Dolar 32,4966
Euro 34,7509
Altın 2.477,12
BİST 9.556,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C




















Hrant Dink davasında karar çıktı

Son dakika haberine göre Hrant Dink davasında karar açıklandı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan’ın da bulunduğu 13 firari sanığın dosyasının ayrılmasına karar verildi. CNN Türk’te kararı yorumlayan Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, “Allah’ın adaleti geri geldi. Cinayete adı karışanlar ortaya çıktı” dedi.

Hrant Dink davasında karar çıktı
26 Mart 2021 13:32
579
A+
A-

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan’ın da bulunduğu 13 firari sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi. Ercan Gün’e silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 10 yıl hapis cezası verilirken Celalettin Cerrah’ın kamu görevlisinin görevi ihmal suçunda yargılandığı dava zaman aşımı nedeniyle düştü.

Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, “İhmal nedeniyle adam öldürmek” ve “resmi belgeyi yok etme” suçlarından beraat etti. “Görevi ihmal”den ise zaman aşımı nedeniyle dosyası düştü.

O dönem İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli astsubay Yavuz Karakaya ise, “Anayasayı ihlal”den müebbet hapis ve “kasten öldürmeye yardım” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Eski polis memuru Muhittin Zenit’e üç suçtan beraat verilirken görevi ihmal suçu ise zaman aşımı nedeniyle düşürüldü.

Ali Fuat Yılmazer’e tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Yılmazer, resmi belgeyi yok etmek suçundan ise 4 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Ramazan Akyürek’e de tasarlayarak kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Akyürek, resmi belgeyi yok etmek suçundan ise 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz, 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç hakkında “ihmali davranışla adam öldürme” suçundan beraat, “kamu görevini ihmal” suçundan ise haklarındaki dava dosyasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesi kararı verildi.

Tutuklu sanık eski asker Muharrem Demirkale, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, cinayetin FETÖ/PDY’nin amaçları doğrultusunda işlendiği kanaatiyle, Ogün Samast, Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve Tuncay Uzundal hakkında “FETÖ üyeliği” suçundan, savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Ayrıca 6 sanık hakkında daha tutuklama kararı verildi.

NEDİM ŞENER KARARI YORUMLADI

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, Hrant Dink cinayeti davasını sıcağı sıcağına CNN Türk’e değerlendirdi. Nedim Şener, “Allah’ın adaleti geri geldi. Cinayete adı karışanlar ortaya çıktı” dedi.

Şener, kararı şu sözlerle yorumladı:
”Bu cinayetin Ergenekon kumpasının hayata geçmesi için işlenen bir cinayet olduğu ortaya çıktı. Bir kumpas şeklinde planlandığını, bu cinayetin işlenmesine göz yumulduğunu. Bunları ben yazmıştım ancak bunlar bana geri döndü. Ama şimdi Allah’ın adaleti geri geldi diyorum ben. Hukuk geri geldi ve Hrant Dink adına ve bu cinayete adı karışan herkes bulundu.

Bir cinayet davası düşünün ki bu cinayeti karartmak için Adem Kaya, Ercan Gün, Ekrem Dumanlı bunlar bu cinayetin kapatılması için uğraşıyorlar. Ancak meslektaşınızın cinayetini örtmek ne demek… Bu saydığım kişiler hala ABD ve Avrupa’da gazeteci sıfatıyla görev yapıyorlar.

Bakın biz kumpasa uğradık ancak en çok konuşulan cinayet Hrant Dink cinayetiydi. Biz bugün bu cinayetin aydınlandığını görüyoruz. Demokrasi, gazeteci, ifade özgürlüğü diyen Avrupa ülkeleri, Almanya, Fransa, İngiltere bütün FETÖ’cüler o topraklarda. Hani ifade özgürlüğü, Anayasa’nın maddesi diyenler var ya Türkiye’ye yönelik soykırım diye konuşanlar Hrant Dink öldürüldüğünde ayağa kalkmışlardı. Şu an Pensilvanya’da yaşayan kişi için bir tek kalem oynatan var mı? Evet bu davada da bir takım eksiklikler oldu ancak bu cinayeti işleyenler cezalandırıldı. Bu cinayetin işlenmesine bile bile göz yuman tüm FETÖ’cüler ceza alıyor. Hrant Dink için diyenlerin de bunu görmesini düşünüyorum. Dünyanın başka bir yerinde böyle bir cinayet olayı fazla yoktu.

