Dolar 32,5775
Euro 34,7903
Altın 2.501,90
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C




















İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs “Çay üreticisi kontenjan uygulamasına isyan ediyor” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs “Çay üreticisi kontenjan uygulamasına isyan ediyor” dedi.
25 Mayıs 2021 15:48
1.443
A+
A-

Başlayan 2021 çay sezonu ile ilgili olarak Of ve mahallerinde üreticiler ile bir araya gelip, çay bahçeleri ve alım evlerini ziyaret ederek, sorunları yerinde gözlemleyen Örs yaptığı açıklamada “Çay sezonu sancılı başladı, üretici kontenjan uygulamasıyla çaresiz bırakıldı. ÇAYKUR kimin için var? Daha ilk günden çaya kontenjan uygulayan ÇAYKUR kime hizmet ediyor? Hasatın haftası dolmadan günlük 15 kg. kontenjan uygulaması, üreticiyi özel sektöre mahküm etmek değildir de nedir? Fiyat 3.87 TL artı 13 kuruş destekle 4 TL olarak açıklandı. Ama müstahsil çayını 3 TL 10 Kuruş’tan elinden çıkarmaya çalışıyor. Üreticiyi özel sektörün insafına bırakan ÇAYKUR, kimden yanadır?” ifadelerini kullandı.

Çaydaki destekleme primini de eleştiren Örs “2016 tan bu yana destekleme 13 kuruş. 6 yıldır aynı. 13 Kuruş ısrarı niye? Gübre fırlamış, yevmiye katlanmış, enflasyonun hane sayısı değişmiş ama destekleme primi 13 Kuruş’ta çakılı kalmış. İsmi üstünde destekleme. 2016 dan bu güne niçin yerinde sayar. Devlet bu pandemi sürecinde üreticiye destek vermeyecek de ne zaman verecek?” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.