Dolar 44,0558
Euro 51,3282
Altın 7.336,41
BİST 13.078,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 10°C
Az Bulutlu
Trabzon
10°C
Az Bulutlu
Sal 10°C
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C












Reklam

Zibidi Türkiye turunda! Hiç kanat çırpmadan yüzlerce kilometre yol yaptı

Kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Alper Tüydeş, ölmek üzereyken bulduğu yavru güvercin Zibidi’yi hayata döndürdü. Türkiye seyahatinde Alper Tüydeş’e eşlik eden Zibidi, hiç kanat çırpmadan yüzlerce kilometre yol kat etti.

Zibidi Türkiye turunda! Hiç kanat çırpmadan yüzlerce kilometre yol yaptı
23 Mart 2021 21:10
777
A+
A-

Kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Alper Tüydeş 10 gün önce Bursa’da donmak üzereyken bulduğu yavru güvercini sahiplendi. Öldüğünü sandığı güvercin hareketlenince onu yaşatmak için bakıma alan Tüydeş, güvercinin adını ‘Zibidi’ koydu. Daha önceden planladığı bir Türkiye seyahati olan Alper Tüydeş, Zibidi’yi de yanında götürdü.

Tüydeş, Zibidi’yi kurtarma anını şöyle anlattı: “Ebeveynleri üzerine yatmayı bıraktığı için soğuktan kaskatı kesilen yavru güvercini öldü sanıp kümesten dışarı çıkardım. Tam poşete koyacakken gagasını son bir gayretle hareket ettirdi. Son bir ümitle kuşu havluya sarıp kaloriferin üzerine koydum. 1 saat içerisinde mucizeye tanık oldum. Hareket edip benden yem istemeye başladı. Kendine geldikten sonra kümese geri bırakmadım çünkü Zibidi anne ve babasının ilk yavrusu. Muhtemelen yavruya bakmayacaklardı ve birkaç dakika geç bulsam Zibidi ölecekti.”

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİYORLAR

Kartvizit

Kartvizit Baskı

Markanız için modern ve profesyonel kartvizit tasarımları.

Hemen Sipariş Ver

Güvercini sahiplenen Tüydeş, Zibidi’yi bulmasından 3 gün sonra 1 haftalık doğu turuna çıkacaktı. Kuş fotoğrafları çekmek için şehir şehir gezecek olan Tüydeş, çareyi Zibidi’yi yanında götürmekte buldu. İyileşmeye ve büyümeye başlayan Zibidi, uçmadan Bursa’dan yola çıkarak, Eskişehir, Kayseri, Nevşehir ve Gaziantep’i gezdi. Alper Tüydeş, her gezdiği yerde Zibidi ile fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Tüydeş, “Zibidi daha uçmayı öğrenmeden ve hiç kanat çırpmadan yüzlerce kilometre yol kat etti. Araçta yolculuk yaparken o da sepetinin içerisinde ayaklarımın ucunda benimle geliyor. Uçtuğu günü görmeyi çok istiyorum. Çocukluğumdan beri çok sayıda kuş besledim. Ölmek üzereyken bulduğum ve kurtardıklarım da oldu. Bu kez Zibidi’nin hikâyesini sosyal medyadan paylaşmak insanlarla bu güzel anları paylaşmak istedim” diye konuştu.

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.