ARKASINDAN FETÖ’CÜLER ÇIKINCA DAVAYI TAKİP ETMEYİ BIRAKTILAR

Dünyada ifade özgürlüğü ve gazetecilik diyenler bu cinayetin FETÖ tarafından işlendiği ortaya çıktığından beri bu davaları takip etmediler. Avrupa’dan, Fransa’dan, Almanya’dan hukukçular dolar taşardı. Ne zaman bunun arkasından FETÖ’cüler çıktı davayı takip etmeyi bıraktılar.

Bu cinayetin arkasında ‘Atatürkçüler, milliyetçiler’ var dediler. Bunu kim yaptı? Ahmet Altan tarafından çıkarılan Taraf Gazetesi’nde yapıldı bunlar. Bu cinayeti Hrant Dink’in arkadaşları yaptı.

Bu olayın en acı tarafı şu; bu benim duygusallaştığım bir alan… Ben 2007’den beri kendim muhabirlik yaparken beni Ergenekon’cu ilan ettiler, bugün başka şekilde yamamaya çalışıyorlar. Ben her zaman hakikatin peşinde oldum ama bakın cinayetin işlendiği tarihte ‘Bu işin arkasında Ergenekon var’ diyen tayfa bugün neredeler. Hiçbirinin ağzından Hrant Dink lafı çıkıyor mu? Çıkmıyor…

2007’den bu yana olanları kimse hatırlamıyor. Taraf diye bir gazete çıktığını, bunları Ahmet Altan’ın yaptığını kimse hatırlamıyor. Bu Türkiye’ye karşı kurulmuş bir kumpastı ve insan olarak değerliydi. Ermeni, solcu, sosyalist olarak bakmayacaksınız insan olarak bakacaksınız. Yıllarca bu cinayeti siyasi olarak nasıl kullanırım diye baktılar. Bu cinayetin ardından FETÖ çıktığı zaman neden insanlar sustu? Hani nerede o siyasetçiler, dilinden düşürmeyenler nerede? Ne zamanki FETÖ çıktı işin içinden kimse arayıp sormadı bile, onların derdi hakikat değildi. Onların derdi ‘nasıl bunu Türkiye’ye siyasi bir araç olarak kullanırızdı’… 

KEŞKE BU YAŞANMASAYDI

2007’den bu tarafa yazdığım hakikatin mahkeme tarafından kabul görülmesi sevindiren bir şey. Ben keşke bunları yazmak durumunda olmasaydım ve bu yaşanmasaydı. Hrant Dink öldürülene kadar Ergenekon konusunda uluslararası camiayı bu kadar ikna eden bir gelişme olmamıştır. 

TÜM DÜNYAYA SESLENİYORUM

Öldürülmeye giden süreci onların yönettiğini bugün mahkeme kararıyla görüyoruz. Ben tüm dünyaya sesleniyorum. Hadi Hrant Dink için söyleyenler. Bugün FETÖ için de bir şeyler söyleyin. Bu cinayete yol veren, bu cinayeti kullanan hatta bu cinayetle ilgili yazı yazan çevreyi kullanan FETÖ unsurları bugün dünyanın her yerlerindeler. Hadi Bayram Kaya’ya bir şeyler yazın. Orhan Pamuk da aynı şekilde tehdit edildi ancak bir gün Hrant Dink davasına gitti mi acaba? Bir gün dahi gitmedi. Çünkü niye? Hrant Dink öldürüldü.”

 

 

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.