Dolar 32,5826
Euro 34,8020
Altın 2.413,05
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 26°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
26°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C




















Belediye Meclisi Haziran Ayı Ilk Toplantısı Yapıldı

Belediye Meclisi Haziran Ayı Ilk Toplantısı Yapıldı
8 Haziran 2021 18:30
180
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu, toplantı öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve yönetim kurulu üyelerini ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

SAĞIROĞLU’NA BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İLETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantının açılışında babasını kaybeden önceki dönem Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na başsağlığı dileklerini iletti. Başkan Zorluoğlu, “Önceki dönem Yomra Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu Bey’in babası Selahattin Sağıroğlu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Merhum’a Allah’tan rahmet, İbrahim Bey’e ve diğer tüm yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

Başkan Zorluoğlu yine Pençe-Yıldırım harekatında şehit olan uzman onbaşı Eyyüp Gergin ile Eren-2 operasyonunda şehit olan Teğmen Baki Koçak ve korucu Yücel Aki’nin şehit haberlerini üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti. Zorluoğlu, “Şehitlerimize Yüce Mevla’dan rahmet diliyoruz. Milletimizin ve yakınlarının başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yaş çay alım fiyatını da değerlendiren Başkan Zorluoğlu, “2020 yılında destekleme ile 3.40 lira olan yaş çay alım fiyatı, 2021 yılında destekleme ile 4 lira olmuştur. Çay üreticilerimize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Yomra ilçesi Demirciler Mahallesi’nde meydana gelen yangınla ilgili de açıklama yapan Başkan Zorluoğlu, “Yangında 2 ev ciddi zarar gördü. Ben de bölgeye gittim. Yangında zarar gören vatandaşların yaralarının sarılmasında Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yapacağız. Hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

A MİLLİ TAKIMIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM

A Milli futbol takımını da tebrik eden Zorluoğlu, “Euro 2020 pandemi dolayısıyla 2021’e ertelenmişti. 11 Haziran -11 Temmuz 2021 tarihleri arasında ülkemizin de katılacağı Euro 2020 Futbol Şampiyonası başlıyor. İlimizin yetiştirdiği çok önemli spor ve futbol adamı Şenol Güneş hocamızın teknik direktörlüğündeki A Milli futbol takımımıza yürekten başarılar diliyoruz. Yine basketbolda Anadolu Efes Avrupa Şampiyonu oldu. EUROLİG şampiyonu Anadolu Efes’i de gönülden tebrik ediyoruz” dedi.

GENÇ SPORCUYU TEBRİK ETTİ

Boksör Busenaz Sürmeneli’yi de tebrik eden Zorluoğlu, “Fransa’da gerçekleştirilen organizasyonda 64 kiloda ringe çıkan boksörümüz Busenaz Sürmeneli, olimpiyat kotası elde etti. Bu sonuçla beraber Tokyo 2020 olimpiyatlarına gitme hakkı kazandı. Busenaz Sürmeneli’yi de tebrik ediyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR MİLLET BAHÇESİNİ DEVRALIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha sonra yürüttükleri aylık çalışmalarla
ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Zorluoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “Dün Ortahisar Millet Bahçesindeydim. Çok güzel bir destinasyon oluyor. Orada Büyükşehir Belediyemizin iki tane dokunuşu var. Millet bahçesine kaykay ve buz pateni pisti kazandırıyoruz. Kaykay pisti her ne kadar beton görünüyorsa da İstanbul’dan gelecek sanatçılarımız orayı farklı renklerde boyayacaklar ve gençlerin beğeneceği bir hal alacak. Aşağı yukarı tamamlandı. Geçici kabulü yapıldı. Ufak tefek eksiklikleri var. Yakında Büyükşehir Belediyesi olarak burayı devralıyoruz. Çok öncesinden devri için hazırlıklarımız yaptık. Bir taraftan bakım ve onarım ekibi orada oluştu. Yine orada iki tane kahverengi yapılar var. Kültür Dairesi Başkanlığımız oralarda çocuklarımız ve gençlerimiz için çalışma mekanları oluşturuyor. Yani adeta etüt merkezine dönüştürüyoruz. Çok güzel bir sistem uygulayacağız. Çocuklarımıza elektronik kart vereceğiz. O kartla içeri girebilecekler. Yaklaşık 150 gencimize aynı anda bu imkanı sunacağız. Kütüphanesi de olacak aynı zamanda yazıcılar da koyacağız. Orası okullar bölgesi. Böylece o bölgedeki bir ihtiyaç da giderilmiş olacak. Aynı zamanda orada etkinlik çayırı alanı oluştu. Artık birçok etkinlik orada gerçekleştirilecek.”

YIKIMLAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK

“Millet bahçesinde hastanenin batısına doğru binaların kamulaştırılması tamamlandı. Burada 14 adet yapı kamulaştırma işlemi bitti. 12 parselin bedeli olarak 15 milyon 500 bin lirayı hak sahiplerine ödedik. 1 parsel için karar alınmış olup ödeme yapılacaktır. Diğer parsel için dava devam etmektedir. Kamulaştırdığımız binaların yıkım işlemlerine de önümüzdeki günlerde başlayacağız. Tahliye süreci devam ediyor.”

OTOGAR 12 TEMMUZ’DA İHALE EDİLİYOR

“Yeni otogarla ilgili olarak 12 Temmuz 2021 tarihinde açık ihale yönetimiyle ihaleyi gerçekleştireceğiz.”

EKOLOJİK KÖPRÜNÜN PROJESİ HAZIRLANDI

“Moloz ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Etap 1-A Yapım İşi ihale birimine gönderildi, temmuz ayı içerisinde ihalesini yapacağız. 1-A’dan kasıt, her iki taraftaki dolmuşların park yapacağı depolama alanları, ulaşım binamızın olduğu alanın içinde yapacağımız bazı çalışmalar, gasilhane, itfaiye binası ve o bölgedeki çalışmalar, Avrasya Pazarı çalışmaları da başladı. Bu şekilde Pazarkapı bölgesindeki camimizin etrafındaki alanı da yavaş yavaş ortaya çıkarmaya başlıyoruz. En son 2’nci etapta bütünüyle çevre düzenlemesini yapacağız. Ama o zamana kadar caminin etrafında Kuyumcukent’in projesi bitti, Avrasya Pazarı’nın kazısı tamamlandı, gasilhane inşaatı devam ediyor, itfaiye inşaatına başlayacağız. Bu alanı bir bütün olarak Faroz-Ganita tarafına da bir ekolojik köprüyle tamamlamış olacağız. Köprünün de projesi de hazırlandı ve bana sunuldu. 1-A kapsamında; 3 adet fındık büfe, 1 adet satış birimi, 2 adet şoför lokal birimi, ulaşım a.ş ve makine ikmal atölyesi, minibüs durakları, yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmaları, kent mobilyaları koyulacaktır.”

BİLİM MERKEZİ VE PLANETARYUM’UN İHALESİ 1 TEMMUZ

“Bilim Merkezi ve Planetaryum Projesi’nin 1 Temmuz 2021 tarihinde ihalesini gerçekleştiriyoruz. Trabzon’a çok yakışacağını düşündüğümüz, önemli bir eksikliği gidereceğine inandığımız, Moloz camisinin etrafındaki alanın 12 ay boyunca çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından kullanılmasına vesile olacak çok önemli bir yatırımdır. Bu yatırımın şehrimize kazandırılmasında çok büyük desteği olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank Bey’e şehrim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Proje kapsamında; planetaryum, 5 adet atölye, etkileşimli sergi alanları ve kafeterya gibi üniteler olacak. Proje ile yıl boyunca Trabzon’un tamamından çocuklarımızı taşıyarak buraya getirmek ve onları bilimle daha yakın etkileşime geçirmeyi hedeflemekteyiz.”

TRABZON’A VE AKÇAABAT’A ÇOK YAKIŞACAK

“Akçaabat Pazaryeri ve Otopark Yapım İşinin ihalesi 14 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. Güzel ve şık bir proje oldu. İnşallah Trabzon’umuza ve Akçaabat’ımıza çok yakışacak. Proje kapsamında; pazar yerleri, 11 dükkân, 4 depo, 216 araçlık otopark hizmete girecek.”

OF’UN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

“Of İlçesi Sanayi Caddesi Yaya Kaldırımı ve Orta Refüj Düzenleme işimiz var. Bu iş de ihale birimine gönderilmiştir. Proje kapsamında; kaldırım genişletme, zemin yenileme ve orta refüj düzenlemesi yapılacaktır. 1.221 metrekare yaya kaldırımı, 485 metre kaldırım kenarı bordür uzunluğu, 797 metre orta refüj bordür uzunluğu olan, Of belediyemizin cephe sağlıklaştırmasını yaptığı güzel bir proje bu. Tamamlandığında Of’un çehresi ciddi manada değişecek. Of Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Hem Of’un merkezinde hem Solaklı Nehri kenarındaki çalışmalarını takdirle takip ediyorum. Biz de bu manada Büyükşehir Belediyesi olarak Of’a destek vermeye devam edeceğiz.”

