Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,25
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 24°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
24°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MART AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MART AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI
8 Mart 2021 16:58
679
A+
A-

rabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu, toplantı öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri ile basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

ŞEHİTLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantıya Bitlis Tatvan kırsalındaki helikopter kazasında şehit olan askerleri anarak başladı. Şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve askerlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Zorluoğlu, yaralı askerler için de şifa dileğinde bulundu.

KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Başkan Zorluoğlu daha sonra tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti. Zorluoğlu, günün anlam ve önemi doğrultusunda kadın meclis üyeleri ile çalışanlara çiçek ve çikolata takdim etti.

KAZILAR ELLE YAPILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantının başında gündemde yer alan bazı konularla ilgili de bilgilendirmede bulundu. Tabakhane Vadisi’nde yapılması düşünülen otopark çalışmaları sırasında bulunan tarihi kalıntılarla ilgili bilgi veren Başkan Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı; “Biz oranın tarihi önemi nedeniyle daha ilk başta sondaj çalışması yapılmasını talep ettik. Sondajdan kastım sondaj kazı çalışmaları anlamında. Orada büyük bir dolgu vardı önce. O dolguyu normal iş makineleri ile aldık. Bu bazen vatandaşlarda da yanlış anlaşılmalara sebep oluyor. İş makineleri var olan dolguyu oradan kaldırmak için kullanıldı. Tarihi eserlere indiğimizde asla iş makinası çalıştırılmadı. Kazılar elle yapıldı. Yürütülen çalışma sondaj kazısıdır ve alanda nerelerde tarihi eser olduğunu tespite yöneliktir. Tespitler aşağı yukarı yapıldı. Üniversitemizden Prof. Dr. Mehmet Yavuz hocamızla çalışıyoruz. Onun koordinasyonunda bu sondaj çalışmaları yapıldı. Geçtiğimiz günlerde de kendisiyle ayrıntılı görüştük. Bilimsel raporlarını hazırlıyorlar. Bu rapor çerçevesinde burada ortaya çıkan eserlerin ve bölgenin geleceği ile ilgili bir karar verilecek. Ve yine rapora göre daha ayrıntılı arkeolojik kazılar gündeme gelecektir.”

VESİLE OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ
“Bahse konu bölge ile ilgili Kültür Bakanlığımız ve Valiliğimizle birlikte tarihi eserleri tam anlamıyla ortaya çıkarmayı arzu ediyoruz. Burada ilk tespitlere göre Roma, erken ve geç dönem Bizans ve Komnenos dönemlerine ait eserler olabileceği ve nihayetinde Osmanlı dönemine ait izlere rastlanabileceğini ilk bulgular ortaya koyuyor. Bunların bilimsel olarak tarihlendirilmesi ayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Bunu da yaptıracağız. Kamuoyu rahat olsun. Biz esasında Büyükşehir Belediyesi olarak yapmayı düşündüğümüz otopark projesi ile bir anlamda tarihi eserlerin ortaya çıkarılmasını sağlamış olduk. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Biz her zaman Trabzon’un kadim kültürünün ve geçmişten günümüze medeniyetlerinin ortaya çıkarılmasından yanayız. İnşallah daha fazla eserler de bulunur o bölgede. Buranın da adeta bir açık hava müzesi gibi şehrimize kültür ve turizm anlamında çok katkı yapacağına inandığımız bir destinasyon olmasını arzu ediyoruz. Bu konuda elbette otopark bizim içim önemli ama otoparkı orada söz konusu dahi etmeyiz. Buranın kültür ve turizme katkı yapacak hale gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bununla ilgili herkes müsterih olsun.”

OTOGAR KONUSUNU TAKİP EDİYORUZ
Otogar çalışmaları ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “Birkaç ay önce otogar ihalemiz neticelenmişti. Sözleşmesi yapıldı ve yüklenici firma çalışmaya başladı. Bugüne kadar da yükle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.