Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
BİST 9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 20°C




















TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJELERİ İLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJELERİ İLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
14 Mayıs 2021 10:51
239
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha yaşanılabilir bir Trabzon için yapılması gerekenleri ilk günden itibaren net bir şekilde tespit ederek, bu doğrultuda çalışmaya devam ediyor. Açıkladığı projelerle her kesimin takdirini kazanan Başkan Zorluoğlu, bulduğu her fırsatta çalışmaları yerinde incelemeye de özen gösteriyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile de farkını ortaya koyan Zorluoğlu, esnaf ve vatandaşları da bir an olsun yalnız bırakmayarak dertlerini ve taleplerini dinliyor. Başkan Zorluoğlu, Trabzon’un her alanda büyümesi ve gelişmesi adına yürütülen çalışmaların bir kısmı ve sosyal belediyecilik anlayışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ZOR GÜNLERİN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ
Tüm hemşehrilerinin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu, “Koronavirüs salgını dolayısıyla yine arzu ettiğimiz ve alıştığımız gibi bir bayramı maalesef kutlayamıyoruz. Fakat tüm işaretler gösteriyor ki inşallah buruk geçireceğimiz son bayram olacak. Allah’ın izni ile koronavirüs salgınını milletimizle birlikte yeneceğiz. Büyüklerimizin elini öpebileceğimiz, birbirimize doyasıya sarılabileceğimiz bayramlara inşallah kavuşacağız. Ben bu şartlar altında olsa da bayramın bayram gibi geçmesini temenni ediyor ve bütün hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Allah daha nice bayramlarda bir arada olmamızı nasip eylesin” dedi.

KARADENİZ BÖLGESİ’NİN EN KONFORLU PLAJI OLACAK
Trabzon’u denizle buluşturacak projeler arasında yer alan Yalıncak Plajı Projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Yalıncak Plajı esasında sadece bir plaj projesi değil, sahil düzenlemesi. Çünkü 1 kilometrelik alanda sadece plaj yapmıyoruz, sahil düzenlemesi ve rekreasyon alanı oluşturuyoruz. Yani orada yeşil alanlar, araç park yerleri, otoparklar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kamelya tipi mesire yerleri gibi birçok bölüm ortaya çıkacak. Aynı zamanda oraya büyük bir Survivor Parkı gibi Trabzon’da olmayan çok yenilikçi bir yaklaşımı getireceğiz. Yalıncak’taki çalışma inşallah temmuz ayı başı itibarıyla tamamlanmış olacak ve halkımızın hizmetine sunacağız. Karadeniz Bölgesi’ndeki en konforlu, en güzel halk plajını hizmete açacağız. Plajın bir başka güzelliği de Büyükşehir Belediyesinin işletecek olması. Kazanç amacı gütmeyen şirketimiz burayı yönetecek ve vatandaşımız huzur içinde keyif yapabilecek. Güvenlik görevlilerimiz de burada çalışacaklar” diye konuştu.

BİZİ YILDIRAMAZLAR
Yalıncak Plajı ile ilgili eleştirileri de değerlendiren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm projelerimizi titizlikle hazırlıyoruz. Yalıncak Plajı projesi de onlardan biriydi ama maalesef moralimizi bozmak için şehirde zaman zaman bazı aksiyonlar olsa da bizi yıldıramazlar. Orada yaptığımız projenin tamamlanmamış küçük bir kesitini fotoğraflayıp, sanki her tarafı beton yapıyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalıştılar ama tutmadı. Çünkü orası zaten tamamlanmamış bir yer. Biz orada son derece modern ve konforlu sahil düzenlemesi yapıyoruz. Yaptığımız soyunma kabinlerinin hepsi çok uzun ömürlü malzemeden ahşap kaplanacak. Dolayısıyla orada betonlaşmış bir görüntü olmayacak. Biz bu şehre daha çok eser bırakacağız” ifadelerini kullandı.

GANİTA HALKIN İSTİFADESİ DIŞINDA KULLANILDI
Ganita-Faroz Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Ganita-Faroz bizim vizyon projelerimiz arasında yer alıyor. Ganita çok önemli bir bölge. Bizim de gençliğimizde sıkça gittiğimiz, hatta o tombul kayadan denize atlayıp yüzdüğümüz bir yer. Ganita maalesef bazı yerler gibi çok uzun zamandır halkın istifadesi dışında kullanıldı. Yıllarca Ganita ne oldu diye kimse ses çıkarmadı ama orada bir şeyler yapmaya başladığınız zaman bir takım engellerle karşılaştık. Ganita’da harika bir pr…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.