YOMRA’DA REFÜJ DÜZENLEME İŞİ İHALE BİRİMİNE GÖNDERİLDİ

“Yomra ilçemizdeki Trabzon Caddemizde orta refüj düzenleme yapım işimiz var. Bunu da
ihale birimine gönderdik. İnşallah kısa zaman içerisinde ihalesini yapıp oradaki çalışmamızı da başlayıp tamamlayacağız. Proje kapsamında; mevcut 50 adet galvanizli elektrik direği, dekoratif elektrik direği ile değiştirilecektir. Yaklaşık 1.500 metre korkuluk ve diğer düzenlemeler gerçekleştirilecektir. Yine Yomra ilçemizde Kaşüstü Hastane yolu bölgesinde kavşak inşaatı yaptık. İş kapsamında; duvar, parke, bordür, peyzaj ve aydınlatma işleri bitti, çizgi ve işaretleme çalışmaları devam ediyor.”

ULUSLARARASI STANDARTLARA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

“Faroz Futbol Sahası, Büyükşehir Belediyemizin spor alanlarından biridir. Temmuz ayı içerisinde ihalesini gerçekleştiriyoruz. Buradaki mevcut futbol sahasını uluslararası standartlara dönüştüreceğiz. Sahaya yağmur suyu sistemi getireceğiz. 36X4 metre ebatlarında tribün inşaatı gerçekleştireceğiz. Yeni soyunma odaları, duş ve lavabolar, saha aydınlatma armatürleri, idari bina gibi kulüpler bakımından çok daha kullanışlı ve işe yarar hale getirecek dokunuşları yapıyoruz.”

MAÇKA’DA TÜNEL AYDINLATMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

“Maçka ilçemizde tünel aydınlatma işimiz var. Atasu (Galyan) Grup Yolu üzerinde bulunan tünelin aydınlatma işlemleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından devam etmektedir.”

100 BİN METREKÜP BETON YOL KAPLAMASI PLANLANIYOR

“İlçe Mahalle Yolları Beton Yol Yapım İşinin ihalesini yaptık. Proje kapsamında 100 bin metreküp beton yol kaplaması yapımı planlanıyor. 2021 yılı içerisinde yaklaşık 30 bin metreküplük kısmını yapacağız. Bu yıllara sari bir ihale olarak gerçekleştirildi.”

SANAT YAPILARINA TOPLAM 75 MİLYON LİRA BÜTÇE AYRILDI

“İlçe Mahalle Yolları Sanat Yapıları Yapım İşinin de ihalesi ve yer teslimi yapıldı. Yaklaşık 75 milyon liralık bir bütçedir. Bu da yıllara sari bir ihaledir. Her yıl yapmayacağız. Bir kere yaptık. 2023’ün sonuna kadar bu ihale ile devam edeceğiz. Proje kapsamında; 25 bin metre istinat duvarı ve 27 bin metre demir korkuluk, 360 adet menfez 7 bin metre de koruge boru yapımı planlanmaktadır. 2021 yılı içerisinde yaklaşık 8 bin metre istinat duvarı ve 8 bin metre demir korkuluk, 108 adet menfez, 2 bin 106 metre koruge boru kısmı gerçekleştirilecek.”

ARSİN’DE KANALİZASYON VE İÇME SUYU HATLARI DEĞİŞTİRİLDİ

“Arsin ilçemizde güzel bir çalışmayı Arsin belediye başkanımızla koordineli bir şekilde gerçekleştirdik. Hafta sonu da oradaydık. Orada eskiyen kanalizasyon ve içme suyu hatları değiştirildi. Telekomünikasyon ve yağmur suyu hattı da tamamlandı. Elektrik hattı da alındı. Orada direkler de dekoratif direklerle değiştirilecek. Hafta sonu asfaltını serdik. Arsin ilçesi Yalı, Yeşiltepe ve Cumhuriyet mahallelerinden geçen Şht. Ast.Halil Albayrak Caddesi, şehit astsubayımızın imine de yakışmış oldu. Emeği geçen Büyükşehir ve Arsin belediyesi personeline teşekkür ediyoruz.”

