Dolar 32,5801
Euro 34,7733
Altın 2.509,80
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















“NORMALLEŞMEK ZORUNDAYIZ”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
2 Mart 2021 22:35
1.298
A+
A-

Sayın; Cumhurbaşkanımız;Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısında; Yeni Kontrollü Normalleşme Sürecine dair temel usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak belirlenmiştir.
Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri risk gruplarına göre belirlenecektir.
Yeni bir karar alınıncaya kadar ise illerimizin risk grupları belirlenmiştir.Bu riskler illerdeki vaka sayısına göre yeniden değerlendirilicek ve ona göre tekrar ek tedbirler alınacaktır. Bu risk gruplarını;
Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller
Orta Risk Grubunda Yer Alan İller
Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller
Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller
Olarak belirlenmiştir.
Bu anlamda hükümetimizin aldığı kararların, uygun ve yerinde olduğu kanaatindeyim. Çünkü, bu bağlamda hükümetimizin pandemi sürecini çok yönettiğini düşünüyorum. Hatta, tüm dünyada örnek alınacak bir başarı grafiği çizmiş ve başta ABD olmak üzere, bir çok ülkeye maske göndermiştir.
Özellikle,son yıllarda yapılan şehir hastaneleri ve tam donanımlı devlet hastaneleri pandemi sürecinde,bu yatırımların doğru ve yerinde bir karar olduğunu gösterdi.Ayrıca,pandemi döneminde özelliklede sağlık çalışanlarımızın yoğun bir çalışma temposu içinde, canla başla çalışmalarını ayakta alkışlıyorum. Hepsinin ellerinden öpüyorum.
Hükümetimizin aldığı müspet ve yerinde kararları, bizlerinde eksiksiz olarak yerine getirmek mecburiyetimiz olmalıdır.
Normalleşme sürecinde,bizleri bekleyen tehlikeler hala devam etmektedir. Bizler,yine maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam etmeliyiz.
Yasakların biraz daha hafifletici olması, bizleri normal yaşantımızdaki gibi her yere elimizi kolumuzu sallaya sallaya,ayrıca restoran,kafe ve çay bahçelerinde rahat rahat oturup,yemek yeme rahatlığını getirmemelidir. Aksine, daha özen gösteren bir düzen içinde hareket etmeliyiz.
Özelliklede,mekan sahipleri bu konuda en az bizler kadar özen göstermek zorundadır. Mekan sahipleri müşterilerini mekana almadan önce mutlaka HES kodunu kontrol etmeli ve ateşlerini ölçmelidir.Ayrıca oturma düzeni uygulanmalıdır. Müşteriler mekanda fazla kalmadan, bulunduğu ortamdan hemen ayrılmalıdır. Yoksa başka şekilde başarılı olma şansımız yok.
Bizler tekrar eski günlerimize ve normal piyasa koşullarına kavuşmak, ayrıca tekrar para kazanmak istiyorsak,bu pandemi hastalığını bitirmek zorundayız. Yoksa bu şartlarda tüm esnafla birlikte, bizlerde çok zorrrrrr günler geçireceğiz.
Lütfen!!! Pandemi kurallarına uyalım.
Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.