Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C




















Gözde kreşAnaokulu – 0-6 Yaşla Sohbet

Gözde kreşAnaokulu – 0-6 Yaşla Sohbet
22 Şubat 2021 19:40
7.454
A+
A-

(5) Kaya Vural

Eğitim ile kazanılan; bilgi, beceri, artırılan akıl-zeka, yorum, analiz , sentez yapma  eğilimleri insanın birey olma ve ait olma farkında lığını artırır,  kişiliğini geliştirir ve daha değerli kılar.

Bilgiye aç olan insanın günümüzde artan yoğun rekabet koşullarında başarılı olabilmesi için çeşitli bilgi, beceri ve yeteneklere sahip olması gerekmektedir.

Alt yapısını sağlam temeller üzerine kuramayan, hangi  alan olursa olsun, bitmeye batmaya mahkum olur.

Çocuk yetiştirirken, eğitimle bilgi beceri kazanma yetilerini  nasıl  geliştireceğini, zekasını doğru ve hızlı nasıl kullanılabileceğini ufak yaşlarda öğreniyorlar. Mesela çocuklar  matematik işlemleri saniyeler içerisinde,  ( 2+3+6-8+5+6-10+12-8-9+4-2=  ? ) hesap makinesinden daha hızlı yapabilmekte.

Zeka gerektiren işleri kısa sürede akıl süzgecinden geçirip doğru ve hızlı  cevaplayabiliyorlar. Beyin bu yaşlarda eğitilmeli.

Yaşam hayatında insan beyninin en hızlı çalıştığı yaş alan aralığı 0-6 yaş, Tüm birikimler bu temel beyin üzerine inşa ediliyor.

         Gönül ister ki ; Bir çocuk eğitilsin, Türkiye değişsin  ….. Sevgi ile kalın, eğitimle kalın …  (5) Kaya Vural _

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.