ÜST GEÇİTLERE ASANSÖR ÇALIŞMASINA DEVAM EDECEĞİZ

“Trabzon Havaalanına bir üst geçit inşaatımız var. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle beraber yapıyoruz. Şu ana kadar Haçkalı Baba’daki üst geçidimize biliyorsunuz asansör uygulamasını yaptık. Orası çok yoğun kullanılan bir yerdi. Artık hasta, yaşlı, engelli kardeşlerimizin karşıdan karşıya geçişinde problem kalmadı. Bir başka yoğun bölgemiz Havaalanı bölgesi. Çok sayıda insan karşıdan karşıya geçiyor. Güzel bir çalışma başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi C kapısı kuzeyinde havaalanı mevkiinde elektrik deplase işleri TEDAŞ ve Çoruh elektrik dağıtım anonim şirketi, üst geçit inşaatı karayolları 10. Bölge müdürlüğü tarafından, asansörler ise Büyükşehir Belediyemizce yapılmaktadır. Yakın zamanda tamamlanıp faaliyete geçtiğinde orada da çok önemli bir mesele çözülmüş oluyor. Yoğun kullanılan birkaç noktada daha asansör işine devam edeceğiz”

KONAKLAR MAHALLESİ’NDE KAVŞAK DÜZENLEMESİ YAPILACAK

“Ortahisar ilçemiz Konaklar Mahallesi’nde kavşak inşaatı yapım işimiz var. Mahalle girişinin işler hale gelmesi için istinat duvarı yapıldı. Güzergahta bulunan trafo ve pano deplase edilerek yeni yapılan duvarın üzerine alınması için TEDAŞ ile gerekli görüşmeler yapıldı. İnşallah kavşak düzenlemesini yapacağız.”

ÇOK DAHA İYİ BİR NOKTAYA GELECEK

“Ortahisar ilçesi Maraş Caddesi’nde kuru beton yol inşaatı yapım işi tamamlandı. Şunu kastediyorum, Tabakhane’den Uzun Sokak, Uzun Sokak’tan da aşağı doğru dönüp Kadınlar Pazarı’na kadar olan alanın tamamının zemini kuru beton olarak halledildi. Tabakhane köprüsünden Uzun Sokak’ın girişine kadar olan bölümdeki kaldırımlar da yenileniyor. İnşallah orayı kaldırımları ile birlikte taş döşenmek suretiyle gerçekleştiriyoruz. Kahramanmaraş Caddesi’nin Cumhuriyet Caddesi ile Kadınlar Pazarı arasında bulunan kısmı da aynı şekilde yapılacak. Bu şekilde bu alan görünümü, sağlamlık ve konfor anlamında da çok daha iyi bir noktaya gelecek.”

ÇÖMLEKÇİ’DE OTELLERİN YIKIMINA BAŞLIYORUZ

“Çömlekçi bölgemizde biz daha çok kamulaştırma noktasında Çömlekçi projemizle ilgiliyiz. Bu arada daha önce vefat eden Çömlekçi mahalle muhtarımızı da bir kez daha anıyoruz. Pazar günü orada seçim yapıldı. Muhtar seçilen arkadaşımızı da tebrik ediyoruz. Çömlekçi’de 1’inci etap hızlı bir şekilde devam ediyor ve inşaat yükseliyor. Şimdi 2’nci etaba yoğunlaştık. 2 etabın proje çalışmaları ve kamulaştırma işlemleri devam ediyor. 39 parselin kamulaştırma işlemi tamamlandı. Bunlara 52 milyon 900 bin lira para ödedik. 8 adet parselin kamulaştırma bedeli olarak 10 milyon yatırılmış olup, mahkeme kararını bekliyoruz. 4 parsel için 1.6 milyon lira olan kamulaştırma bedeli TOKİ’den talep edildi. Tahliye işlemlerimiz de devam ediyor. Orada muhtemelen 12 Haziran itibarıyla yol üzerindeki otellerden başlayarak yıkım işlemine geçiyoruz. Orada var olan ilçe minibüslerini de yıkımdan olumsuz etkilenmemeleri adına oradan aldık biraz ilerisinde onları oraya transfer ettik. Otellerin yıkımıyla 2’nci etaba da bir anlamda hız kazandırmış olacağız.”

