Dolar 32,5881
Euro 34,8124
Altın 2.419,72
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 26°C
Açık
Trabzon
26°C
Açık
Çar 29°C
Per 24°C
Cum 17°C
Cts 18°C




















TÜRKÇE ALT YAZILI. ASLAN GİBİ TÜRK KIZI ARTE TELEVİZYONUNDA TÜRKİYE’Yİ SAVUNUYOR. Öznur Küçüker Sirene

12 Mayıs 2021 15:09
620
A+
A-

7 Nisan 2021 tarihinde, Türk ve yabancı basında yazılar kaleme alan ve sık sık televizyon programlarına katılan bir Türkiye uzmanı olarak, Fransız-Alman ortak yapımı Arte kanalında, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirmek üzere, AB’nin eski Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini ve Le Figaro gazetesi Türkiye muhabiri Delphine Minoui’nin de katıldığı bir tartışma programına davet edildim.

Programda, Türkiye’nin AB’ye olduğu kadar AB’nin de dünya sahnesinde güçlü kalmak için Türkiye’ye ihtiyacının olduğunu anlattım.

Ancak Türkiye-AB ilişkilerinde, AB’nin Türkiye’ye karşı kullandığı havuç-sopa dilinin halk nezdinde AB karşıtlığı oluşturduğunu ve AB’nin Türkiye’ye uyguladığı çifte standart nedeniyle taraflar arası gerçek bir diyaloğun sağlanamadığını vurguladım.

Özellikle HDP’nin kapatılması konusunda AB’nin Türkiye’yi anlamadığının, HDP’nin PKK ile kanıtlanmış ilişkilerinin olduğunun, HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Apo’nun heykelini dikeceğiz” konuşmasının kabul edilemez olduğunun ve Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinin HDP-PKK ilişkisini gözler önüne seren en önemli kanıt olduğunun altını çizdim.

Türkiye’yle kurulan ilişkilerde, AB’nin Türkiye’ nin içinde bulunduğu zor jeopolitik konumu ve terörle mücadelesini de dikkate alarak Türkiye’yi değerlendirmesi gerektiğini, Türkiye’nin Norveç veya Fransa gibi ülkelerle karşılaştırılamayacağını söyledim.

YouTube kanalımda videoya yorum yapabilmek için 👇

Programın diğer Fransız konuklarla Fransızca dilinde tamamını izlemek için 👇

Programda söz aldığım kısımların tercümesini ilk Wights of Salem isimli YouTube hesabı yapmıştır. Ancak videoda küçük bir kısım eksik kaldığı için ben Wights of Salem’in videosuna eksik kısmı ekleyip tekrar yayınladım👇
https://youtu.be/jZ8451Ukii8m

Wights of Salem arkadaşımız benim konuşmam haricinde yabancı medyalardan Türkiye’ye ilişkin önemli videoları tercüme ederek çok önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. Lütfen YouTube kalanını takibe alalım 👇
https://youtube.com/channel/UC4VqWzVsVIsfItLAcJUKKPg

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.