Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Kansere karşı da ‘mesajcı aşı’ geliyor

“Mesajcı RNA” da denilen mRNA yöntemiyle dünyadaki ilk koronavirüs aşısını geliştiren Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, geliştirdikleri kanser aşısının da birkaç yıl içinde kullanıma geçilebileceğini duyurdu.

Kansere karşı da ‘mesajcı aşı’ geliyor
22 Mart 2021 21:44
334
A+
A-

Amerikan New York Post’a konuşan Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, sadece birkaç yıl içinde, mRNA teknolojisine dayalı kanser aşılarını insanlara sunabileceklerini belirtti. Dr. Özlem Türeci, “mRNA’ya dayanan farklı kanser aşılarımız var. Birkaç yıl içinde insanlara sunmaya hazır olacağız” diye konuştu. Aşının ne zaman piyasaya sürülebileceğine ilişkin bir soru üzerine Dr. Türeci, “Bu gelişmeyi öngörmek çok zor. Ancak sadece birkaç yıl içinde, kansere karşı insanlara sunabileceğimiz aşılarımız olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLARDI

BioNTech’in kurucusu olan ikili, COVID-19 pandemisi patlamadan önce, esas olarak kanserle mücadele için aşı geliştirmeye çalışıyordu. “mRNA”, ya da bir diğer deyişle “mesajcı RNA” (ribonükleik asit), insan bedeninde virüsle mücadelede gerekli olan proteinin üretilmesi için DNA’da saklanan genetik bilgiyi, hücre çekirdeğinden geçerek ilgili merkeze taşıyor. Virüslerle mücadelede kullanılan bu teknolojinin, tümörlerle mücadelede bağışıklık sistemi üzerinde kullanılması hedefleniyor. Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çifti, geçen cuma günü Almanya Devlet Başkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından, başarıları dolayısıyla ülkenin en yüksek liyakat nişanıyla ödüllendirilmişti.

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.