GENİŞ KAPSAMLI İSTİŞARE SÜRECİ YAŞADIK

“Ulaşım Master Planı çalışmaları süratle devam ediyor. Mevcut bilgiler raporu hazırlanmış olup, kesit ve kavşak sayımları tamamlanmıştır. Yol kenarı, yaya, otopark anketleri tamamlanmış olup, hane halkı görüş anket çalışmaları devam etmektedir. Maraş Caddesi için ulaşım modeli kurulmuş olup, simülasyon üretilmiştir. Bu simülasyonu geçen ay sizlerle paylaşmıştık. Maraş Caddesi ile ilgili istişare süreci büyük oranda tamamlandı. Çok geniş kapsamlı bir istişare süreci yaşadık. Ve çok da faydasını gördük. En son sosyal medyada şahsi hesabımdan yaptığım anketle bu işi noktalıyoruz. Bu anket süreci devam ediyor. Tamamlanınca tüm bilgiler veriler ışığında alacağımız kararı sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız.”

ULAŞIM BİLGİLERİ CEBİNİZDE

“Trabzon Ulaşım Mobil Uygulama isimli bir sisteme geçtik. Vatandaşlarımızın teknolojik imkanlardan yararlanarak ulaşım hizmetlerimizden daha iyi faydalanmasını sağlayacak bir mobil uygulama oluşturduk. Tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Online bakiye yükleme, HES kodunu ulaşım kartı ile eşleme işlemi, hatlarda, hareket saatlerinde veya başka alanlarda önem arz eden değişikliklerin duyurulması, alarm yönetimi kullanılarak seçilen durağa belirlenen hattaki bir araç yaklaştığı zaman uygulamanın alarm üretmesi, görüş, öneri, şikayet ve kayıp eşya bildirimi yapılabilen, nasıl giderim, otobüsüm nerede, hatlar ve kart işlemleri artık cebinizde olacak. Ulaşım A.Ş bunu geliştirdi. Ulaşım A.Ş’yi de tebrik ediyoruz.”

İLÇELERDE ZABITA BİRİMİ OLUŞTURUYORUZ
“İlçe belediyelerimizde iki tane zabıta birimi oluşturuyoruz. 2021 turizm sezonu ile buna başladık. Çaykara ilçemizin Uzungöl mevkisinde ek hizmet binasında zabıta amirliği oluşturduk. Arkadaşlarımız artık 7/24 hizmet verecek şekilde birçok konuya nizam, intizam getirmek için çalışıyorlar. Yine bir başka önemli turizm destinasyonumuz Maçka ilçesi Altındere Vadimizde ve Sümela Manastırı bölgesinde de motorize zabıta ekibi göreve başlamıştır. Hayırlı olsun.”

106 ENGELLİ ARACI DAĞITILACAK

“Geçtiğimiz günlerde çok güzel ve anlamlı bir tören icra ettik. Engelli vatandaşlarımız için akülü araç dağıtım töreniydi. Burada Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanımız yurt dışındaki hemşehri derneklerimizle bir çalışma yaptı ve 86 tanesi akülü olmak üzere toplam 106 engelli aracı Türkiye’ye getirildi. Araçlara ve ulaşıma herhangi bir ücret ödemedik. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın engelli kardeşlerimize hediyesidir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yine Soysal Hizmetler Daire Başkanımız ve ekibine de teşekkür ediyorum. İlçe belediyelerimizle de el ele vererek şehrimizi engelliler için çok daha rahat yaşanabilir bir hale getirmeyi arzu ediyoruz.”

YAZ DÖNEMİNDE 700 BİN ADET ÇİÇEK DİKİMİ HEDEFLENİYOR

“Şehrimize estetik dokunuşlarımız da oluyor. Yıldızlı yonca kavşağında peyzaj düzenlemesi sonucu 41 bin 112 metrekarelik alanda yapılan çalışmalar tamamlanmıştır. Yaz dönemi için 700 bin adet mevsimlik çiçek dikim programımız hedeflerimiz doğrultusunda Beşirli, Ayasofya, Pazarkapı akıllı kavşak ve çevrelerinde devam ediyor. Bu şekilde şehrimizi daha da güzelleştirmeye çalışıyoruz. ”

VEKTÖRLE MÜCADELEYE ÇOK ÖNCE BAŞLADI
“Yaz geldi. İnsanlarımız sineklerle ilgili sıkıntı yaşayabilir. Biz vektörle mücadeleye çok önce başladık. Sağlık Daire Başkanlığımız iyi bir ekip. Her geçen sene vektörle mücadele ekibimizi artırıyoruz. İnşallah ilçelerimize daha fazla dokunacak şekilde çalışmaları genişletmeyi düşünüyoruz. Kış çalışmalarında il genelinde 19.070 adet larva üreme noktası 20 tespit edildi ve düzenli şekilde ilaçlandı. 8 adet sıcak sisleme makinesiyle mücadeleler yürütülmekte olup, sivrisinek gece uçkun mücadelesinde 13 araçlı ekip, 13 makine ile yazlık mücadelesini sürdürecektir.”

