Dolar 32,5400
Euro 34,8662
Altın 2.431,77
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 26°C
Az Bulutlu
Trabzon
26°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 24°C
Cum 17°C
Cts 19°C




















Üzerlik Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Üzerlik Tohumu Faydaları Ve Özellikleri

Günümüzde kullanılan baharat ve otların sağlığa pek çok yararı bulunuyor. Özellikle de üzerlik tohumu en çok merak edilenlerden bir tanesi olmuş durumda. Üzerlik tohumu nedir ve ne işe yarar? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Üzerlik Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Üzerlik Tohumu Faydaları Ve Özellikleri
14 Mayıs 2021 10:25
234
A+
A-

Üzerlik tohumu hem tütsü hem de çay olarak kullanılabilir. Sağlık açısından oldukça yararlı olan üzerlik tohumunun insanları nazardan da koruduğuna inanılır.

Üzerlik Tohumu Nedir? 

Üzerlik tohumu genel olarak çay ve tütsü olarak kullanılmaktadır. Sağlık açısından insanları nazardan koruduğuna inanılan üzerlik tohumu insanı da rahatlatmaktadır. Üzerlik tohumu halk dilinde nazar otu olarak da bilinmektedir. Beyaz çiçekli bir bitki olan üzerlik otu çay olarak da tüketilmektedir. Üzerlik otu tohumundan elde edilen yağlar bazı zamanlarda tedavi için de kullanılmaktadır. 

Üzerlik Tohumu Ne İşe Yarar? 

Üzerlik tohumunun kullanıldığı pek çok alan bulunmaktadır. Üzerlik tohumu en çok çay olarak içilmektedir. Evde ve iş yerlerinde nazarın giderilmesi için üzerlik otu tohumu yakılarak evde gezdirilir. Bu sayede evdeki negatif enerjinin giderilmesi ve insanların rahatlaması sağlanır. Üzerlik tohumundan elde edilen yağlar ise sağlık açısından tedavi amacıyla kullanılır. Üzerlik tohumu pek çok alanda kullanılabilmektedir. 

 Üzerlik Tohumu Neye İyi Gelir? 

 Üzerlik tohumu genel olarak psikolojik rahatlama sağlar. Nazardan koruduğuna inanılan üzerlik tohumu tütsü olarak kullanıldığında hoş bir koku sağlar. Üzerlik tohumu çay olarak tüketildiği takdirde hormonların düzenli çalışmasını sağlayarak adet kanamalarını söktürür. İyi bir uyku sağlayan üzerlik tohumu kişiyi kötü enerjilerden de korur. 

 Üzerlik Tohumu Faydaları 

 Üzerlik tohumunun sağladığı pek çok fayda bulunmaktadır. Özellikle üzerlik tohumu çayı burun tıkanıklıklarını ve üst solunum yollarını açar. Bağırsaklarda çıkan kurtçukların ortadan kalkmasını sağlayan üzerlik tohumu kişileri alerjik reaksiyonlardan da korumaktadır. Kadınlarda adet kanamalarını söktüren üzerlik tohumu baş ağrılarını da gidermektedir. Kötü enerjilerden korunmayı sağlayan üzerlik tohumu kişiyi nazardan da korumaktadır. 

 Üzerlik Tohumu Zararları 

 Üzerlik tohumunun insan sağlığını fiziksel ve psikolojik olarak pek çok yararı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra üzerlik tohumunun fazla kullanılması ile birlikte sağlığa zararları da oluşabilir. Belli bir miktarın üzerinde üzerlik tohumu tüketmek mide rahatsızlıklarına da yol açabilir. O nedenle üzerlik tohumu dikkatli tüketilmelidir. 

 Üzerlik Tohumu Özellikleri 

 Halk arasında nazar otu olarak bilinen üzerlik tohumu beyaz çiçeği olan bir bitkidir. Yaş olarak çayı yapılabilen bu bitkinin kurutulmuş hali tütsü olarak da kullanılır. Otsu bir bitki olan üzerlik tohumu yakılarak evden kötü enerjinin uzaklaştırılması sağlanır. Bu otun insanları nazardan koruduğu da söylenmektedir. Üzerlik tohumundan yağ da elde edilir. 

 Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır? Üzerlik Tohumu Kullanımı 

 Üzerlik tohumu kullanılırken dikkat etmek gerekir. İnsan sağlığına pek çok faydası bulunan üzerlik tohumu çay olarak tüketilmektedir. Üzerlik tohumundan elde edilen çay sağlık sorunlarını da ortadan kaldırır. Bunun için de 2 su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı üzerlik tohumu eklenerek kaynatılır. Kaynayan çayın 7 dakika kadar demlenmesi gerekir. Demlenen çay ise süzülerek tüketilmelidir. Üzerlik tohumu yakılarak tütsü şeklinde de tüketilebilir. Tütsü olarak kullanılan üzerlik otunun evdeki tüm kötü enerji ve nazarı uzaklaştıracağı da bilinmektedir. 

 Üzerlik Tohumu Nasıl Tüketilmeli ve Nelere Dikkat Edilmeli? 

 Üzerlik tohumu genellikle çay olarak tüketilir. Su ile birlikte kaynatılan üzerlik tohumu çayı dikkatli bir şekilde tüketilmelidir. Bu çayın her gün bir fincandan fazla içilmemesi önerilir. Ayrıca üzerlik tohumundan elde edilen yağlar da baş bölgesine masaj yapılarak uygulanır. Bu kişide rahatlama sağlayarak baş ağrılarını da giderir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.