Dolar 32,5591
Euro 34,9937
Altın 2.426,11
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Az Bulutlu
Trabzon
23°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C




















Sadece Kadınlar Değil, Erkekler de Şiddet Maduru…!

Sadece Kadınlar Değil, Erkekler de Şiddet Maduru…!
31 Mayıs 2021 16:09
1.378
A+
A-

Hani diyoruz ya kadınlar madur, kadınlar eziliyor ,kadınlar şiddet görüyor.
İstisnalar hariç ,ben kadınların çok da şiddet maduru olduğunu düşünmüyorum.
Evet gerçekten ezilen ,şiddet gören kadınlarımız var bunların en büyük sebebi de sahip çıkılmaması. Adam bakıyor ki ben herşeyi yapıyorum ,
ediyorum bana karışan ,dur diyebilecek olan yok o zaman elindeki kadını kendi malımıymış gibi görüp her türlü eziyeti yapıyor.
Ama ;
Allahım ıslah etsin bana göre duasıyla başlamak istiyorum .
Öyle edepsiz kadınlar var ki toplumumuz da biz kadın olarak inanın o kişilerle 5 dakika muhatap olmayı göze alamayız .O erkekler ,kocalar onların derdini nasıl çekiyor. Size şahit olduğum bir manzarayı anlatacağım. Bir mağazanın çıkışındayım. Bir bayan eşine bunu da alacam diye ısrarlı bir tavırla inatlaşıyordu. Eşi de çok şey aldın bütçemizi zaten aştık onu da sonra alırsın diye naif bir dille uyardı. Eşi gerçekten mütevazi bir kişilikte halinden davranışlarından belli oluyordu.
Bende çok dikkatli olduğumdan mı ,dengesiz herşeyle karşılaştığından mı bilmem olaya birebir şahit oluyorum.
Kadın ;
Sen ne biçim erkeksin karının istediğini alamıyorsun diye çıkıştı. Ve kadın insanların onlara baktığını gördüğü halde hiç utanma duygusu sergilemiyordu .
İnanın onun yerine ben utanıyordum.
Hem kadın olduğumdan ,hem o zavallı adamın düştüğü durumun mahcubiyetini gördüğümden .
Zavallı eşi elimde olsa biliyorsun alırım cevabını verdi.
Bu sözden anladım ki ,
Bu kadın memnuniyetsiz , doyumsuz ve bir o kadar da arsız.
Demek ki bu adamcağız bu kadını hayatı boyunca hiç memnun edememiş ve edemeyecekte.
Senmisin elimde olsa alırım diyen ,
Kadın hiddetlendi ama öyle böyle değil.
Sen adammısın?,
Milletin kocası karılarını ne güzel yaşatıyor ,
Milletin kocası karılarına neler alıyor ,
Milletin kocası öyle ,
Milletin kocası böyle ….derken….
Küfürler havada uçuşmaya başladı. Adamın ne ölüsü , ne de dirisi kaldı .
Adam utanarak kadını önüne katıp uzaklaşmaya çalışmak istiyordu.
“Böyle bir kadını ben orda bırakır ,ne halin varsa gör derdim.Herkesin kocasını övene kadar dönde bir kendine bak derdim.”
Böyle bir kadına yedirdiğin ekmeğe yazık be kardeşim. Sen buna nasıl katlanmışsın Allah sana peygamber sabırı vermiş heralde.
Evet arkadaşlar günümüzde kadınlar kadar emin olun en az erkeklerde şiddete maruz kalıyor.Şiddet deyince aklımıza sadece bedensel darp gelmesin.Bunlar şiddetin en büyük varsayımlarıdır. Geçimsiz bir kadını Allah kimsenin başına vermesin. Onlar ne durdan alır, ne de utanma bilir.
Gördüklerimden şahit olduklarımdan dolayı size diyebilirim ki en büyük şiddeti erkekler yaşıyor.
Ya zaten bir düşünün erkekler sizi kimlerle aldatıyor ,
Ya da şiddet uyguluyorsa emin olun çoğunlukla bir kadının doldurşuna gelmiştir. Yani bizim tek düşmanımız yine kadınlar …

Bu olayın şokunu üzerimden atamamıştım ki ,
Sanırım 4 yaşlarında bir çocuk anne elinde eşiyle birlikte yürüyor. Aralarında tartışma gibi konuşuyorlar .Tam o sıra da çocuk bişeye bakmak istedi.Anne babasına olan öfkesiyle çocuğa bir tokat attı çocuk yere serildi. Çocuğu koştum kaldırdım .Kadına sinirli bir şekilde ne yapıyorsunuz , o nasıl tokat vurmak öyle siz çocuğu bu şekilde mi terbiye ettiğinizi sanıyorsunuz dedim.Bana “sanane “dedi.
Nasıl sanane diye çıkıştım. Eşi araya girdi.Bacım anlamayan insana neyi anlatabilirsin dedi.Bende adama ,madem anlamayan bir eşin var bunu görmüşsün ve buna rağmen böyle bir kadından çocuk yapmışsınız pes diyorum dedim.
Haklısınız dedi çocuğu kucağına alıp kadına birşey demeden yürümeye başladı. Kadın arkasından gidecek oldu ona defol dedi.Kadın gözlerini bana sinirli bir şekilde çevirerek baktı ve adamın arkasından uzaklaştı. İnsanların kendin de kusur aramaması, kendi hatasını görmemesi ne acı.Oysa o çocuk onun , ama ben daha çok üzülmüştüm .

Hani bizim evin direği analarımız,
Toparlayıcı, zor günlerin destekçisi , elindeki ile yetinmeyi bilen, kocasına saygılı olan , evde küsselerde kimselere belli etmeyen yuvayı ayakta tutan analarımız. .
Çocuklarını yüreğine basan ,
Aç kalıp yediren ,
Giymeyip giydiren analarımız..
Ne oldu bize böyle ,
Ne oldu bu topluma bu kadar çivisi çıkmış bir millet olduk.
Bir kadın eşinin ,evinin durumunu bilmez mi.?
Nedir bu desinler , yaptımlar, ettimler. .
Ne geçiyor elinize böyle yapınca. ..
Gördüklerimi ,şahit olduklarımı size yazsam inanın kitaba sığmaz …!
Onun için diyorum ki ,
Kadınlar kadar ,
Erkekler de şiddet maduru. …

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.