Dolar 32,5577
Euro 34,9065
Altın 2.425,55
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C




















“PEYNİR EKMEKLE Mİ DİŞ DOLGUSU YAPACAĞIZ?”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
27 Mart 2021 01:09
1.479
A+
A-

Malumunuz üzerine tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde Covid-19 salgını ile boğuşuyor. Hatta çok zorrrrrr günler yaşıyoruz. Devletimiz bu konuda gerekenin fazlasını yapmaya çalışıyor.
Hatta tüm dünyaya örnek olduğumuz bir mücadele örneği gösteriyoruz. Özellikle aşı takvimi oluşturarak tüm ülkenin aşılanmasına devam ediliyor. Belli yaş grubundan başlayarak ve sağlık personeli ve risk grubuna göre aşılama yapılmaktadır. Zamanla tüm vatandaşlarımızın aşısı yapılacaktır.
Ayrıca, gece gündüz demeden çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Hatta bu uğurda can veren sağlık çalışanlarımıza rahmet diliyoruz.
Şimdi gelelim konumuza;
İşin içinde sağlık olduğunda,bir sağlık sorununuz olduğunda akan sular durur. Sanki tüm vücut o ağrıyan bölgeye odaklanmış gibi canımızı yakar durur. Hatta dayanılmaz bir ağrı ve sızı verir. Bu ağrılardan biri de diş ağrısıdır.
Hepimizin başına gelmiş ve başımıza gelen,bizlere korkunç acılar yaşatan ağrı diş ağrısıdır.
Geçen gün benimde başıma böyle bir olay geldi. Çok şiddetli diş ağrısı yaşıyordum. Hemen 182 hattını aradım. Diş hastanelerinin her hangi birinden randevu almak istedim. Çünkü devletin hizmetlerinden faydalanmak en doğal hakkımdı. Ve ben 30 yıl devletimize vergi vermiş,emekli olmuştum.Ama, gel gelelim diş hastanelerinin diş tedavisi yapmadığını söylediler. Hatta İstanbul-Ataşehir Ağız ve Diş Hastanesinde bir kaç doktorun diş tedavisi yaptığını bir çalışandan öğrendim. Ama ne mümkün ki randevu almak!!!
Bir yolunu bulup,muayene için Ataşehir Ağız ve Diş sağlığı Hastanesine gitmek nasip oldu.
Doktor sanki zorla çalışıyor. Sanki kendi özel muayenesi gibi. Yüzünüze bile bakmıyor. Gelişi güzel bir muayene etti. Ve beni özele yönlendirdi. Diş ağrısı bu. Beklemek mümkün mü??? Ben de sıradan bir vatandaş olarak davrandım. Aslında hakkımı aramayı çok iyi bilirim. Ve bu alanda hatırı sayılır çok dostum var. Ama, dedim ya ben de sizler gibi bir sıradan biriyim.
İnsanlar tabi ki çaresiz durumda kalmış ve özel diş polikliniklerin salonlarında av olmuş durumda. İnsanlar resmen soyuluyor. Çünkü İnsanlar çaresiz kalmış ve özel diş doktoruna mahkum edilmiştir.
Yasakların kaldırılması ile tüm işletmeler açılmıştır. Buna yeme içme sektörüde dahil. Her yer tıklım tıklım insanlarla dolu.Çarşı pazar insan seli.Peki, hastaneleri niye açmadınız???
İnsanlar evlerinde peynir ekmek yiyerek karınlarını duyurabilir. Yalnızz peynir ekmek ile diş dolgusu yapamayız.
Ben de diş dolgusu için 168 den randevu aldım. İstanbul-Altıntepe Tıp Merkezi; Dişimin dolgusu yapıldı. Hatta doktor hanım ağzımı fazla açamıyorum diye epey zorlandığını söyledi. Ama, ben ben yılan değilim ki, ağzımı esneteyim!!!
Ve sonunda diş dolgusu yapıldı Çok şükür. Doktor Feray hanıma teşekkür ediyorum. Çünkü diş tedavimde oldukça zorlandı.Ayrıca kayıt işlemleri sırasında yardımlarını esirgemeyen,hastalara kolaylıklar sağlayan ve herkesle ilgilenen kıymetli İbrahim bey’e de çok teşekkür ediyorum.
Şimdi gelelim saadete;Diş dolgusu,muayene ve röntgen derken 500 TL’den fazla paraya mal oldu….Demek ki bir diş değil,bir kaç dişte, yada diş protezi yapılsa her halde 10 bin TL den fazla ücret ödemek zorunda kalacağım.
Düşünün ülkemizde milyonlarca insanımızın diş sorunu var. Ve bu insanlar çaresizlik içinde özel hastanelere mahkum edildiler. Tıpkı benim gibi…
Sizlere şimdi sormak istiyorum;Ülkemizde tüm sektörler açıkken,özellikle açık olması gereken diş hastaneleri niye kapalı?…
Peki o zaman, özel hastaneler niye açık?
Devlet hastanelerinde çalışan doktorlar ve sağlık çalışanları risk altında ise, özel hastanelerde çalışan doktorlar ve sağlık çalışanları risk altında değil mi?…
Ben bu mantığı anlamakta zorluk çekiyorum. Ya sizler???
Devlet büyüklerimize soruyorum;
DİŞ HASTANELERİ NİÇİN TEDAVİ YAPAMIYOR?
DİŞ HASTANELERİNİ NİÇİN AÇMIYORSUNUZ?
İNSANLARI NİÇİN ÖZEL DİŞ HASTANELERİNE MAHKUM EDİYORSUNUZ?
HER YER AÇIK.LAKİN, SAĞLIK İÇİN HASTANELER KAPALI!!!
ÖZEL DİŞ HASTANELERİ İNSANLARI RESMEN SOYUYOR.
YANİ RESMEN SOYULUYORUZ…
MARKETLER SOYUYOR…
HASTANELER SOYUYOR…
ESNAF SOYUYOR….
SOYAN SOYANA….
ALLAH’IM SONUMUZU HAK GETİRE…
Hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.