Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 20°C




















Beş çayı için üç lezzetli önerimiz var!

Beş çayı için üç lezzetli önerimiz var!;Beş çayına davet ettiğiniz misafirlere farklı ikramlarda bulunmak istiyorsanız, tariflerimize göz atabilirsiniz. Bayatlamayan poğaça, mantarlı pişi ve

Beş çayı için üç lezzetli önerimiz var!
14 Mayıs 2021 20:40
204
A+
A-

bes-cayi-tarifleri

Beş çayına davet ettiğiniz misafirlere farklı ikramlarda bulunmak istiyorsanız, tariflerimize göz atabilirsiniz. Bayatlamayan poğaça, mantarlı pişi ve mısır unlu hamur kızartması tarifleri şimdi Yüksek Topuklar’da!

Beş çayı tariflerinden ilk mantarlı pişi, özellikle görünümüyle ilgi çekiyor ve emin olun ki lezzeti de görüntüsü kadar güzel… Hazırsanız, mantarlı pişi tarifine geçelim:

mantarli-pisi-tarifi

Malzemeler,

20 gr yaş maya

2.5 su bardağı un

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Tuz, su

İç harcı için,

1 demet maydanoz

Yarım su bardağı kültür mantarı

Tuz

Kızartmak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı,

Yaş maya, un, ayçiçek yağı ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Yavaşça su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Yarım saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için maydanoz ve mantarı zeytinyağında hafifçe kavurun. Tuzla tatlandırın. Mayalanmış hamuru ikiye ayırıp her iki hamuru da ince açın. İki hamurun arasına harcı yayın. Hamuru şekilli kalıpla kesin. Hamurları kızgın ayçiçek yağında kızartın.

İkinci tarifimiz ise hem beş çayı hem çocukların beslenmesi için uygun çünkü uzun süre taze kalıyor. Bayatlamayan poğaça tarifine geçelim:

bayatlamayan-pogaca-tarifi

Malzemeler,

40 gr yaş maya

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 şişe soda

5.5 su bardağı un

İç harcı için,

1/4 demet maydanoz

250 gr beyaz peynir

Üzeri için,

1 yumurta sarısı

Haşhaş

Hazırlanışı,

Yaş mayayı ılık sütün içerisinde toz şekerle birlikte eritin. Kalan hamur malzemelerini de ekleyerek iyice yoğurun. üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika dinlendirin. Beyaz peyniri ezip kıyılmış maydanozla karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynirli karışımdan doldurun ve elinizle yuvarlayarak kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

 

Yöresel lezzetlerden hoşlanan için mısır unlu ve baharatlı hamur kızartması tarifimiz var. Örneğin, bir kabul gününde Karadeniz yemekleri konsepti varsa, bu tarifi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Ancak, o an evinizde mısır unu yoksa yerine kepekli un, tam buğday unu gibi alternatifler de kullanabilirsiniz.

hamur-kizartmasi-tarifi

Malzemeler,

1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

20 gr yaş maya

Birer çay kaşığı nane

Kırmızı pul biber

Kırmızı toz biber

Karabiber

Kimyon

Tuz

1 su bardağı un

1 su bardağı mısır unu

Kızartmak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı,

Yumurta, yoğurt, yaş maya, baharatlar, tuz, un ve mısır ununu hamur yoğurma kabına alın. Sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. 10 dakika kadar dinlendirin. Hamuru merdane ile açıp şekilli bir kalıpla kesin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Hamurları ekleyip kızartın.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.