Dolar 32,5885
Euro 34,7950
Altın 2.509,96
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















Beştepe’den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Bir kesim tarafından manipüle edildi

İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili açıklama yaptı.

Beştepe’den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Bir kesim tarafından manipüle edildi
22 Mart 2021 21:44
348
A+
A-

Türkiye’nin sözleşmeyi ilk imzacısı olduğunun hatırlatıldığı açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:

TAVİZ ANLAMINA GELMEZ

“Başlangıçta kadın haklarının güçlendirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi, Türkiye’nin toplumsal ve ailevi değerleriyle bağdaşmayan eşcinselliği normalleştirmeye çalışan bir kesim tarafından manipüle edilmiştir. Türkiye’nin sözleşmeden çekilme kararı alması da bu nedene dayanmaktadır. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kadınları korumaktan taviz verdiği anlamına gelmemektedir. Türkiye, sözleşmeden çekilse de aile içi şiddetle mücadeleden asla vazgeçmeyecektir. Türkiye, bugüne kadar kadın haklarını desteklemek ve iyileştirmek için birçok somut adım atmıştır ve bu mekanizmalar hala yürürlüktedir. Türkiye, kadına yönelik şiddetle mücadele için yeni reformları da hayata geçirecektir.”

DIŞİŞLERİ: TEDBİRLERE DEVAM EDİYORUZ

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Avrupa Konseyi içinde de pek çok ülkede İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin tartışmalar yaşandığı, bazı ülkelerin imzaladıkları sözleşmeyi onaylamaktan imtina ettikleri belirtildi. “Türkiye Cumhuriyeti’nin sözleşmeden çekilmesi, kadına karşı şiddetle mücadeleden ödün verme olarak yorumlanmamalıdır” denilen açıklamada, kadına karşı şiddetle mücadelenin daha etkin sürdürülmesi amacıyla tüm tedbirlerin alınmaya devam edeceği belirtildi.

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.