Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Kademe tarafından üretilen yerli ve milli süpürme araçları Beyoğlu Belediyesi’ne teslim edildi

Kademe tarafından üretilen yerli ve milli süpürme araçları Beyoğlu Belediyesi’ne teslim edildi
21 Şubat 2021 17:34
249
A+
A-

Albayrak Grubu şirketlerinden olan Kademe A.Ş. tarafından üretilen tamamen yerli ve milli temizlik araçları, bugün gerçekleştirilen bir organizasyonla Beyoğlu Belediyesi’ne teslim edildi. Beyoğlu ilçesinde İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda gerçekleşen teslim törenine İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Albayrak, Muhammet Fatih Albayrak ve Kademe A.Ş. Genel Müdürü Kenan Çelik katıldı.

Tamamen yerli ve milli imkanlarla araç üstü temizlik ürünleri üreten Kademe A.Ş. özellikle belediyelerin ciddi oranda tasarruf etmesini sağlayan yeni araçlarını hizmete aldı. Şirket, Beyoğlu Belediyesi için ürettiği yerli ve milli yeni temizlik aracını İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda tanıttı. Böylece Beyoğlu Belediyesi, %50 oranında tasarruf sağlayan yerli üretim sokak temizliği ekipmanlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Belediyelerin ihtiyaçlarına göre ürünler ve ekipmanlar geliştiren Albayrak Grubu markası Kademe A.Ş. AGA 2000 olarak isimlendirilen 1,5 metreküp kompakt vakumlu yol süpürme aracının büyük modeli olarak geliştirdiği AGA 5000 kompakt yol süpürme aracını Beyoğlu Belediyesi’ne teslim etti.

Kademe tarafından tamamen yerli imkanlarla geliştirilen temizlik aracı.

TÜRK MÜHENDİSLERİNİN BAŞARISI

Özellikle ilk modelle kıyaslandığında yine kompakt bir tasarıma sahip olan araç, böylece özellikle dar sokak ve caddelerde kolayca temizlik yapabiliyor. Bu noktada en büyük önem arz eden konulardan biri ise yüksek vakum gücü. Süpürme genişliğinin daha fazla olmasıyla birlikte çöp toplama hacmi de artıyor.

Hem şasi hem de yürür aksamın Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş olması, kendi sınıfı açısından da büyük önem taşıyor. Ayrıca yurt dışı muadillere göre fiyat avantajı da satış sonrası servis ve yede parça maliyeti gibi ek özellikler sunuluyor

 

İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda gerçekleşen teslim törenine İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Albayrak ve Muhammet Fatih Albayrak katıldı.

Beyoğlu ilçesinde İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda gerçekleşen teslim törenine İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Albayrak, Muhammet Fatih Albayrak ve Kademe A.Ş. Genel Müdürü Kenan Çelik katıldı.

Beyoğlu Belediyesi ve Albayrak Grubu’nun ortak çalışması sonucunda hizmete geçirildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın açıklaması şöyle:

  • Her alanda yerli ve milli üretim noktasında Türkiye’nin bir gayreti var. Sayın Cumhurbaşkanımızın havada, karada ve denizde başlatmış olduğu yerli ve millik kampanyasına Beyoğlu Belediyesi ve Albayrak grubu olarak destek veriyoruz. Albayrak Grubunun üretmiş olduğu yerli ve milli süpürge araçlarını yerinde inceleme şansımız oldu. Beyoğlu Belediyesi ve Albayrak Grubu’nun ortak çalışması sonucunda hizmete geçirildi. Yerli ve milli olmasını önemsiyoruz. Ekonomik tasarruf sağlamamız noktasında iyi bir işbirliği oldu. Bu süpürge araçları Beyoğlu için çok ideal. Devlet ve millet el ele başaramayacağımız hiçbir şey zorluk olmadığını düşünüyorum. Ekonomik anlamda büyük tasarruf sağlayacağız. Başka ülkelere ihtiyaç duymadan ülke içinde ihtiyacımızı karşılamamız çok önemli bir adım oldu.

Yerli ve milli olarak ürettiğimiz bu araçları yaklaşık 90 ila 100 bin Euro arasında mal ediyoruz.

Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, konuyla alakalı olarak şu açıklamayı yaptı:

  • Tanıtımını yaptığımız araçlar yurt dışından ülkemize geldiğinde 150 bin Euro’ya satılıyordu. Yerli ve milli olarak ürettiğimiz bu araçları yaklaşık 90 ila 100 bin Euro arasında mal ediyoruz. Bütün parçaları Türkiye’de üretiliyor. Yurt dışına ihracata da başladık. İnşallah Türkiye bundan sonra sanayisinde ve her türlü araç gereçte ithalat yapmayacak ihracat yapacak Allah’ın izniyle…

Beyoğlu Belediyesi ve Kademe A.Ş. tarafından gerçekleştirilen işbirliği, kamu-özel sektör başarısı açısından da önemli.

Ülkemizde yurt dışından ithal edilen ürünlerin yerine, yerli ve milli üretim faaliyetleri son hızla devam ediyor. Özellikle belediyelerin temizlik çalışmalarında kullandığı ‘hidrostatik kompakt’ diye tabir edilen yol süpürme araçları bu noktada büyük önem taşıyor.

Her yıl Türkiye’ deki belediyeler ve belediyelere hizmet veren özel temizlik firmaları için çeşitli ebatlarda yaklaşık 110 adet ithal hidrostatik kompakt yol süpürme aracı ayrıca yedek parça ve servis hizmetleri hesaba katıldığında yurt dışına yaklaşık olarak 12 Milyon Euro (102 Milyon TL) para çıkmış oluyor. Ancak Türk şirketler tamamen yerli ve milli üretimle ek çözümler geliştiriyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.