Hırvatistan ile İskoçya arasında oynanacak karşılaşmanın beraberlikle sona ermesi. Böylece iki ekip saf dışı kalacak.

E GRUBU: İspanya ve Polonya’nın son maçlarını kaybetmeleri. Bu durumda iki takım da elenecek.

F GRUBU: Fransa’nın Portekiz’i farklı mağlup etmesi, Macaristan’ın galip gelememesi.

Ancak Milli Takımımızın üst tura çıkması için daha kolay bir hesap da mevcut.

En basit denklem ise şu şekilde:

Hırvatistan ile İskoçya berabere kalacak, Slovakya, İspanya’yı yenecek, İsveç, Polonya’ya yenilmeyecek.

EURO 2016’DA 3 PUAN YETMEDİ

Türkiye, EURO 2016’da İspanya ve Hırvatistan yenilgilerinin ardından son maçta Çekya’yı mağlup etmiş ve grubunu üçüncü bitirmişti. Ancak diğer gruplarda elde edilen sonuçların ardından Türkiye, kötü averajı nedeniyle elenmişti.

ÜÇÜNCÜLER ARASI SIRALAMA KRİTERLERİ

· En çok puan · Gol averajı · Atılan gol sayısı · Fair-Play puanı · Elemelerdeki genel sıralama

Son Dakika Haberi: Milli Takım EURO 2020de gruptan nasıl çıkar İsviçre - Türkiye maçı öncesi o senaryo...

Misli.com’dan yeni üyelere özel kampanya! 100 TL oyna, 100 TL kazan, hemen katıl…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.