Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Trabzon’a yapılacak olan yatırımlarla ilgili protokol imza töreni Ankara’da gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Trabzon’a yapılacak olan yatırımlarla ilgili protokol imza töreni Ankara’da gerçekleştirildi.
11 Mart 2021 16:35
409
A+
A-

İmza töreninde konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Trabzonumuz’a yapılacak olan yatırımların protokol imza törenini gerçekleştirdik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, kıymetli bakanlarımıza, TBMM Çevre Komisyonu Başkanımız Muhammet Balta’ya Trabzon Milletvekillerimiz Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na, Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu’na ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “dedi.

 

Trabzon’a spor alanında büyük hizmetler yapıldığını ifade eden İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti hükümetleri döneminde Trabzonumuz’a büyük yatırımlar yapıldı. Yok denecek noktadan alınan spor tesis sayıları yüzde yüze yakın oranlar ile arttırılarak Trabzon gerçek manada spor kenti özelliklerine kavuşturulmuştur.

2002 yılından önce ilimizdeki tesis sayısı 10 iken 2002 sonrası AK Parti’nin iktidara gelmesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 98 tesis sayısına ulaşmış olup Trabzon’da gerçek manada spor şehri olma yolunda büyük hamleler yapılmıştır.

Bu yatırımlar kısa sürede sahaya yansımış ve 2002’den önce lisanslı sporcu sayısı 14.200, Kulüp sayısı 124 iken; 2021 yılında lisanslı sporcu sayımız 51.268’e ulaşmış, Kulüp sayımız ise 374 olmuştur.

Her şey Trabzon için, her şey Türkiye için diyerek çıktığımız ‘Millete Hizmet’ yolculuğunda yapılamayacak denilen hayal olarak görülen tüm projeleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Aynı aşk ve aynı heyecanla yeni projeler hazırlamakta ve yeni yatırımlarımıza hızla devam etmekteyiz.

Yapılan tüm yatırımlarla, bugün Trabzonumuz uluslararası spor yarışmalarına ev sahipliği yapabilme altyapısına ve potansiyeline sahip önemli şehirlerden biridir. Önceki yıllarda Trabzon’da gerçekleştirilen Uluslararası Spor organizasyonları bunun en önemli ispatıdır.

Trabzon; 2007 Karadeniz Oyunlarına, 2011 Gençlik Oyunlarına, 2014 Okul Sporları Dünya Hentbol Şampiyonasına ve 2016 Okul Sporları Olimpiyatlarına ev sahipliği yaparak ‘Olimpiyat Şehri’ unvanını almış ve bunu gururla taşımaktadır.

Ayrıca 7 adet olimpik tesisle ilimiz her türlü çoklu organizasyonu yapmaya hazır ve adaydır.

Trabzon’un ‘Spor Şehri’ olması ve birçok federasyon branşının ilimizde faaliyet göstermesi sebebi ile Bakanlığımız yine önemli bir yatırım ile Trabzonumuz’u taçlandırmıştır. Bu yatırımlarda;
TOHM (Tükiye Olimpik Hazırlık Merkezi) 7 branşta, SEM ( Sporcu Eğitim Merkezi ) 7 branşta milli takımlara olimpik sporcu yetiştirmektedir.

Şehrimiz aynı zamanda bir öğrenci kentidir.
Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu doğrudan öğrencilerimizin konaklamasına dönük önemli yatırımlar yaparak yurtlarımızda kız ve erkek 14.710 ögrencimize hizmet vermektedir. Bu yıl hizmete açılacak bloklar ile kapasite 16.500’e ulaşacaktır.

Gençlik Merkezlerimizin üye sayısı 32.248 sayısına ulaşmıştır. Gençlik kamplarımızdan ise ülke genelinde 2013 /2020 yılları arasında 8.507 gencimiz yararlanmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve Gençlik ve Spor Bakanımızın himayelerinde tüm bu yatırım ve hizmetleri arttırmak için gayretimiz devam etmektedir. Sayın Bakanımıza yapılan tüm yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum.

Sayın Bakanım sizler sayesinde Trabzonumuz önemli gençlik yatırımları almaya devam ediyor. Gençlik bizim geleceğimiz onlar adına sizlere bir kez daha cani gönülden teşekkür ederim.

Yapılan protokol üzere gerçekleştirilecek olan yatırımların gençliğimize, ilimize ve ülke sporuna önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum. İnşallah bu yatırımlar neticesinde Trabzonumuz ülkemizde, ülkemizde dünya sporunda önemli başarılara imza atacaktır.
Sizleri saygıyla selamlıyorum.
Hayırlı, uğurlu olsun inşallah. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.