KAŞÜSTÜ VE GÜRSEL MAHALLELERİ İÇME SUYU İNŞAATI TAMAMLAND
“TİSKİ ile ilgili olarak da Yomra ilçemizde Kaşüstü ve Gürsel mahalleleri içme suyu inşaatı yapım işi tamamlandı. Yaklaşık 2.7 milyon liralık bir işti. İş kapsamında; Gürsel Mahallesi’nde 1.000 metreküplük, Kaşüstü Mahallesi’nde ise 500 metreküplük depo ve 2.5 km isale hattı yapımı tamamlanmıştır.”

İÇME SUYU SULAMA SUYU OLARAK KULLANILIYOR
“Ortahisar Karakaya İçmesuyu Yapım İşi yaklaşık 4.2 milyon liralık bir projedir. Gerçekleşme durumu % 61. Bu biraz sıkıntılı bir grup. Biraz da suyun kullanımı ile alakalı. Vatandaşlarımız bizi eleştiriyor ama biz de vatandaşımıza biraz serzenişte bulunalım. İçme suyunu sulama suyu olarak kullanıyor vatandaşlarımız. İnsanlar birbirinin hakkına hukukuna riayet etmeli. Bir taraftan biz ilave su temin edelim bir taraftan da vatandaşlarımız da daha dikkatli kullanırsa sorunu çözmüş olacağız. İlave su temin ediyoruz. Proje kapsamında; 4.952 m içme suyu terfi hattı, 1adet içme suyu terfi merkezi, 1 adet 2.000 m³ temiz su deposu yapımı planlanıyor. Şu ana kadar çalışmalar devam ediyor. Temmuz sonu ağustos ortası gibi burayı tamamlayacağız. İçme suyu problem büyük oranda çözülmüş olacak.”

45 MAHALLEYE HİZMET VERECEK

“Arsin İçme Suyu Ve İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi çok büyük bir projedir. Bütçesi 115 milyon liradır. Arsin, Araklı ve Yomra ilçeleri olmak üzere toplam 45 mahallede 45 bin metre isale hattı, 1.767 şebeke hattı, 0-26 m³/sn kapasiteli ve 265 kw kurulu gücünde hidroelektirk 24 santrali yapımı planlanmaktadır. Kurulacak olan tam otomasyon ve scada sistemi ile söz konusu 45 mahallenin tamamına el değmeden yüksek standartlı içme ve kullanma suyu verilmesi sağlanacaktır. İhalesi geçtiğimiz günlerde İller Bankası tarafından yapıldı. Arsin Belediye Başkanımız da Sayın Vekillerimize birlikte bu süreci yakından takip etti. Yüzde 50’sini İller Bankası hibe olarak, yüzde 50’sini de biz Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz. Tamamlandığında çok büyük bir sorunu çözmüş olacağız.”

ŞALPAZARI’NIN SU PROBLEMİ ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK

“Şalpazarı Grup İçme Suyu işimizin de 1 Haziran’da ihalesi yapıldı. Nisan 2023’te tamamlanmasını öngörüyoruz. Çok büyük bir proje. Proje kapsamında; 82 kilometre isale ve şebeke hattı, 61 adet vantuz odası, 42 adet tahliye odası, 33 adet depo, 2 adet terfi binası, 3 adet su alma yapısı, 1 adet konvansiyonel içme suyu arıtma tesisi yaparak Şalpazarı ilçemizin en büyük sorunu olan içme suyu meselesini çözüyoruz. 2023’e geldiğimizde Şalpazarı’nın su problemi çözülmüş olacak.”

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından öncelikle 4 gündem dışı teklif Meclis üyelerinin oylarıyla gündeme alındı. Daha sonra Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantı, 14 gündem maddesinin müzakere edilerek ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.