Dolar 32,5975
Euro 34,7931
Altın 2.498,37
BİST 9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 25°C




















UNUTMAYALIM!!! HEM CAN ,HEMDE PARA KAYBEDİYORUZ “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
13 Nisan 2021 23:27
585
A+
A-

Ramazan ayına girdiğimiz bugün, Cumhurbaşkanınımız sn;Recep Tayyip Erdoğan, pandemi sürecinde alınan tedbirler hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı.

Sn; Erdoğan, hastalığın gidişatına göre alınan tedbirlerin biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçildiğini ifade etti.

Bir önceki gün, pandemi salgınının ülkemizde etkilerini ve son durumunu görüşmek üzere toplanan Bilim Kurulu Üyeleri, konu ile ilgili ayrıntılı raporu Cumhurbaşkanınımız sn;Recep Tayyip Erdoğan ‘a sunarak, alınan kararları ve önerilerini bildirdi.

Bugün, Beştepe ‘de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından, topluma bilgi aktaran ve alınan kararları halkı ile paylaşan ve kameralar karşısına geçen sn; Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “İki haftalık dönemde hedeflediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek” ifadelerini kullandı.

Sn;Erdoğan;Konuşmasına şöyle devam etti; “Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz” diyerek, yeni tedbirleri şöyle sıraladı:

Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00 sabah 05:00 olarak güncellendi.

-Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahate izin verilmeyecek.

-65 yaş üstü 18 yaş atı toplu taşıma sınırlaması yeniden getiriyoruz.

-Eğitimde sınav sürecinde olan 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışında ki tüm kademeler uzaktan eğitimle sürecektir.

Kafe kıraathane, çay bahçesi, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecektir.

-Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca paket sistemine geçecektir.

-Kına, düğün, genel kurul gibi bütün toplantılar bayram sonrasına kadar ertelenmiştir.

-Oteller sadece kendi müşterileriyle hizmet sürdürecektir.

-Konaklama tesisleriyle, evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştiremeyecek.

Uygulama yarın akşam saati ile başlayacaktır.

-Kamuda saat 16.00’da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak.

-(Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak

Bu alınan kararları ne kadar etkili olacak ve hastalığın seyrini nasıl değiştircek hep birlikte göreceğiz. İnşaallahhhh, alınan tedbirler hastalığın artmasını engeller.

Alınan kararlara uyarsak, bizler de gerekli tedbirleri alırsak,işte o zaman bu hastalığın üstesinden geleceğiz. Yoksa, pandemi salgını sürekli artmaya devam edecektir.

Bizlere şaka mı geliyor anlamadım; Doktorlarımız ve uzmanlarımız sürekli uyarıyor ve bas bas bağırıyor. Devlet büyüklerimiz sürekli yeni tedbirler alıyor. Bizler ne yapıyoruz; Maskeleri doğru takmıyoruz. Hatta çoğu zaman hiç takmıyoruz. Mesafe kuralına uyan yok. Temizlik kurallarına uyuyoruz mu?…Hiç sanmıyorum… Peki, öyle ise bizler hastalığı nasıl yenecek ve pandeminin üstesinden nasıl geleceğiz?…

Lütfen, devletimizin aldığı tüm kararlara eksiksiz uyalım. Uymayanları da bu konuda uyaralım. Çünkü, hastalık birimizin değil, hepimizin sorunu.

Pandemi hastalığı başladığından beri hem can kaybımız oluyor, hemde ekonomik anlamda devletimiz ve piyasalar büyük bedeller ödüyor. Yani, hem can, hemde para kaybediyoruz.Bu yüzden hem canımızı, hem devletimizi,hemde piyasaları düşünmek zorundayız.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.