Dolar 32,5010
Euro 34,5615
Altın 2.501,44
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 25°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 26°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 20°C




















Başkan Genç’ten Anneler Günü mesajı

Başkan Genç’ten Anneler Günü mesajı
9 Mayıs 2021 18:29
175
A+
A-

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 9 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Genç’ten Anneler Günü mesajı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 9 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“ANNELERİMİZ YEGÂNE SIĞINAK NOKTAMIZ”

Mesajında annelerin bütün insanların yaşamlarında en anlamlı ve en değerli yeri teşkil ettiğini belirten Başkan Genç, “Annelerimiz hayatlarımızda bizim için özeldir. Anne sevgisi, şefkati ve merhametinin yerini hiçbir duygu dolduramaz. Annelerimiz hayatımızdaki en değerli varlığımızdır. Anneler bebeklikten yetişkinliğe kadar hiç şüphesiz ki, bütün insanların yetişmesinde en önemli vazifeyi üstlenmişlerdir. Bu anlamda annelerimiz eşsiz sevgi ve merhametleriyle hayatımızın en önemli parçalarından bir tanesidir. En zor zamanlarımızda bizi teselli eden, hayatın bütün zorlukları karşısında bizi sevgi ve şefkatinden mahrum bırakmayan annelerimiz bizim yaşamımız boyunca en önemli yegâne sığınak noktamızdır. Annelik; şefkatin, fedakârlığın, karşılıksız sevginin, insanı insan yapan değerlerin hepsini içinde barındıran en kutsal görevlerden biridir.” dedi.

“ANNELİK SÖZCÜKLERLE İFADE EDİLEMEZ”

Annelere karşı sadece anneler gününde değil, bütün yıl boyunca görev ve sorumlulukların titizlikle yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden Genç, “Yaşamları boyunca üzerimize titreyen, dertlerimizle dertlenen, sevincimize, tasamıza ve kederlerimize ortak olan annelerimize karşı olan görevlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Sadece anneler gününde değil, her gün onlara karşı sorumluluk ve görevlerimizi titizlikle yerine getirmeliyiz. Annelerimize karşı şükran ve bağlılığımızı göstermek, onlara layık oldukları sevgi ve saygıyı ifade etmek amacıyla kutlanan anneler günü hepimiz için ayrı anlam ifade etmektedir. Atalarımız, ‘Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz’ diyerek anneliğin önemine vurgu yapmışlardır. Yine Peygamberimiz bir hadisinde ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ sözüyle anneliğin kutsallığına işaret etmiştir. Annelerimizin üzerimizdeki emekleri o kadar büyüktür ki, bunu sözcüklerle ifade etmek tam anlamıyla mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle bizi hayata hazırlayarak bu süreçte en büyük fedakârlığı ve emeği ortaya koyan annelerimizin 9 Mayıs Anneler Günü’nü tebrik ediyorum. Başta annem olmak üzere ahirete irtihal etmiş bütün anneleri rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.