Dolar 32,3546
Euro 34,6875
Altın 2.393,28
BİST 10.159,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















40 yıl sonra teşhis: Kene

Bel, boyun, sırt ağrıları nedeniyle tam 40 yıl boyunca onlarca ilaç kullanan 80 yaşındaki kadının, keneden bulaşan lyme hastası olduğu ortaya çıktı.

40 yıl sonra teşhis: Kene
12 Haziran 2021 08:56
487
A+
A-

40 yıl boyunca çeşitli tedaviler gören ve hatta bu nedenle ameliyat olan hasta, doğru teşhise basit bir kan tahlili ile kavuştu. Lyme hastalığının 350’den fazla hastalık ile benzer özellik gösterdiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Turhan, “Hastalığın 2 türü var. Akut dönemde tanısı yapılıyor ancak eğer o dönemde tedavi edilmez ve kronikleşirse hastalar çok uzun yıllar teşhis alamıyor ve şikâyetleri nedeniyle başka tedaviler görebiliyor. Zaman zaman gereksiz ameliyat oluyor ve hatta kortizon dediğimiz lyme hastalarına zararlı tedaviler görüyorlar” dedi.

8 YILDA 10 DOKTOR

Prof. Dr. Turhan, istatistiklere göre bir hastanın doğru teşhis alabilmesi için ortalama 8 yıl geçtiğini ve 10’dan fazla doktora gidildiğini de sözlerine ekledi.

Kene başta olmak üzere bazı böcekler ve sivrisineklerin de ısırması sonucu vücuda giren bazı bakteriler grip benzeri belirtiler göstererek lyme adı verilen hastalığa neden oluyor. Lyme başlangıçta doğru şekilde tedavi edilmezse kronik hale geliyor ve 350’den fazla hastalığı taklit edebiliyor. Bu hastalıkların içinde MS, ALS, Alzheimer gibi ciddi hastalıklar da bulunuyor.

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.